Ухвала
від 22.08.2017 по справі 911/4235/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"22" серпня 2017 р.                                         Справа № 911/4235/15

Суддя господарського суду Київської області Подоляк Ю.В. розглянувши

скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Ніко-Тайс»

набездіяльність Сахновщинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області

у справі господарського суду Київської області № 911/4235/15

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Ніко-Тайс»

до 1.          Товариства з обмеженою відповідальністю «ПК Трейдсервісгруп»2.          Малого колективного підприємства «Україна»

про стягнення 1392,89 грн.

за участю представників:

скаржника, відповідачів та ВДВС:не з'явились, про час і місце судового засідання повідомлені належним чином

встановив:

На розгляді господарського суду Київської області перебуває скарга Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Ніко-Тайс» на бездіяльність Сахновщинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області у даній справі.

Від міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Кегичівському та Сахновщинському районах Головного територіального управління юстиції у Харківській області надійшло клопотання про відкладення розгляду скарги та заміну Сахновщинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області, бездіяльність якого оскаржується при примусовому виконанні судового рішення у даній справі, на його правонаступника - міжрайонний відділ державної виконавчої служби по Кегичівському та Сахновщинському районах Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

Подане клопотання в частині заміни органу виконавчої служби на його правонаступника мотивовано тим, що наказом Міністерства юстиції України від 22.02.2017 № 637/5 про реорганізації відділів державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області, утворено міжрайонний відділ державної виконавчої служби по Кегичівському та Сахновщинському районах Головного територіального управління юстиції у Харківській області, реорганізувавши шляхом злиття Кегичівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області та Сахновщинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області. Зазначеним наказом також встановлено, що новоутворений відділ державної виконавчої служби є правонаступником відповідних реорганізованих шляхом злиття відділів державної виконавчої служби. В підтвердження зазначеного заявник надав копію згаданого наказу.

Відповідно до ст. 25 ГПК України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

З огляду на викладене та керуючись зазначеною нормою права, суд задовольняє зазначене клопотання у вказаній частині, та здійснює заміну Сахновщинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області на його правонаступника - міжрайонний відділ державної виконавчої служби по Кегичівському та Сахновщинському районах Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

У судовому засіданні суд дійшов висновку про відкладення розгляду скарги у порядку статті 77 Господарського процесуального кодексу України в зв'язку з неявкою в судове засідання представників скаржника, відповідачів та ВДВС.

Керуючись статтями 25, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1.          Задовольнити клопотання міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Кегичівському та Сахновщинському районах Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

2.          Замінити Сахновщинський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області на його правонаступника - міжрайонний відділ державної виконавчої служби по Кегичівському та Сахновщинському районах Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

3.          Відкласти розгляд скарги Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Ніко-Тайс» на бездіяльність міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Кегичівському та Сахновщинському районах Головного територіального управління юстиції у Харківській області у справі № 911/4235/15 на "19" вересня 2017 р. о 10:45. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області (м. Київ, вул. С. Петлюри, 16, зал судових засідань № 4).

4.          Зобов'язати міжрайонний відділ державної виконавчої служби по Кегичівському та Сахновщинському районах Головного територіального управління юстиції у Харківській області подати до суду:

- письмові пояснення чи заперечення на подану скаргу;

- матеріали виконавчого провадження з виконання наказів господарського суду Київської області № 911/4235/15 від 23.03.2017 для огляду в судовому засіданні та їх копії для залучення до матеріалів справи.

5.          Попередити сторін та міжрайонний відділ державної виконавчої служби по Кегичівському та Сахновщинському районах Головного територіального управління юстиції у Харківській області про майнову відповідальність, передбачену ст. 83 ГПК України, за неявку в судове засідання та невиконання вимог ухвали господарського суду.

Суддя                               Ю.В. Подоляк

Дата ухвалення рішення22.08.2017
Оприлюднено06.09.2017
Номер документу68589192
СудочинствоГосподарське
Сутьчас і місце судового засідання повідомлені належним чином

Судовий реєстр по справі —911/4235/15

Ухвала від 05.06.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Подоляк Ю.В.

Ухвала від 21.05.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Подоляк Ю.В.

Ухвала від 06.03.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Подоляк Ю.В.

Ухвала від 23.02.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Подоляк Ю.В.

Ухвала від 18.09.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Подоляк Ю.В.

Ухвала від 19.09.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Подоляк Ю.В.

Ухвала від 22.08.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Подоляк Ю.В.

Ухвала від 07.08.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Подоляк Ю.В.

Постанова від 27.06.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Палій B.B.

Ухвала від 15.06.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Палій B.B.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні