Ухвала
від 01.09.2017 по справі 816/1455/17
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

01 вересня 2017 рокум. ПолтаваСправа № 816/1455/17 Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Канигіна Т.С., перевіривши матеріали адміністративного позову

позивача Державного підприємства "Експериментальна база "Надія" Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України" до відповідача треті особи: Державного реєстратора комунального підприємства "Реєстратор" Полтавської обласної ради Кругового Сергія Вікторовича 1. Голова комісії з припинення (ліквідації) Державного підприємства "Екпериментальна база "Надія" Інституту свинарства і агропромислового розвитку виробництва Національної академії аграрних наук України Костенко Олександр Іванович, 2. Національна академія аграрних наук України, 3. Інститут свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України, 4. Юрисконсульт Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України Бобрицький Андрій Вікторович про визнання протиправними дій, скасування рішення

В С Т А Н О В И В:

29.08.2017 до Полтавського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державного підприємства "Експериментальна база "Надія" Інститут свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України" до державного реєстратора комунального підприємства "Реєстратор" Полтавської обласної ради Кругового Сергія Вікторовича, треті особи: голова комісії з припинення (ліквідації) Державного підприємства "Екпериментальна база "Надія" Інституту свинарства і агропромислового розвитку виробництва Національної академії аграрних наук України Костенко Олександр Іванович, Національна академія аграрних наук України, Інститут свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України, юрисконсульт Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України Бобрицький Андрій Вікторович про визнання протиправними дій, скасування рішення.

01.09.2017 позивач до відкриття провадження в адміністративній справі подав заяву про залишення адміністративного позову без розгляду та повернення судового збору.

Відповідно до пункту 2 частини третьої статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач до відкриття провадження в адміністративній справі подав заяву про її відкликання.

Таким чином, позовна заява підлягає поверненню позивачеві.

Розглянувши клопотання позивача про повернення судового збору, суд зазначає наступне.

З адміністративного позову вбачається, що позивачем при зверненні до суду з цим адміністративним позовом сплачено судовий збір у розмірі 1600,00 грн згідно з платіжним дорученням від 07.08.2017 № 81.

Згідно з пунктом 2 частини першої статті 7 Закону України "Про судовий збір" сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі повернення заяви.

Отже, враховуючи зазначене, сплачена сума судового збору в розмірі 1600,00 грн згідно з платіжним дорученням від 07.08.2017 № 81 підлягає поверненню позивачу.

На підставі викладеного, керуючись пунктом 2 частини третьої та частиною четвертою статті 108, статтею 165 Кодексу адміністративного судочинства України, пунктом 2 частини першої статті 7 Закону України "Про судовий збір", суд

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Державного підприємства "Експериментальна база "Надія" Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України" до державного реєстратора комунального підприємства "Реєстратор" Полтавської обласної ради Кругового Сергія Вікторовича, треті особи: голова комісії з припинення (ліквідації) Державного підприємства "Екпериментальна база "Надія" Інституту свинарства і агропромислового розвитку виробництва Національної академії аграрних наук України Костенко Олександр Іванович, Національна академія аграрних наук України, Інститут свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України, юрисконсульт Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України Бобрицький Андрій Вікторович про визнання протиправними дій, скасування рішення повернути позивачеві.

Повернути з Державного бюджету України Державному підприємству "Експериментальна база "Надія" Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України" (код ЄДРПОУ 33709343) сплачену суму судового збору згідно з платіжним дорученням від 07.08.2017 № 81 у розмірі 1600,00 грн (одна тисяча шістсот гривень).

Роз'яснити позивачеві, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Копію ухвали направити особі, яка її подала, разом із позовною заявою та усіма доданими до неї матеріалами.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку особою, яка подала позовну заяву, до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали з одночасним надісланням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

Суддя Т.С. Канигіна

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.09.2017
Оприлюднено04.09.2017
Номер документу68596379
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/1455/17

Ухвала від 01.09.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Т.С. Канигіна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні