Ухвала
від 04.09.2017 по справі 219/8586/17
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/8586/17

Провадження №2/219/3912/2017

УХВАЛА

04 вересня 2017 року Артемівський міськрайонний суд Донецької області в складі головуючого судді Фролової Н.М., при секретарі Шкурат К.В., за участю позивача ОСОБА_1, представника відповідача ОСОБА_2, розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Бахмуті цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до 14 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про стягнення компенсації за невикористану відпустку, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Артемівського міськрайонного суду Донецької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до 14 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про стягнення компенсації за невикористану відпустку.

В судовому засіданні представник відповідача заявив клопотання про зупинення розгляду справи до повернення під контроль українській влади тимчасово неконтрольованої території (місто Шахтарськ) та відновлення втраченої первинної документації, посилаючись, зокрема, на те, що ДПРЗ-14 зареєстрований в Єдиному Державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Реєстр) 11.07.2012 як самостійна юридична особа (код ЄДРПОУ 38236084). На виконання вимог п.3 Постанови КМУ від 07.11.2014 №595 Деякі питання фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької та Луганської областей, а також інших платежів з рахунків, відкритих в органах Казначейства , із внесеними до неї змінами, (далі - Постанова КМУ №595), наказом ДСНС України від 19.11.2014 №650 Про визначення місць дислокації підрозділів Головного управління ДСНС України у Донецькій області та здійснення організаційно-штатних заходів було змінено місцезнаходження ДПРЗ-14 та визначено його нове місце дислокації з міста Шахтарськ Донецької області на місто Артемівськ, вул. Сибірцева, 23. На підставі наказу ДСНС України від 05.02.2015 №58 Про внесення змін до установчих документів державних пожежно-рятувальних частин Головного управління ДСНС України у Донецькій області пункт 1.19 Положення був викладений в новій редакції: 1.19. Місцезнаходження: Юридична адреса: Україна, 84500, Донецька область, місто Артемівськ, вулиця Сибірцева, 23 , тобто була змінена юридична адреса ДПРЗ-14 й відповідні зміни зареєстровані в Реєстрі. Згідно з Постановою КМУ №595 внесено зміни до штатів ДПРЗ-14 (звільнено весь особовий склад, крім т.в.о. начальника та т.в.о. головного бухгалтера), фінансування ДПРЗ-14 з державного бюджету України (в тому числі і на заробітну плату) з листопада 2014 року по теперішній час не здійснюється, рахунки в органах Державної казначейської служби України закриті. Майно та всі документи, у тому числі, що стосуються ведення діловодства, господарської діяльності (розрахунково-платіжні відомості по заробітній платі, тощо) ДПРЗ-14 залишилися на тимчасово окупованій території, тобто у м. Шахтарську.

Позивач заперечувала проти задоволення клопотання, з тих підстав, що було змінено юридичну адресу відповідача, її вини, в тому, що не були передані бухгалтерські документи не має.

Заслухавши осіб, які беруть участі у справі, дослідивши матеріали справи суд зазначає наступне.

Статтею 201 ЦПК України передбачені підставі, відповідно до яких суд зобов'язаний зупинити провадження у справі, а саме : 1) смерті або оголошення фізичної особи померлою, яка була стороною у справі, якщо спірні правовідносини допускають правонаступництво; 2) злиття, приєднання, поділу, перетворення юридичної особи, яка була стороною у справі; 3) перебування позивача або відповідача у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан; 4) неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, цивільного, господарського, кримінального чи адміністративного судочинства; 5) призначення або заміни законного представника у випадках, передбачених частинами першою - третьою статті 43 цього Кодексу; 6) звернення із судовим дорученням про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави; 7) надання сторонам у справі про розірвання шлюбу строку для примирення.

Статтею 202 передбачено право суду право суду зупинити провадження у справі , а саме суд може за заявою особи, яка бере участь у справі, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках: 1) перебування сторони на строковій військовій службі або альтернативній (невійськовій) службі не за місцем проживання; 2) захворювання сторони, підтвердженого медичною довідкою, що виключає можливість явки до суду протягом тривалого часу; 3) перебування сторони у тривалому службовому відрядженні; 4) розшуку відповідача в разі неможливості розгляду справи за його відсутності; 5) призначення судом експертизи; 6) направлення судового доручення щодо збирання доказів у порядку, встановленому статтею 132 цього Кодексу.

Враховуючи те, що в Цивільним процесуальним кодексом України не передбачено підстав для зупинення провадження у справі на які посилається представник відповідача, суд відмовляє в задоволенні його клопотання.

Керуючись ст.ст. 27, 201-202 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні клопотання представника відповідача щодо зупинення провадження у справі , - відмовити.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Суддя Н.М. Фролова

СудАртемівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення04.09.2017
Оприлюднено06.09.2017
Номер документу68637070
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —219/8586/17

Рішення від 29.09.2017

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

Рішення від 25.09.2017

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 04.09.2017

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 04.09.2017

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 16.08.2017

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 08.08.2017

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні