Ухвала
від 01.09.2017 по справі 760/16985/17
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

№1-кс/760/12506/17

№760/16985/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01. 09. 2017 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ Слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Київській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором у кримінальному провадженні ОСОБА_5 - про надання дозволу на обшук в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017110200000016 від 24.03.2017, за ознаками кримінального правопорушення, за ч.3 ст. 212 КК України,

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді Солом`янського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ Слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Київській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором у кримінальному провадженні ОСОБА_5 - про надання дозволу на обшук в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017110200000016 від 24.03.2017, за ознаками кримінального правопорушення, за ч.3 ст. 212 КК України.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити з підстав наведених в клопотанні.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали клопотання і кримінального провадження, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

З матеріалів клопотання вбачається, що СУ ФР ГУ ДФС у Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за № 32017110200000016 від 24.03.2017 року, за фактом ухилення від сплати податків службовими особами ПП «Міракос-Вест» (код ЄДРПОУ 37866412), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 3 ст. 212 КК України.

Підставою для початку досудового розслідування стали матеріали ОУ Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, а саме повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення, відповідно до якого, службові особи ПП «Міракос-Вест (код за ЄДРПОУ 37866412), в період 2015-2016 року, шляхом відображення фінансово-господарських операцій з ТОВ «Вайкос» (код за ЄДРПОУ 40462007), ТОВ «Каліакра» (код за ЄДРПОУ 38833330), умисно ухилились від сплати податку на прибуток підприємства та додатку на додану вартість, які входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах, на загальну суму 4,6 млн. грн.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що між ПП «Міракос-Вест» та ТОВ «Вайкос», ТОВ «Каліакра» відсутній фактичний рух товарів по ланцюгу постачання, у зв`язку з чим встановлено лише рух сум ПДВ, що відбувався на папері, тобто рух коштів без отримання товарно-матеріальних цінностей. Окрім цього, відповідно до податкових накладних зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних встановлено придбання одного переліку товарів (робіт, послуг) та реалізація зовсім інших товарів (робіт, послуг).

Також встановлено, що ТОВ «Вайкос» та ТОВ «Каліакра» мають ознаки «фіктивності» про що свідчать наступні факти:

-відсутність будь якої інформації про зберігання товарів (наявність власних або орендованих складських приміщень, угоди зберігання ТМЦ, відомості про місцезнаходження складів, їх площа, власник складських приміщень/орендодавця).

-відсутність інформації про транспортування товарів (наявність власних або орендованих транспортних засобів, визначення перевізника, вантажовідправника, відомостей про маршрут, посередників у транспортуванні);

-відсутність інформації про власні або орендовані фонди, що необхідне для здійснення фінансово-господарської діяльності підприємства.

Виходячи з вищенаведеного встановлено, що ТОВ «Вайкос» та ТОВ «Каліакра», здійснювало діяльність, спрямовану на проведення операцій, пов`язаних з наданням податкової вигоди ТОВ «Міракос-Вест» з метою формування штучного податкового кредиту та податкового зобов`язання, що призвело до ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

Слідчий зазначав, що за вказаною адресою можуть зберігатись документи фінансово-господарської діяльності між ТОВ «Міракос-Вест» та ТОВ «Вайкос», ТОВ «Каліакра», або інших підприємств, які здійснювали фактичну поставку паливно-мастильних матеріалів: а саме договори, додатки до договорів; накладні та податкові накладні, товарно-транспортні накладні, акти приймання-передачі виконаних робіт, наданих товарів (послуг), довіреностей на отримання ТМЦ, специфікації, сертифікати якості, рахунків-фактур на оплату за поставлені товари, платіжні доручення, технічні документи на виготовлення ПММ, а також речі, а саме: комп`ютерна техніка та сервера, в яких містяться електронні документи щодо фінансово-господарської діяльності, система «клієнт-банк», а також предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в матеріалах кримінального провадження є достатні дані вважати, що офісне приміщення № 36, яке знаходиться в єдиному майновому комплексі, що належить на праві власності ДП «Укр-Фестіна» та розташоване за адресою: м. Київ, вул. Колекторна, 42-А

Вилучення у ході обшуку зазначених у клопотанні речей та документів необхідне для виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, ідентифікації інших осіб, які сприяли його вчиненню, використання при проведенні слідчих дій у ході досудового розслідування по кримінальному провадженню.

Слідчий зазначав, що документи фінансово-господарської діяльності між ТОВ «Міракос-Вест» з ТОВ «Вайкос» та ТОВ «Каліакра», або інших підприємств, які здійснювали фактичну поставку паливно-мастильних матеріалів, що планується відшукати, а саме договори, додатки до договорів; накладні та податкові накладні, товарно-транспортні накладні, акти приймання-передачі виконаних робіт, наданих товарів (послуг), довіреностей на отримання ТМЦ, специфікації, сертифікати якості, рахунків-фактур на оплату за поставлені товари, платіжні доручення, технічні документи на виготовлення ПММ, а також речі, а саме: комп`ютерна техніка та сервера, в яких містяться електронні документи щодо фінансово-господарської діяльності, система «клієнт-банк», а також предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом, являються джерелом доказів та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні, тобто містять відомості, щодо осіб причетних до скоєння злочину та кваліфікації їх дій, а тому існує реальна загроза їх знищення.

В зв`язку із зазначеним слідчий просив про задоволення клопотання.

Згідно ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Беручи до уваги вищевикладене, перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даним матеріалам, для встановлення обставин у кримінальному провадженні, наведено наявність підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення та відомості, які їх містять у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, вбачається необхідність проведення обшуку, а тому прихожу до висновку про задоволення клопотання слідчого.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 233-236, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Київській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 , старшому слідчому СУ ФР Києво Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_6 та (або) слідчим слідчої групи, уповноваженій особі на проведення обшуку на підставі їх доручення, на проведення обшуку офісного приміщення № 36, яке знаходиться в єдиному майновому комплексі, що належить на праві власності ДП «Укр-Фестіна» та розташоване за адресою: м. Київ, вул. Колекторна, 42-А з метою відшукання та вилучення документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Міракос-Вест» по взаємовідносинам з ТОВ «Вайкос» та ТОВ «Каліакра», або інших підприємств, які здійснювали фактичну поставку паливно-мастильних матеріалів, а саме договори, додатки до договорів; накладні та податкові накладні, товарно-транспортні накладні, акти приймання-передачі виконаних робіт, наданих товарів (послуг), довіреностей на отримання ТМЦ, специфікації, сертифікати якості, рахунків-фактур на оплату за поставлені товари, платіжні доручення, технічні документи на виготовлення ПММ, а також речі, а саме: комп`ютерна техніка та сервера, в яких містяться електронні документи щодо фінансово-господарської діяльності, система «клієнт-банк», а також предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом, являються джерелом доказів та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора у кримінальному провадженні ОСОБА_5 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.09.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу68637620
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на обшук в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017110200000016 від 24.03.2017, за ознаками кримінального правопорушення, за ч.3 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —760/16985/17

Ухвала від 01.09.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні