Ухвала
від 11.08.2017 по справі 760/15116/17
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 760/15116/17-ц

Провадження № 2/760/5338/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 серпня 2017 року суддя Солом'янського районного суду м. Києва Букіна О.М., розглянувши матеріали позовної заяви Фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 до ОСОБА_2, треті особи: ОСОБА_3, Подільський районний відділ державної виконавчої служби міста Києва Головного територіального управління юстиції у місті Києві про звернення стягнення на частку майна боржника, що належить йому на праві спільної сумісної власності, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з вказаною позовною заявою.

Кожна особа має право в порядку, визначеному ЦПК України, звернутися до суду за захистом свої порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів шляхом пред'явлення позову, який має відповідати вимогам ст. 119 ЦПК і повинен містити в собі:

- найменування суду, до якого подається заява; - ім'я (найменування) позивача і відповідача, а також ім'я представника позивача, якщо позовна заява подається представником, їх місце проживання (перебування) або місцезнаходження, поштовий індекс, номери засобів зв'язку, якщо такі відомі; - зміст позовних вимог; - ціну позову щодо вимог майнового характеру; - виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги;- зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, - наявність підстав для звільнення від доказування; - перелік документів, що додаються до заяви.

Оскільки розгляд справи провадиться в межах заявлених вимог і на підставі поданих доказів, суди згідно зі ст. 119 ЦПК повинні вимагати від осіб, що подали заяву, повного викладення обставин, якими обґрунтовуються дані вимоги, й посилання на засоби їх доказування.

Вивченням матеріалів позовної заяви, встановлено, що даний позов не відповідає вимогам ст.119 ЦПК України.

Як вбачається з позовної заяви, позивачем не зазначено попередньої експертної оцінки майна, яке просить звернути стягнення позивач, хоча зазначення такої оцінки є необхідним, з огляду на вимоги закону та предмет спору.

Відповідно до ст. 80 ЦПК України ціна позову визначається: у позовах про визнання права власності на майно або його витребування - вартістю майна.

Відповідно до ч. 2 ст. 80 ЦПК України якщо визначена позивачем ціна позову вочевидь не відповідає дійсній вартості спірного майна або на момент пред'явлення позову встановити точну його ціну неможливо, розмір судового збору попередньо визначає суд з наступним стягненням недоплаченого або з поверненням переплаченого судового збору відповідно до ціни позову, встановленої судом при вирішенні справи.

Враховуючи те, що визначена позивачем ціна позову вочевидь не відповідає дійсній вартості спірного майна, а тому користуючись вимогами ч.2 ст.80 ЦПК України, суд визначає судовий збір в розмірі 8000,00 грн.

Таким чином, позивачу необхідно сплатити судовий збір, відповідно до Закону України Про судовий збір , який був прийнятий Верховною Радою 08.07.2011 р. та набрав чинності з 01.11.2011 року, що становить 1% від ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, за позовну заяву майнового характеру.

Вбачається, що позивачем було сплачено судовий збір в розмірі 1375,00 грн.

З огляду на викладене позивачу необхідно доплатити суму судового збору в розмірі 6625,00 грн. (80000,00 грн. - 1375,00 грн. = 6625,00 грн.) та надати до суду оригінал квитанції зі сплаченим судовий збором.

Крім того, позивачем заявлено також вимоги немайнового характеру ( п.1 прохальної частини позову), а тому останній відповідно до вимог ЗУ Про судовий збір має доплатити 640,00 грн. судового збору та надати оригінал квитанції.

Відповідна оплата даного судового збору повинна бути здійснена на р/р отримувача 31212206700010, утримувач коштів УДКСУ у Солом`янському районі м. Києва, Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 38050812, Банк отримувача ГУДКУ у м. Києві, Код банку отримувача (МФО) 820019, Код класифікації доходів бюджету 22030101 , призначення платежу: *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Солом'янський районний суд міста Києва (назва суду, де розглядається справа).

Крім того, позивачем не зазначено обгрунтувань позову в частині того, чим саме передбачено переведення прав та обов язків співвласника -боржника на частку спільного майна подружжя.

Звертаю увагу, що виклад обставин справи в обґрунтування позову в цій частині не відповідає змісту заявлених вимог.

Також, позивачем не зазначено повного викладу обставин справи та обгрунтування вимог пред явлених до відповідача, як боржника у виконавчому провадженні.

До того ж, позивачем не зазначено чи звертався позивач, як сторона виконавчого провадження, з клопотання про визначення частки майна боржника в порядку ЗУ Про виконавче провадження .

Враховуючи вищенаведене позивач має визначитися зі змістом позовних вимог та сторонами по справі, повно викласти обставини справи та обґрунтувати заявлені вимоги, зробити посилання на докази, що підтверджують кожну із обставин на яку посилається позивач, надати до суду нову редакцію позовної заяви, з урахуванням вимог викладених в ухвалі та надати її копії з переліченими у ній додатками відповідно до кількості осіб залучених до участі у справі, доплатити судовий збір та надати оригінал квитанції.

За таких обставин в силу ч.1 ст. 121 ЦПК України вважаю за необхідне позовну заяву залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення вказаних недоліків.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 119-121 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Позовну заяву Фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 до ОСОБА_2, треті особи: ОСОБА_3, Подільський районний відділ державної виконавчої служби міста Києва Головного територіального управління юстиції у місті Києві про звернення стягнення на частку майна боржника, що належить йому на праві спільної сумісної власності, залишити без руху.

Надати строк на усунення недоліків терміном не більше п'яти днів з моменту отримання копії ухвали, шляхом подачі нової позовної заяви, з урахуванням вимог викладених в ухвалі. Роз'яснити, що в разі невиконання вимог, зазначених в ухвалі, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудСолом'янський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення11.08.2017
Оприлюднено11.09.2017
Номер документу68686847
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —760/15116/17

Ухвала від 06.11.2017

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

Ухвала від 06.11.2017

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

Ухвала від 11.08.2017

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні