Ухвала
від 07.09.2017 по справі 760/17365/17
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження 1-кс/760/12689/17

Справа № 760/17365/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 вересня 2017 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Київській області ОСОБА_4 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Київської області ОСОБА_5 ,про проведення обшуку в рамках кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017110000000043 від 04 вересня 2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 204 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Солом`янського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Київській області ОСОБА_4 про проведення обшуку.

Клопотання обґрунтовується тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32017110000000043, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04 вересня 2017 року за фактом незаконного виготовлення та розповсюдження підакцизних товарів, а саме паливно-мастильних матеріалів службовими особами ТОВ «Флеш +», ТОВ «Крокус С» та ТОВ «Термінал» за ч. 1 ст. 204 КК України.

Співробітниками ВПНОПТ ОУ ГУ ДФС у Київській області встановлено, що службовими особами ТОВ «Флеш +», ТОВ «Крокус С» та ТОВ «Термінал» за попередньою змовою організовано незаконне виготовлення та розповсюдження підакцизних товарів, а саме паливно-мастильних матеріалів з недоброякісної сировини шляхом додавання бензолу, компонентів моторних палив ароматичних та етанолу (згідно досліджень вміст об`ємної частки етанолу перевищує допустиму норму більш ніж у 3 рази), які отримуються у невстановлених осіб за готівковий розрахунок з метою підвищення якості пального та незаконного його збуту кінцевому споживачу через мережу АЗС, де діяльність здійснює ТОВ «Флеш +».

На момент внесення відомостей до ЄРДР встановлено, що 01.09.2017 року до ОУ ГУ ДФС у Київській області надійшла заява від громадянина України ОСОБА_6 щодо незаконної реалізації на території Київської області паливо мастильних матеріалів сумнівної якості, а саме на АЗС розташованій у АДРЕСА_1 та надано паспорт якості № 6672 від 28 серпня 2017 року на зразок бензину автомобільного А-92, який за ініціативою вказаного громадянина підлягав випробуванню у ТОВ «Випробувальний центр паливно мастильних матеріалів».

З метою реагування на отриману інформацію, в рамках операції «Акциз 2017» та об`єктивного розгляду заяви встановлено наступне:

Згідно отриманих результатів випробувань зразку бензину автомобільного А-92 встановлено, що наданий на дослідження зразок згідно паспорту якості № 6672 від 28.08.2017 року не відповідає технічним вимогам ДСТУ 7687:2015 за показниками «об`ємна частка бензолу», «об`ємна частка етанолу» та «вміст сірки», які значно перевищують встановлену чинним законодавством норму.

В подальшому, при проведенні заходів встановлено, що за адресою: Київська область, м. Миронівка, вул. Соборності, 147 «А», діяльність з реалізації паливо мастильних матеріалів здійснює ТОВ «ФЛЕШ +».

При проведенні аналізу фінансово-господарської діяльності зазначеного підприємства встановлено, що ТОВ «Флеш +» (код 39446867), юридична адреса: Київська область, Миронівський район, м. Миронівка, вул. Соборності, буд. 147 «А» (до листопада 2015 року юридичною адресою значилося Київська область, м. Миронівка, вул. Паризької Комуни, 2) перебуває на обліку у Миронівському відділенні Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, директор та головний бухгалтер ОСОБА_7 , ІПН НОМЕР_1 ), здійснює торгівлю пальним по території Київської області через мережу АЗС, за наступними адресами:

- Київська область, Миронівський район, с. Пії, вул. Молодіжна, 20 (АЗС);

- Київська область, Миронівський р-н, м. Миронівка, вул. Соборності, 147 «А» (АЗС).

Згідно бази даних «АІС Податковий блок» встановлено, що одним із основних постачальників пального на адресу ТОВ «Флеш +» є ТОВ «Крокус С» (код 39765052), юридична адреса: Київська область, Миронівський район, м. Миронівка, вул Паризької Комуни, 2, директор ОСОБА_7 (і.п.н. НОМЕР_1 ) (зазначена особа являється одноосібно директором та бухгалтером ТОВ «Флеш +» та ТОВ «Крокус С»), на обліку перебуває в Миронівському відділенні Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, здійснює оптову торгівлю твердим, рідким, газоподібним паливом по території Київської області.

Згідно наявних даних за адресою: Київська область, Миронівський район, м. Миронівка, вул. Паризької Комуни, 2, офіційно значиться територія діючої нафтобази, що належить ТОВ «Термінал» (код 32547138), юридична адреса: Київська область, Миронівський район, м. Миронівка, вул. Паризької Комуни, 2, директор ОСОБА_8 (і.п.н. НОМЕР_2 ), засновники фізична особа ОСОБА_9 (і.п.н. НОМЕР_3 ) та юридична особа ТОВ «Петрол сервіс» (код 36353108), на обліку перебуває в Миронівському відділенні Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, основний вид діяльності складське господарство, яке також є постачальником пального на адресу ТОВ «Флеш +» та ТОВ «Крокус С». Крім цього зазначене підприємство надає послуги у вигляді здачі в оренду обладнання та приміщень за адресою: Київська область, Миронівський район, м. Миронівка, вул. Паризької Комуни, 2, зокрема за період 2017 року ТОВ «ФЛЕШ +» отримало послуги на загальну суму 740 тис. грн.,а ТОВ «Крокус С» на загальну суму 152 тис.грн. відповідно. Також, вивченням господарських взаємовідносин вищезазначених підприємств встановлено, що громадянка ОСОБА_9 згідно АІС «Податковий блок» зазначає фактичну адресу проживання АДРЕСА_2 , яка співпадає з адресою ОСОБА_7 та яка є засновником ТОВ «Смарт консалтинг» (код 39205408). Вказане підприємство надає інформаційно - консультаційні послуги у сфері організації та ведення бухгалтерського обліку ТОВ «Крокус С» ТОВ «Термінал» та ТОВ «Флеш +», що також підтверджує факт спільності дій зазначених суб`єктів господарювання.

При проведенні візуального огляду зазначеної території, яка значиться юридичною адресою ТОВ «Крокус С» (код 39765052) та ТОВ «Термінал» (код 32547138), а використовується ТОВ «Флеш +» (код 39446867) встановлено наявність великої кількості металевих наземних ємностей об`ємом близько 50 тон кожна та обладнання для перекачування ПММ.

В подальшому, службовими особами ТОВ «Флеш +», ТОВ «Крокус С» (пов`язана особа на підприємствах ОСОБА_7 ) та ТОВ «Термінал» (територія нафтобази) за адресою: Київська область, Миронівський район, м. Миронівка, вул. Паризької Комуни, 2, організовано незаконне виготовлення та розповсюдження підакцизних товарів, а саме паливно-мастильних матеріалів з недоброякісної сировини шляхом додавання бензолу, компонентів моторних палив ароматичних, та етанолу (згідно досліджень вміст об`ємної частки етанолу перевищує допустиму норму більш ніж у 3 рази), які придбаваються у невстановлених осіб з подальшим не відображенням у податковій звітності, з метою підвищення якості пального та незаконного його збуту кінцевому споживачу через мережу АЗС, де діяльність здійснює ТОВ «Флеш +».

Так, за адресою, де фактично здійснюється діяльність з реалізації паливо мастильних матеріалів, зберігання з метою збуту, збут фальсифікованого пального, а саме: Київська область, Миронівський район, м. Миронівка, вул. Паризької Комуни, 2, що на праві приватної власності належить ТОВ «Термінал» (код 32547138), зберігаються незаконно виготовлені, придбані підакцизні товари (паливно-мастильні матеріали), чорнова документація, яка підтверджує придбання, транспортування, прийом та збут незаконно виготовлених підакцизних товарів, чорнові записи, у яких містяться контакти виробників та відправників незаконно виготовлених підакцизних товарів, комп`ютерна техніка, на якій зберігається загальна інформація щодо реалізації та закупівлі підакцизних товарів, грошові кошти, одержані від збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, обладнання та сировина для незаконного виготовлення паливно-мастильних матеріалів, документи, що підтверджують фінансово-господарські взаємовідносини між ТОВ «Флеш +», ТОВ «Крокус С» та ТОВ «Термінал», а саме: договори, доповнення до договорів, акти виконаних робіт, акти прийому-передачі, бухгалтерські документи, податкові накладні, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, доручення на отримання матеріальних цінностей, товарів (послуг), журнали вїзду-виїзду автотранспорту, журнали залишків (обліку) пального та інша інформація, яка має доказове значення для досудового розслідування.

На підставі викладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, шляхом відшукання майна, яке здобуте в результаті його вчинення, а також предметів та документів, що використовувалися для вчинення злочину та на яких можуть міститися чи зберігатися відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, тобто мають значення для досудового розслідування, слідчий просив клопотання задовольнити.

Відповідно до ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Київській області ОСОБА_4 про проведення обшуку підлягає задоволенню, оскільки з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, шляхом відшукання майна, яке здобуте в результаті його вчинення, а також предметів та документів, що використовувалися для вчинення злочину та на яких можуть міститися чи зберігатися відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, тобто мають значення для досудового розслідування, необхідно провести обшукна території нафтобази за адресою: Київська область, Миронівський район, м. Миронівка, вул. Паризької Комуни, 2, яка належить на праві власності ТОВ «Термінал» та перебуває у користуванні ТОВ «Флеш+».

Що стосується речей і документів, які планується відшукати в ході проведеного обшуку, то слідчий суддя з урахуванням обставин справи та враховуючи межі кримінального провадження №32017110000000043, вважає за необхідне надати дозвіл на обшук з метою відшукання та вилучення незаконно виготовлених, придбаних підакцизних товарів (паливно-мастильні матеріали), чорнової документації, яка підтверджує придбання, транспортування, прийом та збут незаконно виготовлених підакцизних товарів, чорнові записи, у яких містяться контакти виробників та відправників незаконно виготовлених підакцизних товарів, комп`ютерної техніки, на якій зберігається загальна інформація щодо реалізації та закупівлі підакцизних товарів, грошових коштів, одержаних від збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, обладнання та сировини для незаконного виготовлення паливно-мастильних матеріалів, документів, що підтверджують фінансово-господарські взаємовідносини між ТОВ «Флеш +», ТОВ «Крокус С» та ТОВ «Термінал», а саме: договори, доповнення до договорів, акти виконаних робіт, акти прийому-передачі, бухгалтерські документи, податкові накладні, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, доручення на отримання матеріальних цінностей, товарів (послуг), журнали вїзду-виїзду автотранспорту, журнали залишків (обліку) пального.

Отже, з урахуванням вказаних обставин клопотання підлягає задоволенню частково.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 131, 159, 166, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку прокурорам відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Київської області ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_5 , слідчим СУ ФР ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_4 , ОСОБА_14 , слідчим та оперативним співробітникам, які будуть діяти виключно за дорученням слідчого чи прокурора на території нафтобази за адресою: Київська область, Миронівський район, м. Миронівка, вул. Паризької Комуни, 2, яка належить на праві власності ТОВ «Термінал» та перебуває у користуванні ТОВ «Флеш+», з метою відшукання та вилучення незаконно виготовлених, придбаних підакцизних товарів (паливно-мастильні матеріали), чорнової документації, яка підтверджує придбання, транспортування, прийом та збут незаконно виготовлених підакцизних товарів, чорнові записи, у яких містяться контакти виробників та відправників незаконно виготовлених підакцизних товарів, комп`ютерної техніки, на якій зберігається загальна інформація щодо реалізації та закупівлі підакцизних товарів, грошових коштів, одержаних від збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, обладнання та сировини для незаконного виготовлення паливно-мастильних матеріалів, документів, що підтверджують фінансово-господарські взаємовідносини між ТОВ «Флеш +», ТОВ «Крокус С» та ТОВ «Термінал», а саме: договори, доповнення до договорів, акти виконаних робіт, акти прийому-передачі, бухгалтерські документи, податкові накладні, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, доручення на отримання матеріальних цінностей, товарів (послуг), журнали вїзду-виїзду автотранспорту, журнали залишків (обліку) пального.

В іншій частині поданого клопотання, відмовити.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.09.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68686851
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017110000000043 від 04 вересня 2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 204 КК України

Судовий реєстр по справі —760/17365/17

Ухвала від 07.09.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні