Постанова
від 18.11.2009 по справі 2-а–4988/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖН ИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а - 4988/09/0470

Категорія стат. обліку - 6.6.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 листопада 2009 року м. Дніпр опетровськ

Дніпропетровський окруж ний адміністративний суд у с кладі:

головуючого судді Баранов ського Р. А.

при секретарі судового зас ідання Черномаз О. В.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативний позов Державної пода ткової інспекції у Бабушкінс ькому районі м. Дніпропетров ська до Благодійної організа ції придніпровського обласн ого благодійного фонду «Брат ерство» про припинення юриди чної особи,-

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інсп екція у Бабушкінському район і м. Дніпропетровська, просит ь суд припинити юридичну осо бу - Благодійну організацію придніпровський обласний бл агодійний фонд «Братерство» , код ЄДРПОУ 23928874.

Позовні вимоги вмотивован і тим, що відповідач більше ро ку не надає податкову звітні сть з будь-якого податкового платежу, що відповідно до ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємців " є підставою для постановлен ня судового рішення про прип инення юридичної особи.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився . Відповідач заперечення на п озовну заяву не надав. Ухвала про відкриття провадження в адміністративній справі та судова повістка надіслані на адресу відповідача рекоменд ованим поштовим відправленн ям.

Враховуючи, що при підготов ці справи до розгляду дотрим ано вимоги Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и щодо належного повідомленн я сторін у справі про час та мі сце судового розгляду справи , тому суд вважає можливим роз глянути справу за наявними у ній матеріалами.

Дослідивши матеріали спра ви, суд дійшов висновку, що поз ов належить задовольнити пов ністю із наступних підстав.

Матеріалами справи підтве рджено, що Благодійна органі зація придніпровський облас ний благодійний фонд «Братер ство», зареєстроване рішення м Виконавчого комітету Дніпр опетровської міської ради, з а адресою: м. Дніпропетровськ , пр. К. Маркса, буд. 66, код ЄДРПОУ 23928874.

Відповідач знаходиться на облік платників податків у Д ержавній податковій інспекц ії у Бабушкінському районі м . Дніпропетровська.

Проведеною позивачем пере віркою встановлено, що відпо відач не подає передбачені з аконодавством податкові дек ларації та документи бухгалт ерської звітності в податков ий орган з липня 2004 року.

У зв'язку з цим, позивачем по дано позов до суду про припин ення юридичної особи Благоді йної організації придніпров ського обласного благодійно го фонду «Братерство», код ЄД РПОУ 23928874.

Згідно п.17 ст. 11 Закону Україн и "Про державну податкову слу жбу в Україні" органи державн ої податкової служби в устан овленому законом порядку маю ть право звертатися у передб ачених законом випадках до с удових органів із заявою (поз овною заявою) про скасування державної реєстрації юридич ної особи.

В силу ст. 104 Цивільного Кодек су України та ст. 33 Закону Укра їни " Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців" юридична ос оба припиняється в результат і передання всього свого май на, прав та обов'язків іншим юр идичним особам - правонаступ никам у результаті злиття, пр иєднання, поділу, перетворен ня (реорганізації) або в резул ьтаті ліквідації за рішенням , прийнятим засновниками (уча сниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рі шенням органу державної влад и, прийнятим у випадках, перед бачених законом.

Згідно з ч.1 та 2 ст. 38 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію юридичних та фізичних осі б-підприємців" державна реєс трація припинення підприємн ицької діяльності юридичної особи проводиться у разі пос тановлення судового рішення щодо припинення юридичної о соби, що не пов'язано з банкрут ством юридичної особи. При ць ому, підставою для винесення рішення про припинення підп риємницької діяльності юрид ичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особ и, зокрема, є неподання протяг ом року органам державної по даткової служби податкових д екларацій, документів фінанс ової звітності відповідно до закону.

Частина 1 пункту 2 статті 9 Зак ону України «Про систему опо даткування», зобов' язує под ати до державних податкових органів та інших державних о рганів відповідно до законів декларації, бухгалтерську з вітність та інші документи і відомості, пов' язані з обчи сленням і сплатою податків і зборів (обов' язкових плате жів).

Виходячи зі змісту ст. 124 Конс титуції України, згідно якої юрисдикція судів поширюєтьс я на всі правовідносини, що ви никають у державі та статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців" в силу якої підставою для вин есення рішення про припиненн я підприємницької діяльност і юридичної особи, що не пов'яз ане з банкрутством юридично ї особи, зокрема, є неподання п ротягом року органам державн ої податкової служби податко вих декларацій, документів ф інансової звітності відпові дно до закону, суд вважає обґр унтованим звернення позивач а до суду з вимогою припинити юридичну особу саме з наведе ної підстави.

Суд доходить висновку, що ви моги позивача про припинення юридичної особи законні та о бґрунтовані, тому позов підл ягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 11, 14, 70, 71, 86, 159-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, ст. 11 Закону Ук раїни «Про державну податков у службу України», ст. 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців», суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспек ції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська до Благо дійної організації придніпр овського обласного благодій ного фонду «Братерство» про припинення юридичної особи з адовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Б лагодійну організацію придн іпровський обласний благоді йний фонд «Братерство», що за реєстроване за адресою: м. Д ніпропетровськ, пр. К. Маркса, буд. 66, код ЄДРПОУ 23928874.

Копію постанови направити сторонам та Державному реєс тратору для виконання вимог статті 38 Закону України «Про д ержавну реєстрацію юридични х осіб та фізичних осіб - під приємців».

Судові витрати віднести за рахунок Державного бюджету України.

Постанова суду набирає за конної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження та апеляц ійної скарги, якщо вони не бул и подані.

Якщо було подано заяву про а пеляційне оскарження, але ап еляційна скарга не була пода на у строк, постанова набирає законної сили після закінче ння цього строку. У разі подан ня апеляційної скарги постан ова, якщо її не скасовано, наби рає законної сили після закі нчення апеляційного розгляд у справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї шляхом подачі в 10-денний стр ок з дня складення постанови в повному обсязі, заяви про ап еляційне оскарження і поданн я після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подаче ю її копій відповідно до кіль кості осіб, які беруть участь у справі.

Постанова складена в повно му обсязі 23.11.2009 р.

Суддя Р.А. Ба рановський

Дата ухвалення рішення18.11.2009
Оприлюднено28.09.2010
Номер документу6869186
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а–4988/09/0470

Постанова від 18.11.2009

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Роман Анатольевич

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні