Постанова
від 24.11.2009 по справі 18/84пн-к
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУ Д УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 листопада 2009 р. № 18/84пн-к

Вищий господарський суд України у складі колегі ї суддів :

головуючого судді Овечкіна В.Е.,

суддів Чернова Є.В.,

Цвігун В.Л.,

розглянув касаційну ска ргу

ОСОБА_1

на постанову від 23.06.2009 Луганського апел яційного господарського суд у

у справі № 18/84пн-к господарськ ого суду Лугансьї області

за позовом ОСОБА_1

до ТзОВ "Сєвєродонецька фір ма "Меблі"

про визнання недійсним прото колу загальних зборів учасни ків товариства

орган виконання судових рішень - ВДВС Сєверодонецьк ого міського управління юсти ції Луганської області

за участю представників сторін

позивача: не з'явились

відповідача: не з'явились

ВСТАНОВИВ:

Постановою Луганськог о апеляційного господарсько го суду від 11.11.08р., залишеною бе з змін постановою ВГСУ від 03.02.0 9р., рішення господарського с уду Луганської області від 01 .08.08 р. скасовано, прийнято нове рішення, яким позовні вимоги задоволено : визнано недійсн им рішення загальних зборів учасників ТзОВ "Сєверодонец ька фірма "Меблі" про виключе ння зі складу товариства О СОБА_1., яке оформлене проток олом №6 від 21.04.08р.

ОСОБА_1. звернувся до го сподарського суду Лугансько ї області зі скаргою на дії Д ВС Сєверодонецького місько го управління юстиції від 18.12.20 08 про відмову в відкритті вико навчого провадження по викон анню постанови Луганського а пеляційного господарського суду від 11.11.2008 по справі №18/84пн-к, за якою визнано недійсним рі шення загальних зборів учасн иків Товариства з обмеженою відповідальністю “Меблі”.

Ухвалою господарськог о суду Луганської області ві д 08.05.2009 (суддя - Корнієнко В.В.), з алишеною без змін постановою Луганського апеляійного гос подарського суду від 23.06.09р. (ко легія суддів у складі: Лазнен ко Л.Л., Медуниці О.Є., Перлова Д. Ю.), відмовлено в задоволенні с карги. Судові акти мотивован і тим, що рішення про визнання недійсним рішення загальних зборів, інших актів, правочин ів не підлягають примусовому виконанню, оскільки вини цьо го не потребують.

Позивач в касаційній скарз і просить скасувати прийняті у справі судові рішення, прий няти нове рішення, яким зобов 'язати ВДВС відкрити виконав че провадження та виконати п останову Луганського апеляц ійного господарського суду в ід 11.11.08 та судовий наказ про при мусове виконання постанови, посилаючись на порушення суд ами норм процесуального пра ва та ст.ст.3,19 Закону України "П ро виконавче провадження".

Ознайомившись з матеріа лами та обставинами справи н а предмет надання їм поперед німи судовими інстанціями на лежної юридичної оцінки та п овноти встановлення обстави н, дотримання норм процесуал ьного права, згідно з вимогам и ст.1115 Господарського процес уального кодексу України, ко легія суддів дійшла висновку , що касаційна скарга не підля гає задоволенню з наступних підстав.

Позивач у справ і звернувся до Державної вик онавчої служби Сєвєродонець кого управління юстиції для виконання вказаної постанов и суду, але йому було відмовле но у відкритті виконавчого п ровадження з примусового вик онання наказу господарськог о суду від 24.11.2008 №18/84пн-к (а.с.111).

В мотивувальній част ині постанови від 18.12.2008 (а.с.112) про відмову у відкритті виконав чого провадження вказано, що у виконавчому документі - н аказу відсутнє посилання на заходи примусового виконанн я рішення (а.с.112).

Згідно з п. 2 частини д ругої ст. 3 Закону України "Про виконавче провадження" держ авною виконавчою службою під лягають виконанню такі викон авчі документи: ухвали, поста нови судів у цивільних, госпо дарських, адміністративних т а кримінальних справах у вип адках, передбачених законом.

П. п. 3, 5 та 6 частини перш ої ст. 19 Закону України "Про вик онавче провадження" передбач ено, що у виконавчому докумен ті повинні бути зазначені: на йменування (для юридичних ос іб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові за його наявності д ля фізичних осіб) стягувача і боржника, їх місцезнаходжен ня (для юридичних осіб) або міс це проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифік аційний код суб'єкта господа рської діяльності стягувача та боржника за його наявност і (для юридичних осіб), індивід уальний ідентифікаційний но мер стягувача та боржника за його наявності (для фізичних осіб - платників податків), а т акож інші відомості, якщо вон и відомі суду чи іншому орган у, що видав виконавчий докуме нт, які ідентифікують стягув ача та боржника чи можуть спр ияти примусовому виконанню, такі як дата і місце народжен ня боржника та його місце роб оти (для фізичних осіб), місцез находження майна боржника то що; дата набрання чинності рі шенням; строк пред'явлення ви конавчого документа до викон ання.

Попередніми судови ми інстанціями встановлено т а матеріалами справи підтвер джується, що постановою ВДВС Северодонецького МУЮ від 18.12. 08 було відмовлено позивачу у с праві у відкритті виконавчог о провадження з виконання на казу господарського суду Луг анської області від 24.11.08 р. у спр аві №18/84пн-к про примусове вико нання постанови, якою було ви знано недійсним рішення зага льних зборів учасників ТзОВ "Северодонецька фірма "Меблі " про виключення зі складу тов ариства ОСОБА_1. у вказані й справі, оскільки зазначени й наказ не відповідає вимога м ст. 19 Закону України "Про вико навче провадження", а саме, не повністю зазначені ім'я та по батькові стягувача, а в резол ютивній частині виконавчог о документа відсутні заходи примусового виконання рішен ня.

Колегія суддів погод жується з висновками поперед ніх інстанції про те, що приму совому виконанню підлягають рішення про стягнення грошо вих коштів, спонукання викон ати певні дії, вилучення майн а, тощо. Рішення про визнання н едійсним рішень загальних зб орів, інших актів, правочинів , не підлягаю примусовому вик онанню, так як ці рішення цьог о не потребують, а скаржником не доведено, які саме заходи п римусового виконання постан ови суду має провадити держа вна виконавча служба при зап одіянні виконавчих дій.

На підставі викладеного , керуючись ст. ст. 1115, 1117, 1119, 11111 Госпо дарського процесуального ко дексу України, Вищий господа рський суд України,

ПОС ТАНОВИВ:

Касаційну скаргу ОСОБА_1. залишити без задово лення, ухвалу господарського суду Луганської області від 08.05.2009р. та постанову Луганськог о апеляційного господарсько го суду від 23.06.09р. у справі №18/84пн -к - без змін.

Головуючий В. Овечкін

Судді: Є.Чернов

В.Цвігун

СудВищий господарський суд України
Дата ухвалення рішення24.11.2009
Оприлюднено07.12.2009
Номер документу6869781
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —18/84пн-к

Постанова від 24.06.2010

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Лaзненко Л. Л.

Ухвала від 01.06.2010

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Лaзненко Л. Л.

Ухвала від 23.04.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Корнієнко В.В.

Постанова від 24.11.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Цвігун В. Л.

Ухвала від 17.04.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Корнієнко В.В.

Ухвала від 12.08.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Цвігун В.Л.

Ухвала від 12.10.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Цвігун В.Л.

Ухвала від 03.06.2009

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Лaзненко Л.Л.

Ухвала від 17.04.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Корнієнко В.В.

Ухвала від 02.04.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Корнієнко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні