Ухвала
від 07.09.2017 по справі 569/13419/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/13419/17

УХВАЛА

07 вересня 2017 року м. Рівне

Рівненський міський суд Рівненської області в особі слідчого судді ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Рівненській області ОСОБА_3 (далі слідчий) розглянувши клопотання слідчого про надання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором прокуратури Рівненської області ОСОБА_4 , у якому просить надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 місце реєстрації та фактичного проживання директора ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» ОСОБА_5 , з метою виявлення та вилучення документів, предметів, речей, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні.

З клопотання слідує, що СУ фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32017180000000036 від 08.06.2017 за фактами умисного ухилення від сплати податків у значних розмірах службовими особами ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» (код ЄДРПОУ 31994540, м. Рівне, вул. Остафова (Пластова), буд. 7) та заволодіння ними чужим майном і його розтрати шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 212, ч. 5 ст. 191 КК України.

Слідчий у клопотанні вказує, що що службові особи ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» у 2013-2014 роках безпідставно відобразили в бухгалтерському та податковому обліках підприємства проведення фінансово-господарських операцій з придбання у ТОВ «Регіонметал-Захід» (код ЄДРПОУ 37853780, м. Київ), яке має ознаки фіктивності, субпідрядних послуг по поточному ремонту автомобільних доріг на суму 4664,9 тис. грн., замовником яких є Служба автомобільних доріг у Рівненській області, без фактичного проведення таких операцій та настання реальних правових наслідків, що призвело до заниження податку на прибуток на суму 1087 554 грн. В подальшому (у грудні 2013 року) філією «Рівненський райавтодор» ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» на рахунок ТОВ «Регіонметал-Захід», відкритий у ПАТ «Банк Кіпру», було перераховано грошові кошти в сумі 400 тис. грн. за нібито надані послуги по поточному ремонту автомобільних доріг. Даний факт підтверджується матеріалами планової документальної перевірки ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» (акт від 12.10.2016 №246/17-00-14-01/31994540), проведеної ГУ ДФС у Рівненській області та ДПІ у м. Рівному ГУ ДФС у Рівненській області за період з 01.01.2013 по 30.06.2016.

В ході допиту в якості свідка ОСОБА_6 , який згідно з реєстраційними документами є засновником та директором ТОВ «Регіонметал-Захід», встановлено, що жодного відношення до діяльності ТОВ «Регіонметал-Захід» не має, будь-яких документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» не підписував, з його службовими особами не зустрічався.

Проведеними слідчими (розшуковими) діями (протокол допиту ст. о/у з ОВС відділу організації викриття економічних злочинів оперативного управління ГУ ДФС у Рівненській області від 10.07.2017) встановлено, що фінансово-господарські та установчі документи ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», печатки, чорнові записи, чорнова бухгалтерія, засоби електронного зв`язку, технічні засоби, засоби доступу до банківських рахунків (у тому числі комп`ютерна техніка, USB накопичувачі, флеш картки, носії з електронними цифровими підписами та печатками, картки-ключі до банківських рахунків, оптичні носії інформації), необліковані готівкові кошти, інші документи і речі, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення службовими особами ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», які мають істотне значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 місце реєстрації та фактичного проживання директора ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» ОСОБА_5 .

Згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна № 91980158 право власності на нерухоме майно за адресою: АДРЕСА_1 зареєстроване за ОСОБА_5 .

Покликаючись на наведене, слідчий просить клопотання задоволити.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши думку слідчого, який клопотання підтримав, слідчий суддя прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.234 КК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи показання свідка ОСОБА_7 про те, що чорнові записи, чорнова бухгалтерія, засоби електронного зв`язку, технічні засоби, засоби доступу до банківських рахунків (у тому числі комп`ютерна техніка, USB накопичувачі, флеш картки, носії з електронними цифровими підписами та печатками, картки-ключі до банківських рахунків, оптичні носії інформації), необліковані готівкові кошти, інші документи і речі, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення службовими особами ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», знаходяться за місцем проживання та реєстрації керівника підприємства Оцінюючи надані до клопотання матеріали, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку та приходить до переконання про наявність достатніх підстав вважати, що за адресою за адресою: АДРЕСА_1 місце реєстрації та фактичного проживання директора ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» ОСОБА_5 , можуть знаходитись вище вказані документи фінансово-господарської діяльності ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» зокрема із підприємством ТОВ «Регіонметал-Захід».

Тому, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, інших документів, предметів та речей, які мають істотне значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.234, 235 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати старшому слідчому з ОВС першого відділу розслудвання кримінальних проваджень СУ фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області ОСОБА_3 , дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 місце реєстрації та фактичного проживання директора ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» ОСОБА_5 (рнокпп НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ) з метою виявлення та вилучення документів, предметів, речей, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, а саме:

- документів фінансово-господарської діяльності ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» (код ЄДРПОУ 31994540, м. Рівне, вул. Остафова (Пластова), буд. 7) включаючи його філії щодо проведених фінансово-господарських операцій з ТОВ «Регіонметал-Захід» (код ЄДРПОУ 37853780, м. Київ, вул. Мельникова, 12) за період з 01.01.2012 по 31.12.2014 (в тому числі договорів з додатковими угодами, видаткових накладних, прибуткових накладних, податкових накладних, актів приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг), довідок про вартість виконаних будівельних робіт, відомостей ресурсів, товарно-транспортних накладних, шляхових листів, рахунків, рахунків-фактур, виписок банку про списання та зарахування коштів на рахунки, платіжних доручень, прибуткових та видаткових касових ордерів, карток основних засобів, карток складського обліку, сертифікатів відповідності, листів, довіреностей, проектно-кошторисних та тендерних документів), чорнових записів, чорнової бухгалтерії, засобів електронного зв`язку, технічних засобів, засобів доступу до банківських рахунків (у тому числі комп`ютерна техніка, USB накопичувачі, флеш картки, носії з електронними цифровими підписами та печатками, картки-ключі до банківських рахунків, оптичні носії інформації) та інших предметів і речей, що свідчать про вчинення злочину службовими особами ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», які мають істотне значення для встановлення істини у кримінальному провадженні;

- документів щодо ремонту автомобільної дороги місцевого значення Великий Житин Малий Житин на ділянці км 0+000 км 3+200, автомобільної дороги місцевого значення Т-18-07 Радиславка на ділянці км 0+000 км 2+800, автомобільної дороги Острог-Радужне-Точевики на ділянці км 0+000 км 0+500, автомобільної дороги Дубровиця-Володимирець-Суховоля на ділянці км 9+400 - км 11+100, автомобільної дороги Грицьки - Нивецьк на ділянці км 0+000 - км 3+100 протягом 2012-2014 років (в тому числі договорів з додатковими угодами, видаткових накладних, прибуткових накладних, податкових накладних, актів приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг), довідок про вартість виконаних будівельних робіт, відомостей ресурсів, товарно-транспортних накладних, шляхових листів, рахунків, рахунків-фактур, виписок банку про списання та зарахування коштів на рахунки, платіжних доручень, прибуткових та видаткових касових ордерів, карток основних засобів, карток складського обліку, сертифікатів відповідності, листів, довіреностей, проектно-кошторисних та тендерних документів);

- установчих документів (рішення про створення, положення, статуту), документів, які свідчать про призначення та звільнення з посад службових осіб ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» (код ЄДРПОУ 31994540, м. Рівне, вул. Остафова, 7) включаючи його філії, що перебували на посадах у період з 01.01.2012 по 31.12.2014, документів, які визначають їх службові обов`язки, включаючи його філії (наказів, протоколів, рішень, контрактів, трудових договорів, конкурсних документів, зокрема щодо призначення та звільнення з посад ОСОБА_5 (рнокпп НОМЕР_1 ), ОСОБА_8 (рнокпп НОМЕР_2 ), ОСОБА_9 (рнокпп НОМЕР_3 ), ОСОБА_10 (рнокпп НОМЕР_4 ), ОСОБА_11 (рнокпп НОМЕР_5 ); ОСОБА_12 (рнокпп НОМЕР_6 ), ОСОБА_13 (рнокпп НОМЕР_7 ), їх посадових інструкцій),

- документів (штатний розпис, відомість про отримання зарплати, ін.) щодо працівників, які працювали у філіях «Острозький райавтодор», «Рівненський райавтодор», «Володимирецький райавтодор», «Дубровицький райавтодор» протягом 2012-2014 років, у яких вказано їх прізвища, ім`я та по-батькові, посади, дату прийняття та звільнення з роботи, та інших документів, що мають значення для всебічного, повного, і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження;

- табелів обліку робочого часу, звітів про використання робочого часу, нарядів на виконання робіт, шляхових листів, наказів та звітів про відрядження, інших документів, у яких зафіксовано будь-які відомості про фактичне перебування на робочих місцях працівників філій «Рівненський райавтодор» ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», «Острозький райавтодор» ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», «Володимирецький райавтодор» ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» та «Дубровицький райавтодор» ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» протягом жовтня грудня 2012 року, а також об`єкти, на яких вони працювали у вказаний період та конкретний перелік робіт, які вони виконували на даних об`єктах;

- документів (на паперових та електронних носіях), предметів, печаток та штампів (зокрема ТОВ «Регіонметал-Захід»), які можуть свідчить про вчинення злочину;

- незаповнених документів із відтисками печаток та штампів, довідок, свідоцтв, інших дозвільних документів;

- грошових коштів, здобутих незаконним шляхом.

Строк дії ухвали 20 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.09.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу68709777
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/13419/17

Ухвала від 07.09.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні