Ухвала
від 29.01.2015 по справі 552/353/15-к
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Справа № 552/353/15-к

У Х В А Л А

Іменем України

про тимчасовий доступ до речей і документів

29 січня 2015 року м. Полтава

Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 за участю старшого слідчого Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області ОСОБА_3 , розглянувши його клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 , -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий СВ Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В клопотанні вказував, що в провадженні СВ Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42014170030000046 від 30 жовтня 2014 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.175 КК України.

Вказував, що згідно матеріалів кримінального провадження адміністрацією ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 , в період часу з 01.01.2014 року по 30.09.2014 року, нараховувалась, але не виплачувалась заробітна плата працівникам підприємства.

В ході допиту потерпілого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , встановлено, що з 24.12.2013 року він працевлаштувався на ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 та оформив трудовий договір, в якому обумовлено суму заробітної плати в розмірі 1 200 грн. щомісячно. За період роботи в ТОВ він отримував грошові кошти без відповідної платіжної відомості та розпису у ній.

20.03.2014 року ОСОБА_4 звільнився з роботи за власним бажанням, оскільки жодного разу не отримав заробітну плату повністю і під розпис, за весь час роботи в ТОВ він отримав кошти на суму близько 1 000 грн.

Аналогічні покази надано колишніми працівниками товариства ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , що свідчить про порушення вимог ст. 116 КЗпП України, відповідно до якої підприємство, установа, організація зобов`язані в день звільнення працівника видати йому оформлену у встановленому законом порядку трудову книжку та провести остаточний розрахунок, тобто виплату всіх належних сум від підприємства в день звільнення працівника.

Крім того, згідно інформації наданої ІНФОРМАЦІЯ_3 встановлено, що ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 звіти за формою № 1 -ПВ (місячна, квартальна) Звіт з праці не надавало, інформацію щодо заборгованості з виплат заробітної плати перед найманими працівниками не надавалось.

Згідно інформації, наданої ДПІ м.Полтави та звітів форми № 1 ДФ, поданих підприємством, з січня поточного року працівникам підприємства заробітна плата не виплачувалась, єдиний соціальний внесок не перераховувався, що свідчить про порушення адміністрацією ТОВ вимог ст.115 КЗпП України.

Зазначаючи, що для повного, всебічного та об`єктивного розслідування даного кримінального провадження, з метою перевірки фактів, нарахування та виплати заробітної плати працівникам підприємства, надходжень та використання грошових коштів ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), призначення судово-економічної експертизи необхідно отримати оригінали речей та документів, слідчий просив суд надати тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у володінні ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Дане клопотання просив розглянути без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи, обґрунтовуючи це інтересами слідства.

Враховуючи, що є підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, суд приходить до висновку про можливість відповідно ч.2 ст. 163 КПК України, розглядати клопотання без виклику особи у володінні якої знаходяться документи.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах та заслухавши думку учасників судового провадження, приходжу до наступних висновків.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Стаття 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Частиною 7 ст. 163 КПК України також передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів. Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

В поданому до суду слідчим клопотанні доведено наявність достатніх підстав вважати, що документи, які перебувають у володінні ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 , до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Також поданими до суду матеріалами доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться у вказаних документах та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

З цих підстав клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.160,163 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, які знаходяться у володінні ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке зареєстровано та здійснює господарську діяльність за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

свідоцтва про державну реєстрацію підприємства;

довідки ЄДРПОУ;

статуту;

наказів про прийняття, переведення та звільнення працівників, надання відпусток;

наказів про призначення та посадові інструкції на директора, головного бухгалтера;

платіжних відомостей за період з грудня 2013 по жовтень 2014;

табелів обліку робочого часу з грудня 2013 по жовтень 2014;

відомостей про нарахування заробітної плати та утримань з грудня 2013 по жовтень 2014 року,

платіжних доручень про перерахування податків та обов`язкових платежів,

виплату заробітної плати;

штатний розпис;

графіку відпусток;

книги руху трудових книжок та вкладишів до них;

книги наказів та розпоряджень;

особових карток працівників форми П-2;

особових рахунків працівників;

головної книги за 2013 -2014 p.p.;

чекової книжки.

Виконання ухвали доручити старшому слідчому Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області ОСОБА_3 .

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Роз`яснити, що у разі невиконання даної ухвали слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Слідчий суддя ОСОБА_1

29.01.2015

Дата ухвалення рішення29.01.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу68711136
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1

Судовий реєстр по справі —552/353/15-к

Ухвала від 29.01.2015

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні