Ухвала
від 07.09.2017 по справі 757/45896/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/45896/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 вересня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого в ОВС слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури АР Крим ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

08.08.2017 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого в ОВС слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури АР Крим ОСОБА_3 погоджене прокурором у кримінальному провадженні ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які містять банківську таємницю та перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою АДРЕСА_1 , за рахунком № НОМЕР_1 , що належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження зазначає, що Слідчим відділом управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури АР Крим здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016010000000209 від 23.09.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_3 вступивши у злочинну змову із службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_4 налагодили протиправний механізм одержання неправомірної вигоди за сприяння суб`єктам господарювання у перемогах в торгах на поставку речового та продовольчого забезпечення.

Крім того, установлено, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_3 надають можливість підприємству ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) приймати участь у торгах ГУ НГ України та отримувати перемогу при закупівлі автомобільної техніки для потреб НГ України, за умови виплати певної суми грошових коштів вищевказаним посадовим особам.

Для доказування фактів у кримінальному провадженні, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей і документів та можливість ознайомитись з ними, зробити їх копії, а саме до документів які мають банківську таємницю та відображають рух грошових коштів по банківському рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) № НОМЕР_1 , які відкриті в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_3 ).

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищевказані документи, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 , мають суттєве значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення у кримінальному провадженні, виникла необхідність у наданні тимчасового доступу до вказаних документів.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання з підстав, в ньому зазначених.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику представника особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Як вбачається зі змісту п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя заслухавши пояснення слідчого, дослідивши в нарадчій кімнаті клопотання та документи, якими воно обґрунтовується, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст. 108, 160, 162164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні: ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні: ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, з 01.01.2016 року до 07.09.2017 року, що містять банківську таємницю та можливість отримання їх копій, які знаходяться в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 , за рахунком № НОМЕР_1 , що належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), а саме:

- документів, що відображають відкриття, розпорядження за вказаними рахунками, заяви на відкриття рахунків, картки із зразками підписів і відбитків печатки, документи, що підтверджують отримання електронного ключа доступу до рахунку (при використанні системи «Клієнт-Банк»), договору на розрахунково-касове обслуговування тощо;

- платіжні документи, на підставі яких здійснювалися зарахування та списання коштів з вказаних рахунків, в т. ч. документів на отримання готівкових грошових коштів (чеки, квитанції, видаткові ордери, договори та інші);

- відомості (реєстр) про рух грошових коштів за вказаними рахунками з 01.01.2016 до моменту пред`явлення ухвали із зазначенням найменування одержувачів і платників коштів, коду ЄДРПОУ, розрахункового рахунку, суми та призначення платежу на паперовому та магнітному носіях (електронний вигляд), первинних платіжних та інших документів, які повною мірою відображають проведення операцій.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/45896/17-к

Примірник № 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.09.2017
Оприлюднено08.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/45896/17-к

Ухвала від 07.09.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні