Ухвала
від 08.09.2017 по справі 125/1738/17
БАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

125/1738/17

1-кс/125/308/2017

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08.09.2017 року м. Бар

Барський районний суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2

з участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши в судовому засіданні в м. Барі Вінницької області клопотання слідчого СВ Барського ВП Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 у кримінальному провадженні № 12017020080000419 від 06.09.2017 про арешт майна, -

ВСТАНОВИВ:

СлідчийСВБарського ВП Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Барського відділу Жмеринської місцевої прокуратури Вінницької області ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про арешт майна, посилаючись на те, що у нього перебуває кримінальне провадженняза ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.185 КК України.

Обґрунтовуючи клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що невідомі особи близько 18:00 год. 06.09.2017 року шляхом вільного доступу таємно викрали яблука зимового сорту із саду належного ТОВ Міжлісся, що знаходиться за адресою: Барський район с. «Міжлісся», у кількості 273 кг, вартістю 1365 грн., чим завдали ТОВ «Міжлісся» матеріальної шкоди на вище вказану суму.

06.09.2017 року під час огляду місця події слідчим було тимчасово вилучено мотоблок марки «Зубр» зеленого кольору з причепом на якому знаходились викрадені із саду ТОВ «Міжлісся» яблука зимових сортів, без таблички, на якій вказаний номер мотоблоку, який зі слів ОСОБА_5 є його власністю, поміщено на територію майданчику тримання тимчасово затриманих транспортних засобів Барського ВП за адресою: м. Бар, майдан Святого Миколая, 14.

Відповідно до ст. 98 КПК України дані предмети мають значення речових доказів у кримінальному провадженні, оскільки містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Відповідно до ч. 2 ст. 100 КПК України «Зберігання речових доказів стороною обвинувачення здійснюється в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України».

Постановою Кабінету Міністрів України №1104 від 19.11.2012 року затверджено «Порядок зберігання речових доказів стороною обвинувачення, їх реалізації, технологічної переробки, знищення, здійснення витрат, пов`язаних з їх зберіганням і пересиланням, схоронності тимчасово вилученого майна під час кримінального провадження» відповідно до п. 20 якого: «Зберігання речових доказів у вигляді автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, здійснюється на спеціальних майданчиках і стоянках Державтоінспекції МВС для зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів».

У зв`язку з вищевказаним, з метою забезпечення належного розслідування по кримінальному провадженню, зберігання речового доказу та недопущенні можливості його втрати або знищення виникла необхідність в отриманні дозволу слідчого судді на арешт мотоблоку марки (Зубр) колір зелений, з саморобним причепом, без номерної таблички, який поміщено на територію майданчику тримання тимчасово затриманих транспортних засобів Барського ВП Жмеринського ВП за адресою: м. Бар, майдан Святого Миколая, 14.

CВ Барського ВП Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 12017020080000419 від 06.09.2017, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст.185 КК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 98 КПК Україниречовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав повністю.

Згідно ч. 2 ст. 170 КПК України слідчий суддя накладає арешт на майно у вигляді речей, якщо є достатні підстави вважати, що вони відповідають критеріям, зазначеним в ч. 2 ст. 167 КПК України.

Відповідно до ч. 2 ст. 167 КПК України тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони: 1) підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди; 2) надані особі з метою схилити її до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та (або) матеріального забезпечення кримінального правопорушення чи як винагорода за його вчинення; 3) є предметом кримінального правопорушення, пов`язаного з їх незаконним обігом; 4) набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, доходи від них, або на які було спрямоване кримінальне правопорушення.

Враховуючи те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав для накладення арешту на вказане майно.

На підставі викладеного, керуючись ст. 107, ст. ст. 169-173, ст. 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчогоСВ Барського ВП Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області майора поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Барського відділу Жмеринської місцевої прокуратури Вінницької областіСлободяно ОСОБА_6 , про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт на мотоблок марки «Зубр» колір зелений, з саморобним причепом, без номерної таблички, який поміщено на територію майданчику тримання тимчасово затриманих транспортних засобів Барського ВП Жмеринського ВП за адресою: м. Бар, майдан Святого Миколая, 14.

Ухвала про арешт майна виконується слідчим негайно.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду Вінницької області протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення08.09.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу68736571
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —125/1738/17

Ухвала від 08.09.2017

Кримінальне

Барський районний суд Вінницької області

Хитрук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні