Ухвала
від 07.09.2017 по справі 4/39-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "07" вересня 2017 р. Справа № 4/39-Б

За заявою Овруцької міжрайонної державної податкової інспекції (правонаступник - Овруцька ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області) (м. Овруч, Житомирська область)

Управління Пенсійного фонду України в Овруцькому районі Житомирської області

До боржника Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" (м. Овруч, Житомирська область)

про визнання банкрутом

Суддя Лозинська І.В.

В засіданні суду прийняли участь:

- від кредиторів: не прибули

- від боржника: не прибув

- присутній: колишній ліквідатор боржника ОСОБА_2

Господарським судом Житомирської області розглядається справа про банкрутство Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд".

Ухвалою від 30.08.2017 господарський суд, зокрема, відклав розгляд справи, заяви ліквідатора Дворніченка О.О. про припинення його повноважень у справі; зобов'язав комітет кредиторів боржника подати розглянуту на засіданні пропозицію щодо кандидатури ліквідатора боржника.

01.09.2017 до суду від арбітражного керуючого Борейка А.М. надійшла заява від 01.09.2017 про участь у справі №4/39-Б (а. с. 80 у т. 13), яку ухвалою господарського суду від 01.09.2017 призначено до розгляду в засіданні суду.

04.09.2017 на адресу суду від арбітражного керуючого Борейка А.М. надійшло клопотання про долучення до матеріалів справи витребуваних судом документів.

Кредитори своїх представників в засідання суду не направили, про причини неявки суд не повідомлено.

В засіданні суду розглядалось клопотання ліквідатора Дворніченка О.О. №02-01/01 від 14.08.2017 про припинення його повноважень у справі №4/39-Б та заява арбітражного керуючого Борейка А.М. від 01.09.2017 про участь у справі № 4/39-Б про банкрутство Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд".

Щодо призначення нового ліквідатора у справі, слід зазначити таке.

Враховуючи перехідні та прикінцеві положення Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22.12.2011 №4212-VI, а також прийняту 26.11.2009 господарським судом постанову про визнання боржника банкрутом, в даному випадку при вирішенні питання щодо повноважень ліквідатора банкрута застосуванню підлягає Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції до 19.01.2013 (далі - Закон про банкрутство).

Стаття 3-1 Закону про банкрутство передбачає право арбітражного керуючого подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх обов'язків.

За ст.16 Закону про банкрутство прийняття рішень щодо припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) належить до компетенції комітету кредиторів.

Ухвалами господарського суду від 17.08.2017 та 30.08.2017 зобов'язано комітет кредиторів надати пропозицію щодо заміни ліквідатора у справі про банкрутство.

Однак, до суду не було надано жодного протоколу комітету кредиторів банкрута з прийнятими рішеннями про заміну ліквідатора у справі; про причини невиконання вимог ухвал суду не повідомлено.

Судом встановлено, що 01.09.2017 до господарського суду від арбітражного керуючого Борейка А.М. надійшла заява від 01.09.2017 про участь у справі №4/39-Б про банкрутство Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд".

Станом на дату розгляду справи до суду не надійшли заперечення кредиторів щодо заяви арбітражного керуючого Борейка А.М. на участь у справі №4/39-Б.

Судом з'ясовано, що інших заяв арбітражних керуючих на участь у справі про банкрутство Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" до господарського суду не надходило.

Відповідно до ст. 3-1 Закону про банкрутство арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) може бути призначено фізичну особу - суб'єкта підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну чи економічну освіту, володіє спеціальними знаннями та не є зацікавленою особою щодо боржника і кредиторів та діє на підставі ліцензії арбітражного керуючого, виданої уповноваженим органом у порядку, встановленому законом.

За ч. 3 ст. 3-1 Закону про банкрутство арбітражними керуючими не можуть бути призначені: особи, які згідно з цим Законом вважаються заінтересованими; особи, які мають конфлікт інтересів, що може вплинути на об'єктивність або неупередженість прийняття рішень, а також на вчинення чи не вчинення дій під час виконання повноважень арбітражного керуючого; особи, які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, за винятком випадків, коли з дня усунення цієї особи від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років; особи, яким заборонено здійснювати цей вид підприємницької діяльності або займати керівні посади; особи, які мають судимість за вчинення корисливих злочинів.

До призначення арбітражним керуючим особа має подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до жодної категорії вищезазначених осіб.

Перевіривши заяву, з доданими до неї документами, арбітражного керуючого Борейка А.М. про участь у справі про банкрутство на відповідність її кандидатури вимогам ч. 3 ст. 3-1 Закону про банкрутство, судом встановлено відповідність арбітражного керуючого Борейка А.М. зазначеним вимогам Закону про банкрутство.

Враховуючи викладене, суд прийшов до висновку задовольнити клопотання арбітражного керуючого Дворніченка О.О. №02-01/01 від 14.08.2017 та звільнити його від виконання обов'язків ліквідатора банкрута; задовольнити заяву арбітражного керуючого Борейка А.М. від 01.09.2017 про участь у справі та призначити ліквідатором Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" (11100, Житомирська область, м. Овруч, вул. Правди, 21, код ЄДРПОУ 03583961) арбітражного керуючого Борейка Андрія Михайловича (Свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №1261, видане 10.07.2013, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, місцезнаходження: АДРЕСА_1).

Дослідивши матеріали справи, слід відкласти розгляд справи, звернення колишнього керівника боржника ОСОБА_5 щодо виплати колишнім працівникам банкрута боргу на суму 70447,22 грн. компенсації за несвоєчасну виплату заробітної плати, звіту про витрачання коштів ОСОБА_6, який виконував повноваження ліквідатора боржника, в частині витрат на охорону майна банкрута.

Керуючись ст. 77, 86 ГПК України, ст.ст. 3-1, 16 - 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції чинній до 19.01.2013, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання арбітражного керуючого Дворніченка О.О. №02-01/01 від 14.08.2017 про звільнення від виконання обов'язків ліквідатора Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" (м. Овруч) у справі №4/39-Б.

2. Звільнити арбітражного керуючого Дворніченка Олександра Олексійовича від виконання обов'язків ліквідатора Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" (м. Овруч, Житомирська область) у справі №4/39-Б.

3. Задовольнити заяву арбітражного керуючого Борейка А.М. від 01.09.2017 про участь у справі про визнання банкрутом Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд".

4. Призначити ліквідатором Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" (11100, Житомирська область, м. Овруч, вул. Правди, 21, код ЄДРПОУ 03583961) арбітражного керуючого Борейка Андрія Михайловича (Свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №1261, видане 10.07.2013, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, місцезнаходження: АДРЕСА_1).

5. Відкласти розгляд справи, звернення колишнього керівника боржника ОСОБА_5 стосовно виплати колишнім працівникам банкрута боргу на суму 70447,22 грн. компенсації за несвоєчасну виплату заробітної плати, звіту про витрачання коштів ОСОБА_6, який виконував повноваження ліквідатора боржника, в частині витрат на охорону майна банкрута.

6. Призначити наступне засідання суду на "26" вересня 2017 р. о 12:00 в приміщенні Господарського суду Житомирської області, каб. №107.

7. Зобов'язати ОСОБА_2, який виконував повноваження ліквідатора Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд", передати ліквідатору Борейку А.М. статутні документи, звітну, бухгалтерську, статистичну, технічну та іншу документацію, печатки і штампи банкрута, правовстановлюючі документи на майнові активи, а також матеріальні та інші цінності банкрута.

8. Ліквідатору банкрута Борейку А.М. надати господарському суду:

- акт приймання-передачі від ОСОБА_2, який виконував повноваження ліквідатора банкрута, статутних документів, звітної, бухгалтерської, статистичної, технічної та іншої документації, печаток і штампів, правовстановлюючих документів на майнові активи Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд";

- докази прийняття до свого відання майнових активів банкрута та забезпечення їх збереження;

- докази проведення інвентаризації майна банкрута та його продажу;

- Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про запис стосовно ліквідатора Борейка А.М. як керівника юридичної особи;

- після завершення розрахунків з кредиторами подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс з додатками відповідно до ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" .

10. Державному реєстратору Овруцької районної державної адміністрації внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запис про ліквідатора Борейка А.М. як керівника юридичної особи, особи, уповноваженої представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами та особи, яка має право вчиняти дії від імені Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" (11100, Житомирська область, Овруцький район, м. Овруч, вул. Правди, будинок 21, ідентифікаційний код 03583961) без довіреності, у тому числі підписувати договори.

11. Викликати в засідання суду ліквідатора Борейка А.М.

Суддя Лозинська І.В.

Віддрук:

1 - в справу

2 - Арбітражному керуючому Дворніченку О. О. (АДРЕСА_2) (реком.)

3 - ОСОБА_2

4 - ДР Овруцької РДА (11101, Житомирська область, м. Овруч, вул. Тараса Шевченка, 31-а)

5 - Ліквідатору Борейку А.М.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення07.09.2017
Оприлюднено10.09.2017
Номер документу68737183
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/39-б

Ухвала від 21.03.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 21.02.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 27.12.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 11.12.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 26.11.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 20.11.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 05.11.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 23.10.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 23.10.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 23.10.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні