Постанова
від 07.09.2017 по справі 822/2068/17
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 822/2068/17

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 вересня 2017 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Салюка П.І. розглянувши у скороченому провадженні адміністративну справу за позовом Славутського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Хмельницької області до Колективного виробничого підприємства монтажне управління № 13 "Електропівденьзахідмонтаж" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ :

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом до Колективного виробничого підприємства монтажне управління № 13 "Електропівденьзахідмонтаж" про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком №2.

В обґрунтування позовних вимог зазначає, що за відповідачем наявна заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком № 2 в сумі 12062,75 грн. Просить суд задоволити позов та стягнути з Колективного виробничого підприємства монтажне управління № 13 "Електропівденьзахідмонтаж" зазначену заборгованість.

Копія ухвали про відкриття скороченого провадження, яка надіслана судом на адресу позивача отримана 26 липня 2017 року, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення.

Будь-яких заперечень чи клопотань у визначений законодавством термін від відповідача не надходило.

Дослідивши наявні в матеріалах справи докази в їх взаємному зв'язку та сукупності, суд вважає, що позовні вимоги слід задоволити з наступних підстав.

Судом встановлено, що Колективне виробниче підприємство монтажне управління № 13 "Електропівденьзахідмонтаж" (код ЄДРПОУ 04742425) зареєстроване як юридична особа.

Перед позивачем у відповідача склалась заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком №2 відповідно до пунктів "б" - "з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" в сумі 12062,75 грн..

Відповідно до ст. 58 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" Пенсійний фонд є органом, який провадить збір, акумуляцію та облік страхових внесків, призначає пенсії та підготовляє документи для її виплати, забезпечує своєчасне і в повному обсязі фінансування та виплату пенсій.

Відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" від 09 липня 2003 року, абзацу 4 п.1 ст.2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", п.п.6.1 п.6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України від 19 грудня 2003 року №21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16 січня 2004 року за №64/8663, відшкодуванню підлягають фактичні витрати ПФ України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах працівникам, зайнятим повний робочий день на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за Списком №2 у розмірі 100 % від фактичних витрат на виплату та доставку цих пенсій.

Згідно абзацу 4 п. 1 ст. 2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", об'єктом оподаткування для суб'єктів підприємницької діяльності незалежно від форм власності, є фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення".

У відповідності до п.п.6.7 п.6 Інструкції, підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в розрахунку місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Статтею 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" визначено категорії працівників, які на пільгових умовах мають право на пенсію за віком, незалежно від останнього місця роботи.

В силу ч. 2 ст. 124 Конституції України юрисдикція судів поширюється на всі правовідносини, що виникають у державі.

Відповідно до ст. ст. 11, 71 Кодексу адміністративного судочинства України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, а суд згідно ст. 86 цього Кодексу, оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні.

Згідно наданих позивачем розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" з червня 2017 року та картки особового рахунку по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 за Колективним виробничим підприємством монтажне управління № 13 "Електропівденьзахідмонтаж" наявна заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком № 2 в сумі 12062,75 грн.

Вказаний розрахунок був надісланий позивачем на адресу відповідача, що підтверджується матеріалами справи, проте зазначений розрахунок відповідачем не оскаржувався та не скасований, доказів про сплату заборгованості не надано.

Заборгованість відповідача в добровільному порядку не погашена, доказів про її сплату суду не подано. За таких обставин позов заявлений обґрунтовано, підтверджений належними доказами та підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 70, 71, 86, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов задоволити.

Стягнути з Колективного виробничого підприємства монтажне управління № 13 "Електропівденьзахідмонтаж" (код ЄДРПОУ 04742425) заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 12062 (дванадцять тисяч шістдесят дві) грн. 75 коп. на користь Славутського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Хмельницької області.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя /підпис/ "Згідно з оригіналом" Суддя П.І. Салюк

Дата ухвалення рішення07.09.2017
Оприлюднено11.09.2017
Номер документу68744761
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/2068/17

Постанова від 07.09.2017

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Салюк П.І.

Ухвала від 20.07.2017

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Салюк П.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні