Ухвала
від 08.09.2017 по справі 821/1013/17
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

08 вересня 2017 р. м. ХерсонСправа № 821/1013/17

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Попова В.Ф., розглянувши заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області про заміну сторони виконавчого провадження за виконавчим листом від 22.08.2017 року в адміністративній справі № 821/1013/17 за позовом Виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до громадської організації Херсонський міський спортивний клуб "Херсон" про стягнення страхових коштів,

встановив:

Постановою Херсонського окружного адміністративного суду від 24.07.2017 року у справі № 821/1013/17 позовні вимоги Виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі - Виконавча дирекція Херсонського обласного відділення ФСС з ТВП) до громадської організації Херсонський міський спортивний клуб "Херсон" про стягнення страхових коштів у розмірі 7156, 09 грн - задоволено в повному обсязі.

Судове рішення у справі набрало законної сили 15 серпня 2017 року і позивачу видано виконавчий лист від 22.08.2017 року, який 22.08.2015 року передано на примусове виконання до Корабельного районного відділу ДВС м. Херсона головного територіального управління юстиції у Херсонській області.

28.08.2017 року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області звернулося до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження, а саме стягувача - Виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення ФСС з ТВП на правонаступника - управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області, мотивуючи тим, на підставі п. 4, 5, 6 розділу VII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 № 1105, п. 4 Постанови правління Фонду соціального страхування України "Деякі питання реорганізації фондів соціального страхування" від 24.05.2017 № 34, Наказу Виконавчої дирекції ФСС з ТВП від 25.05.2017 № 262-ос здійснено процедуру реорганізації шляхом приєднання виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення ФСС з ТВП до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області. Оскільки у виконавчому листі стягувачем зазначено Виконавчу дирекцію Херсонського обласного відділення ФСС з ТВП, заявник просить заяву задовольнити.

Від представника заявника надійшло клопотання про розгляд заяви в порядку письмового провадження.

Громадська організація Херсонський міський спортивний клуб "Херсон" не забезпечила явку свого представника в судове засідання, про дату час та місце розгляду заяви повідомлена належним чином за адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Відповідно до ч. 2 ст. 264 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

З огляду на викладене, суд вважає можливим розглянути заяву в порядку письмового провадження.

Дослідивши заяву та додані до неї докази, суд приходить до висновку про обґрунтованість заявленої вимоги виходячи з наступного.

Відповідно до Постанови правління Фонду соціального страхування України "Деякі питання реорганізації фондів соціального страхування" від 24.05.2017 № 34 та Наказу від 25.05.2017 № 262-ос Виконавчу дирекцію Херсонського обласного відділення ФСС з ТВП припинено шляхом приєднання до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області.

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області утворено згідно постанови правління Фонду соціального страхування України від 08.02.2017 № 13 і підзвітне та підпорядковане виконавчій дирекції Фонду соціального страхування України, та реалізує державну політику у сферах соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, а також питання медичного страхування та забезпечення дотримання вимог чинного законодавства у цих сферах на території Херсонської області.

У відповідності до ч. 1 ст. 104 Цивільного кодексу України у разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Частиною 1 ст. 264 КАС України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Зазначені норми кореспондуються з положеннями частини 5 ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження" відповідно до якої у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Враховуючи те, що управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області є правонаступником Виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, заява про заміну сторони виконавчого провадження підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 264 КАС України, суд,

ухвалив:

Заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження у виконавчому листі від 22.08.2017 року в адміністративній справі № 821/1013/17, а саме стягувача, з Виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на її правонаступника - управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області.

Ухвалу надіслати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Херсонській окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5–денний строк з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Попов В.Ф.

Дата ухвалення рішення08.09.2017
Оприлюднено13.09.2017
Номер документу68751371
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/1013/17

Ухвала від 21.08.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г.В.

Ухвала від 18.08.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г.В.

Ухвала від 18.07.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С.М.

Ухвала від 08.09.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Попов В.Ф.

Ухвала від 29.08.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Попов В.Ф.

Постанова від 24.07.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 11.07.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні