Ухвала
від 08.09.2017 по справі 127/18100/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/18100/17

Провадження №1-кс/127/7548/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 вересня 2017 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

представника ФГ «Ходацький рід» ОСОБА_4

розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУНП у Вінницькій області підполковника поліції ОСОБА_3 про призначення позапланової перевірки дотримання ФГ «Ходацький рід» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 34244196) та ФГ «Три В+» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 39254261) дотримання вимог земельного законодавства та законності використання ними земельних часток-паїв та земель державної власності (землі запасу/резерву), що знаходяться на території Ходацької сільської ради Барського району Вінницької області, в межах та за межами населеного пункту,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СУ ГУНП у Вінницькій області підполковник поліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням про призначення позапланової перевірки дотримання ФГ «Ходацький рід» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 34244196) та ФГ «Три В+» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 39254261) дотримання вимог земельного законодавства та законності використання ними земельних часток-паїв та земель державної власності (землі запасу/резерву), що знаходяться на території Ходацької сільської ради Барського району Вінницької області, в межах та за межами населеного пункту.

Згідно клопотання, Слідчим управління ГУ Національної поліції в Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12017020000000278, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19.07.2017 за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 197-1 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до СУ ГУНП у Вінницькій області надійшло колективне звернення від жителів с. Ходаки Барського району Вінницької області про те, що ФГ «Ходацький рід» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 34244196) та ФГ «Три В+» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 39254261), не маючи документів на право користування, самовільно зайняли та здійснюють обробіток земельних ділянок власників майнових паїв, а також земельних ділянок резерву/запасу, що знаходяться на території Ходацької сільської ради Барського району Вінницької області.

Крім того, на адресу СУ ГУНП у Вінницькій області надійшло звернення директора ТОВ "Зелені Подоляни" (Вінницька область, м. Бар ЄДРПОУ 41101332) з приводу того, що ФГ «Ходацький рід» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 34244196) та ФГ «Три В+» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 39254261), не маючи документів на право користування, самовільно зайняли та здійснюють обробіток земельних ділянок, що знаходяться на території Ходацької сільської ради Барського району Вінницької області, які згідно укладених договорів оренди з квітня 2017 року перебувають у них у користуванні.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно земельні ділянки відповідно до поданого колективного звернення жителів с. Ходаки Барського району Вінницької області в оренді чи іншому праві користування у ФГ «Ходацький рід» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 34244196) та ФГ «Три В+» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 39254261) не перебувають, що у свою чергу свідчить про те, що зазначені земельні ділянки неправомірно використовують вище вказаними суб`єктами господарювання.

Крім того, згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно земельні ділянки відповідно до поданого звернення директора ТОВ «Зелені подоляни», перебувають у користуванні ТОВ «Зелені подоляни» відповідно до укладених договорів оренди землі.

Згідно положення «Про Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру» основними завданнями Держгеокадастру є здійснення державного нагляду (контроль) за дотриманням земельного законодавства, користування та охороною земель усіх категорій і форм власності, розрахунок розміру шкоди заподіяної внаслідок самовільно зайняття земельних ділянок, використання їх не за цільовим призначенням, зняття грунтового покриття без спеціального дозволу, та вжиття заходів до відшкодування в установленому законодавством порядку шкоди.

З огляду на викладене, з метою всебічного, повного та неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, виникла необхідність у проведенні позапланової перевірки дотримання ФГ «Ходацький рід» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 34244196) та ФГ «Три В+» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 39254261) вимог земельного законодавства.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Представник ФГ «Ходацький рід» в судовому засіданні заперечував проти клопотання.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення учасників судового розгляду, дослідивши матеріали клопотання, прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.2ст. 93 КПК Українисторона обвинувачення здійснює збирання доказів, серед іншого, шляхом отримання від органів державної влади актів перевірок.

Згідно з ч.2ст.84 КПК Україниодним із процесуальних джерел доказів є документи, до яких п.4 ч.2ст.99 КПК Українивіднесено і акти перевірок.

Разом із тим, на даний час зКПК Українивиключено п.6 ч.2 ст.36 та п.4 ч.2 ст.40, якими прокурору, та слідчому надавались повноваження призначити ревізії та перевірки у порядку, визначеному законом, що обумовлює необхідність звернення до слідчого судді із даним клопотанням.

Постановою КМУ від 13.08.2014 року №408 «Питання запровадження обмежень на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами», встановлено, що надання дозволу на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-підприємців не потребують у разі, якщо такі перевірки проходять за рішенням суду та на вимогу службових осіб у випадках, передбаченихКПК України.

З метою всебічного, швидкого, повного, всебічного та неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, виникла необхідність в проведенні позапланової перевірки дотримання ФГ «Ходацький рід» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 34244196) та ФГ «Три В+» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 39254261) вимог земельного законодавства, тому слідчий суддя вважає за необхідне клопотання задовольнити.

Відповідно до п.82.2ст.82 Податкового Кодексу України тривалістьперевірок, визначених устатті 78 цього Кодексу(крім перевірок, що проводяться за наявності обставин, визначених у підпункті78.1.8п.78.1ст.78цьогоКодексу, тривалістьяких встановлено устатті 200 цього Кодексу), не повинна перевищувати 15 робочих днів для великих платників податків, щодо суб`єктів малого підприємства5 робочих днів, для фізичних осіб-підприємців, які не мають найманих працівників, за наявності умов, визначених в абзацах третьомувосьмому цього пункту, - 3 робочих дні, інших платників податків10 робочих днів.

Керуючись ст.ст.71,93,110 КПК України,Постановою Кабінету Міністрів України від 13.08.2014 року №408 «Питання запровадження обмежень на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами», ст.78,82 Податкового Кодексу України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП у Вінницькій області підполковника поліції ОСОБА_3 про призначення позапланової перевірки дотримання ФГ «Ходацький рід» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 34244196) та ФГ «Три В+» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 39254261) дотримання вимог земельного законодавства та законності використання ними земельних часток-паїв та земель державної власності (землі запасу/резерву), що знаходяться на території Ходацької сільської ради Барського району Вінницької області, в межах та за межами населеного пункту задовольнити.

Надати дозвіл на призначення позапланової перевірки дотримання ФГ «Ходацький рід» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 34244196) та ФГ «Три В+» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 39254261) дотримання вимог земельного законодавства та законності використання ними земельних часток-паїв та земель державної власності (землі запасу/резерву), що знаходяться на території Ходацької сільської ради Барського району Вінницької області, в межах та за межами населеного пункту.

Проведення перевірки доручити інспекторам у сфері державного контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області (м. Вінниця, вул. Келецька, 63, 21027);

Ухвала слідчого судді остаточна, оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя /підпис/

Копія вірна.

Суддя / ОСОБА_1 /

Секретар / ОСОБА_2 /

Дата ухвалення рішення08.09.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68761418
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення позапланової перевірки дотримання ФГ «Ходацький рід» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 34244196) та ФГ «Три В+» (Вінницька область Барський район с. Ходаки, ЄДРПОУ 39254261) дотримання вимог земельного законодавства та законності використання ними земельних часток-паїв та земель державної власності (землі запасу/резерву), що знаходяться на території Ходацької сільської ради Барського району Вінницької області, в межах та за межами населеного пункту

Судовий реєстр по справі —127/18100/17

Ухвала від 08.09.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні