Ухвала
від 06.09.2017 по справі 521/13979/17
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/13979/17

Номер провадження:1-кс/521/4154/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06.09.2017 року м. Одеса

Слідчий суддя Малиновського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ ФР ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ ДФС в Одеській області ОСОБА_4 , погодженого з прокурором відділу прокуратури Одеської області, про проведення обшуку, за матеріалами кримінального провадження внесеного до ЄРДР за № 32017160020000005 від 24.03.2017 року, за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст. 212 ч. 3 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

З клопотання вбачається, що слідчим відділом фінансових розслідувань ДПІ у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32017160020000005 від 24.03.2017 за фактом ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «ФВ Пласт Україна» (код ЄДРПОУ 37946471) в особливо великих розмірах за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Підставою для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань послужило повідомлення про вчинення кримінального правопорушення з доданими документами якими обґрунтовуються ймовірні збитки нанесені державному бюджету України протиправними діями службових осіб ТОВ «ФВ Пласт Україна» та інших причетних осіб, що надійшли з ОУ ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ ДФС в Одеській області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ «ФВ ПЛАСТ Україна» у період з 01.01.2016 по 31.12.2016, здійснюючи імпорт на митну територію України синтетичного матеріалу «поліпропілену» та подальше виготовлення пластикових труб та інших сантехнічних деталей, шляхом реалізації виготовленого товару за готівку через підконтрольні їм підприємства та фізичних осіб-підприємців за цінами значно вищими ніж відображені в податковому та бухгалтерському обліках підприємства, ухилились від сплати податку на прибуток підприємств на суму 4 449,3 тис. грн., що підтверджується висновком експертного дослідження № 42 від 16.03.2017та іншими доказами отриманими у ході досудового розслідування.

Також встановлено, що службові особи ТОВ «ФВ ПЛАСТ Україна» задіяли у своїй протиправній діяльності ТОВ «Сан Тех Рай», ПП «С.Крав», ТОВ «ВОДОЛІЙ ПЛЮС».

Згідно інформації отриманої з ОУ ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ ДФС в Одеській області стало відомо, що окрім службових осіб ТОВ «ФВ ПЛАСТ Україна`безпосереднє відношення до злочинної діяльності даного товариства та інших підконтрольних юридичних осіб мають засновники ОСОБА_5 , ОСОБА_6 інші. Дані особи для ведення фінансово-господарської діяльності підконтрольних їм підприємств, у тому числі ТОВ «ФВ Пласт Україна», ПП «С.Крав», ТОВ «Водолій Плюс», ТОВ «Сан Тех Рай» зберігання первинних документів бухгалтерського та податкового обліку, «чорнової бухгалтерії» використовують офісні та складські приміщення за адресою:Одеська обл., Біляївський район, сільрада Усатівська, 462 КМ+100 М АВТОШЛЯХУ (автодороги) КИЇВ-ОДЕСА. За вказаною адресою можуть знаходитись та зберігатись «чорнова бухгалтерія», документи первинного бухгалтерського та податкового обліків, «чорнові записи», електронні та комп`ютерні носії інформації (ноутбуки, внутрішні та зовнішні жорсткі диски, оптичні лазерні диски, карки пам`яті, флеш-накопичувачі, сервери та інші носії інформації), засоби мобільного, поштового та Інтернет-зв`язку, печатки та штампи підприємств з ознаками «фіктивності» та інших підприємств та суб`єктів господарювання, необліковані грошові кошти, надлишки та недостача окремих видів товарних запасів всупереч документам бухгалтерського та податкового обліку на яких можуть зберегтись сліди скоєння кримінального правопорушення які необхідно відшукати та які можуть мати значення для досудового розслідування та безпосереднє відношення до злочинної діяльності службових осіб ТОВ «ФВ ПЛАСТ Україна» та інших причетних осіб, задіяних у злочинній схемі з використанням підприємств ТОВ «Сан Тех Рай», ПП «С.Крав», ТОВ «ВОДОЛІЙ ПЛЮС» та інших підприємств, які мають ознаки «фіктивності», а також відомості які містяться у відшукуваних речах і документах можуть бути доказами під час судового розгляду.

Відповідно до інформації з ОУ ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ ДФС в Одеській області та доданої інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно власником нежитлових будівель (реєстраційний номер 28720330) за адресою: Одеська обл., Біляївський район, сільрада Усатівська, 462 КМ+100 М АВТОШЛЯХУ (автодороги) КИЇВ-ОДЕСА є на праві приватної спільної часткової власності ОСОБА_5 з часткою ? та ОСОБА_6 з часткою ?.

Досудове слідство вважає за необхідне виявити та вилучити вищезазначені документи, предмети,інше майно, зафіксувати фактичну наявність товарно-матеріальних цінностей на складах ТОВ «ФВ Пласт Україна» інших підконтрольних підприємств ТОВ «Сан Тех Рай», ПП «С.Крав», ТОВ «ВОДОЛІЙ ПЛЮС» шляхом проведення обшукових дій, з метою попередження можливості їх знищення або зміни змісту, цілісності та кількості щодо відображеної інформації, підписів інше.

Досудове слідство вважає за необхідне виявити та вилучити «чорнову бухгалтерію», документи первинного бухгалтерського та податкового обліків, «чорнові записи», електронні та комп`ютерні носії інформації (ноутбуки, внутрішні та зовнішні жорсткі диски, оптичні лазерні диски, карки пам`яті, флеш-накопичувачі, сервери та інші носії інформації), засоби мобільного, поштового та Інтернет-зв`язку, печатки та штампи підприємств з ознаками «фіктивності» та інших підприємств та суб`єктів господарювання, необліковані грошові кошти, інші речі та документи, на яких можуть зберегтись сліди скоєння кримінального правопорушення які необхідно відшукати та які можуть мати значення для досудового розслідування та безпосереднє відношення до злочинної діяльності службових осіб ТОВ «ФВ Пласт Україна» та інших причетних осіб, задіяних у злочинній схемі з використанням підприємств ТОВ «Сан Тех Рай», ПП «С.Крав», ТОВ «ВОДОЛІЙ ПЛЮС» та інших підприємств, які мають ознаки «фіктивності», а також відомості,які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Прокурор підтримує клопотання в повному обсязі.

Вивчивши клопотання та матеріали додані до нього, вислухавши думку прокурора, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук провадиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Під час розгляду клопотання слідчим суддею встановлено та прокурором доведено, що дійсно мало місце вчинення кримінального правопорушення.

Проведення обшуку у даному випадку є необхідною слідчою дією, оскільки лише за допомогою вказаної слідчої дії можливо виявити та зафіксувати відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Іншим чином довести обставини які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні не можливо.

З метою недопущення зміни або знищення будь-яких речей /речових доказів по кримінальному провадженню/, а також фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає, що є всі законні підстави для надання дозволу на обшук .

Слідчий суддя вважає, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, оскільки завдання, для виконання якого звернулися до слідчого судді, може бути виконано лише шляхом проведення обшуку.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ ФР ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ ДФС в Одеській області ОСОБА_4 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку на території, а також у нежитлових будівлях за адресою: Одеська обл., Біляївський район, сільрада Усатівська, 462 КМ+100 М АВТОШЛЯХУ (автодороги) КИЇВ-ОДЕСА(реєстраційний номер 28720330)(фактично знаходиться офісне та складське приміщення ТОВ «ФВ Пласт Україна» інших підконтрольних підприємств ТОВ «Сан Тех Рай», ПП «С.Крав», ТОВ «ВОДОЛІЙ ПЛЮС») належать на праві приватної спільної часткової власності ОСОБА_5 з часткою ? та ОСОБА_6 з часткою ?з метою відшукання та вилучення «чорнової бухгалтерії», документів первинного бухгалтерського та податкового обліків, «чорнових записів», електронних та комп`ютерних носіїв інформації (ноутбуків, внутрішніх та зовнішніх жорстких дисків, оптичних лазерних дисків, карток пам`яті, флеш-накопичувачів, серверів та інших носіїв інформації), засобів мобільного, поштового та Інтернет-зв`язку, печаток та штампів підприємств з ознаками «фіктивності» та інших підприємств та суб`єктів господарювання, необлікованих грошових коштів, фіксування фактично наявних товарних запасів, які знаходяться за вказаною адресою з метою виявлення недостачі/надлишків товарних запасів інших речей та документів, на яких можуть зберегтись сліди скоєння кримінального правопорушення, які необхідно відшукати та які можуть мати значення для досудового розслідування та безпосереднє відношення до злочинної діяльності службових осіб ТОВ «ФВ Пласт Україна`та інших причетних осіб, задіяних у злочинній схемі з використанням підприємств ТОВ «Сан Тех Рай», ПП «С.Крав», ТОВ «ВОДОЛІЙ ПЛЮС» та інших підприємств, які мають ознаки «фіктивності», а також відомості,які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Строк дії ухвали слідчого судді становить 30 днів і обчислюється з моменту її ухвалення, тобто з 06.09.2017 року.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.09.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу68764942
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку, за матеріалами кримінального провадження внесеного до ЄРДР за № 32017160020000005 від 24.03.2017 року, за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст. 212 ч. 3 КК України

Судовий реєстр по справі —521/13979/17

Ухвала від 06.09.2017

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Журик С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні