Ухвала
від 12.09.2017 по справі 825/1963/15-а
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

12 вересня 2017 року м. Чернігів Справа № 825/1963/15-а

Чернігівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючої судді Падій В.В.,

за участю секретаря Кондратенко О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 825/1963/15-а за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Чернігові Чернігівської області до Дочірнього підприємства Чернігівцивільбуд № 2 Закритого акціонерного товариства Чернігівоблбуд про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків,

В С Т А Н О В И В:

04.09.2017 Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області звернулось до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить суд замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Чернігові Чернігівської області на його процесуального правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області. Вказана заява мотивована тим, що, у відповідності до пункту 4 Розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 23.09.1999 № 1105 Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування визначено, що Відділення виконавчих дирекцій Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України припиняються шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України. У свою чергу, наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 25.05.2017 № 453 Про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Чернігові Чернігівської області прийнято рішення щодо припинення Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Чернігові Чернігівської області шляхом приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області. Таким чином, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області є процесуальним правонаступником всіх прав і обов'язків Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Чернігові Чернігівської області.

Заявник, представник Дочірнього підприємства Чернігівцивільбуд № 2 Закритого акціонерного товариства Чернігівоблбуд та представник Центрального відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області у судове засідання не з'явились, про дату, час та місце розгляду заяви повідомлені належним чином, заявник надіслав до суду клопотання про розгляд заяви без його участі, інші учасники судового розгляду причини неявки суду не повідомили.

Відповідно до статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Судове засідання здійснювалось в порядку, передбаченому статтею 41 КАС України.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області про заміну сторони виконавчого провадження підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Так, судом встановлено, що постановою Чернігівського окружного адміністративного суду від 09.07.2015 позовні вимоги Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Чернігові Чернігівської області задоволено повністю (а.с.22-24).

17.08.2015 Чернігівським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист (а.с.36).

08.12.2016 головним державним виконавцем Центрального відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Петренком С.В. винесено постанову про відкриття виконавчого провадження № 53072221 (а.с.37).

У свою чергу, у відповідності до пункту 4 Розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 23.09.1999 № 1105 Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування Відділення виконавчих дирекцій Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України припиняються шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 25.05.2017 № 453 Про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Чернігові Чернігівської області прийнято рішення щодо припинення Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Чернігові Чернігівської області шляхом приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Відповідно до частини 1 статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Частиною 5 статті 15 Закону України від 02.06.2016 № 1404-VIII Про виконавче провадження встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для заміни сторони виконавчого провадження у справі № 825/1963/15-а з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Чернігові Чернігівської області на його процесуального правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області.

Керуючись статтями 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження № 53072221 по примусовому виконанню виконавчого листа, виданого Чернігівським окружним адміністративним судом 17.08.2015 у адміністративній справі № 825/1963/15-а, а саме: стягувача - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Чернігові Чернігівської області (код ЄДРПОУ 25975429) його процесуальним правонаступником - Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області (код ЄДРПОУ 41316447).

Порядок апеляційного оскарження ухвали суду, передбачений статтями 185-186 КАС України.

Суддя В.В. Падій

СудЧернігівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.09.2017
Оприлюднено12.09.2017
Номер документу68778964
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —825/1963/15-а

Постанова від 09.07.2015

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Клопот С.Л.

Ухвала від 12.09.2017

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Ухвала від 06.09.2017

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Ухвала від 18.06.2015

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Клопот С.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні