Ухвала
від 12.09.2017 по справі 766/10090/17
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/10090/17

н/п 1-кс/766/9357/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.09.2017 року м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , за участю секретаря: ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ ХВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Херсонської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку,

в с т а н о в и в :

Слідчий звернувся до слідчого судді з клопотанням в якому просив: винести ухвалу про надання дозволу слідчому Херсонського відділу поліції лейтенанту поліції ОСОБА_3 ,старшому слідчому Херсонського відділу поліції підполковнику поліції ОСОБА_5 , слідчому Херсонського відділу поліції капітану поліції ОСОБА_6 , слідчому Херсонського відділу поліції старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 , слідчому Херсонського відділу поліції старшому лейтенанту поліції ОСОБА_8 , слідчому Херсонського відділу поліції лейтенанту поліції ОСОБА_9 на проведення обшуку квартири розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві приватної власності належить ОСОБА_10 , з метою виявлення та вилучення за вказаною адресою оригіналів реєстраційних документів на ДП «Дієппе Україна»: статуту, рішень, довіреностей, чекових книжок, касових ордерів, печаток підприємств, документів щодо відкриття та розпорядження банківськими рахунками на вказане підприємство та оригіналів документів фінансово господарської діяльності по вищезазначеним договірним відносинам з КЗ «Розвиток спорту» ХМР (код ЄДРПОУ 37049371), а саме: оригіналів укладених за період 2016-2017р. договорів на проведення ремонтно-будівельних робіт спортивного комплексу «Корабел» КЗ «Розвитку спорту» з оригіналами відповідних додатків: додаткових угод (у разі їх укладання), актів виконаних робіт ф. КБ-2, довідок ф. КБ-3, відомостей ресурсів, локальних кошторисів, дефектних актів, актів прихованих робіт, розрахунків загальновиробничих витрат, платіжних доручень на перерахування коштів за вищевказаними договорами, чорнових записів бухгалтерського обліку щодо отриманих вищезазначених послуг, договорів з субпідрядником. Також вилучення документів та оригіналів документів фінансово господарської діяльності по договірним відносинам ДП «Дієппе Україна» з МКП «Херсонелектротранс» (код ЄДРПОУ 03328635), а саме: оригіналів укладених за період 2016 договорів на постачання МТЦ МКП «Херсонелектротранс» з оригіналами відповідних додатків: додаткових угод (у разі їх укладання), актів виконаних робіт ф. КБ-2, довідок ф. КБ-3, відомостей ресурсів, локальних кошторисів, дефектних актів, актів прихованих робіт, розрахунків загальновиробничих витрат, платіжних доручень на перерахування коштів за вищевказаними договорами, чорнових записів бухгалтерського обліку щодо отриманих вищезазначених послуг.

Вказане клопотання вмотивоване тим, що є достатні підстави для проведення обшуку у вказаному володінні особи, що підтверджується матеріалами клопотання.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Вивчивши матеріали клопотання, заслухавши пояснення слідчого, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на таке.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчим суддею встановлено, що в провадженні СВ Херсонського ВП ГУНП в Херсонській області перебуває кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12017230040002534 від 12.05.2017, за фактом привласнення та розтрати посадовими особами КЗ «Розвиток спорту» Херсонської міської ради та службовими особами ДП «Дієппе Україна», ПП «Максимум V» бюджетних коштів, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що протягом 2016- 2017 року ДП «Дєппе Україна» та ПП «Максимум V» начебто проведено ремонтно-будівельні роботи спортивного комплексу «Корабел» КЗ «Розвитку спорту» на загальну суму понад 1 млн. 500 тис. грн.

Разом з цим, службовими особами КЗ «Розвиток спорту» ХМР (код ЄДРПОУ 37049371) не проведено обов`язковий тендер, натомість предмет закупки подріблено на частини, що призвело до порушення вимог законодавства та неправомірного освоєння бюджетних коштів.

Також, встановлено що актів виконаних робіт та відомостей ресурсів на проведення вищевказаних робіт службовими особами КЗ «Розвиток спорту» Херсонської міської ради та ДП «Дієппе Україна», ПП «Максимум V» внесено завідомо неправдиві відомості щодо обсягів робіт та фактичного їх проведення.

Так, згідно даних ДПІ у м. Херсоні встановлено, що ДП «Дієппе Україна» (код ЄДРПОУ 25378225) перебуває на загальній системі оподаткування. За період 2016 2017 року на підприємстві рахується всього два робітника, включно з директором. За виходом адреси реєстрації підприємства встановлено, що за юридичною адресою останнє відсутнє. Згідно до реєстраційних даних, підприємство займається торгівлею зерном, необробленим тютюном, насінням та кормами для тварин. Вищевказані дані можуть свідчити, про те що у ДП «Дієппе Україна» відсутня матеріально технічна база, яка необхідна для проведення ремонтних робіт.

В ході слідства допитано двох співробітників ДП «Дієппе Україна», директора та заступника ОСОБА_11 та ОСОБА_10 відповідно. В ході допиту ОСОБА_10 зазначив, що ОСОБА_11 є його цивільною дружиною, а їх фірма фактично знаходиться за місцем їх мешкання(реєстрації), за адресою: АДРЕСА_1 . За словами ОСОБА_10 ДП «Дієппе Україна» дійсно виконувала роботи за договорами субпідряду, акти виконаних робіт підписував особисто ОСОБА_10 ,як заступник директора. В ході допиту Бодян зобов`язався надати оригінали та завірені копії документів щодо договорів субпідряду та інших документів щодо взаємовідносин з КЗ «Розвиток спорту». Крім того, 18.08.2017р. ОСОБА_10 отримав запит від слідчого щодо надання завірених копій зазначених документів, про що останній написав на другому примірнику, що отримав та надасть відповідні документи в 10 денний термін (№ 36/1345 від 08.08.2017р.). На сьогоднішній день документи представники ДП «Дієппе Україна» не надали, що підтверджується рапортом старшого слідчого ХВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_5 .

Разом з тим, в ході супроводження матеріалів працівниками оперативного підрозділу УСБУ в області, що протягом 2016-2017р. МКП «Херсонелектротранс» також укладало угоди з ДП «Дієппе Україна» на постачання ТМЦ на суму понад 1,2 млн. грн. Наведені вищезазначені дані, щодо відсутності належної матеріально технічної бази у вказаного товариства, також можуть про відсутності реальної можливості на виконання договірних зобов`язань.

З метою отримання доказів про обставини вчинення вищевказаного кримінального правопорушення, доказування причетності громадян ОСОБА_11 та ОСОБА_10 до вчинення вищевказаного правопорушення та надання оцінки повноти виконаних робіт, обґрунтованості обсягів отримання бюджетних коштів, виникла необхідність у проведенні обшуку за адресою фактичного їх мешкання та фактичного місцезнаходження ДП «Дієппе Україна», а саме:Херсонська область, м. Херсон, вул. Лугова 24, кв. 113, з метою вилучення оригіналів реєстраційних документів на ДП «Дієппе Україна»: статуту, рішень, довіреностей, чекових книжок, касових ордерів, печаток підприємств, документів щодо відкриття та розпорядження банківськими рахунками на вказане підприємство та оригіналів документів фінансово господарської діяльності по вищезазначеним договірним відносинам з КЗ «Розвиток спорту» ХМР (код ЄДРПОУ 37049371), а саме: оригіналів укладених за період 2016-2017р. договорів на проведення ремонтно-будівельних робіт спортивного комплексу «Корабел» КЗ «Розвитку спорту» з оригіналами відповідних додатків: додаткових угод (у разі їх укладання), актів виконаних робіт ф. КБ-2, довідок ф. КБ-3, відомостей ресурсів, локальних кошторисів, дефектних актів, актів прихованих робіт, розрахунків загальновиробничих витрат, платіжних доручень на перерахування коштів за вищевказаними договорами, чорнових записів бухгалтерського обліку щодо отриманих вищезазначених послуг, договорів з субпідрядником. Також вилучення документів та оригіналів документів фінансово господарської діяльності по договірним відносинам ДП «Дієппе Україна» з МКП «Херсонелектротранс» (код ЄДРПОУ03328635), а саме: оригіналів укладених за період 2016 договорів на постачання МТЦ МКП «Херсонелектротранс» з оригіналами відповідних додатків: додаткових угод (у разі їх укладання), актів виконаних робіт ф. КБ-2, довідок ф. КБ-3, відомостей ресурсів, локальних кошторисів, дефектних актів, актів прихованих робіт, розрахунків загальновиробничих витрат, платіжних доручень на перерахування коштів за вищевказаними договорами, чорнових записів бухгалтерського обліку щодо отриманих вищезазначених послуг.

Згідно даних інформаційної довідки КП «ХБТІ ХОР», власником квартири розташованої за адресою: АДРЕСА_1 є ОСОБА_10 .

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 131, 132, 234, 235, 369372, 395 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому Херсонського відділу поліції лейтенанту поліції ОСОБА_3 ,старшому слідчому Херсонського відділу поліції підполковнику поліції ОСОБА_5 , слідчому Херсонського відділу поліції капітану поліції ОСОБА_6 , слідчому Херсонського відділу поліції старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 , слідчому Херсонського відділу поліції старшому лейтенанту поліції ОСОБА_8 , слідчому Херсонського відділу поліції лейтенанту поліції ОСОБА_9 на проведення обшуку квартири розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві приватної власності належить ОСОБА_10 , з метою виявлення та вилучення за вказаною адресою оригіналів реєстраційних документів на ДП «Дієппе Україна»: статуту, рішень, довіреностей, чекових книжок, касових ордерів, печаток підприємств, документів щодо відкриття та розпорядження банківськими рахунками на вказане підприємство та оригіналів документів фінансово господарської діяльності по вищезазначеним договірним відносинам з КЗ «Розвиток спорту» ХМР (код ЄДРПОУ 37049371), а саме: оригіналів укладених за період 2016-2017р. договорів на проведення ремонтно-будівельних робіт спортивного комплексу «Корабел» КЗ «Розвитку спорту» з оригіналами відповідних додатків: додаткових угод (у разі їх укладання), актів виконаних робіт ф. КБ-2, довідок ф. КБ-3, відомостей ресурсів, локальних кошторисів, дефектних актів, актів прихованих робіт, розрахунків загальновиробничих витрат, платіжних доручень на перерахування коштів за вищевказаними договорами, чорнових записів бухгалтерського обліку щодо отриманих вищезазначених послуг, договорів з субпідрядником. Також вилучення документів та оригіналів документів фінансово господарської діяльності по договірним відносинам ДП «Дієппе Україна» з МКП «Херсонелектротранс» (код ЄДРПОУ 03328635), а саме: оригіналів укладених за період 2016 договорів на постачання МТЦ МКП «Херсонелектротранс» з оригіналами відповідних додатків: додаткових угод (у разі їх укладання), актів виконаних робіт ф. КБ-2, довідок ф. КБ-3, відомостей ресурсів, локальних кошторисів, дефектних актів, актів прихованих робіт, розрахунків загальновиробничих витрат, платіжних доручень на перерахування коштів за вищевказаними договорами, чорнових записів бухгалтерського обліку щодо отриманих вищезазначених послуг.

Встановити строк дії ухвали до 12.10.2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.09.2017
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу68838338
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —766/10090/17

Ухвала від 15.09.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 12.09.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 04.09.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 17.08.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 17.08.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 17.08.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 18.07.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 18.07.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 18.07.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 03.07.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні