Ухвала
від 13.09.2017 по справі 821/804/17
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

13 вересня 2017 р. м. ХерсонСправа № 821/804/17

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Кузьменко Н.А., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області про заміну сторони у виконавчому листі від 09 серпня 2017 року № 410 2017 р. в адміністративній справі за позовом Виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до товариства з обмеженою відповідальністю "Південна судноплавна компанія" про стягнення коштів, -

встановив:

Постановою Херсонського окружного адміністративного суду від 23 червня 2017 року у справі № 821/804/17 адміністративний позов задоволено повністю та стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю "Південна судноплавна компанія" (код ЄДРПОУ 31560650) на користь Виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності страхові кошти в розмірі 520 грн. 89 коп.

23 серпня 2017 року Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області звернулось до суду з заявою про заміну сторони у виконавчому листі, з Виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області.

Заява про заміну сторони виконавчого провадження обґрунтована тим, що відповідно до наказу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 22.05.2017 року № 262-ос "Про припинення виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, шляхом приєднання, створення комісії з реорганізації виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та затвердження персонального складу цієї комісії" здійснено процедуру реорганізації шляхом приєднання виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області, яке забезпечує виконання функцій та завдань, визначених Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" з 01.08.2017 року.

Реалізація державної політики у сферах соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, медичного страхування та забезпечення дотримання вимог чинного законодавства у цих сферах на території Херсонської області покладено на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області, яке утворено постановою правління Фонду соціального страхування України від 08.02.2017 року № 13, підпорядковане та підзвітне виконавчій дирекції Фонду соціального страхування України.

Від представника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області надійшло клопотання про розгляд заяви у порядку письмового провадження.

Відповідач у судове засідання не з'явився, повноважного представника у судове засідання не направив. Судова кореспонденція, яка була направлена на адресу відповідача, була повернута до суду з відміткою відповідальної особи поштового зв'язку: “за закінченням терміну зберігання”. Відповідно до положень ч. 11 ст.35 КАС України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

З огляду на вищезазначене, суд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином для реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів.

Згідно з ч.3 ст.33 КАС України, судовий виклик або судове повідомлення осіб, які беруть участь у справі, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів здійснюється рекомендованою кореспонденцією (листом, телеграмою), кур'єром із зворотною розпискою за адресами, вказаними цими особами, або шляхом надсилання тексту повістки, складеного відповідно до статті 34 цього Кодексу факсимільним повідомленням (факсом, телефаксом), електронною поштою, телефонограмою, опублікування у друкованому засобі масової інформації.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 128 КАС України, у разі неприбуття відповідача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин розгляд справи може не відкладатися і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

Згідно ч.6 ст.128 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Отже, згідно вимог ч.6 ст. 128 КАС України, заяву розглянута в порядку письмового провадження.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду (ч.2 ст.264 КАС України).

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Судом встановлено, що постановою Херсонського окружного адміністративного суду від 23 червня 2017 року у справі № 821/804/17 адміністративний позов задоволено повністю та стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю "Південна судноплавна компанія" (код ЄДРПОУ 31560650) на користь Виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності страхові кошти в розмірі 520 грн. 89 коп.

09.08.2017 року виконавчій дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності видано виконавчий лист № 410 2017 р.

Також суд встановив, що 22.05.2017 року наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності № 262-ос "Про припинення виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, шляхом приєднання, створення комісії з реорганізації виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та затвердження персонального складу цієї комісії" припинено виконавчу дирекцію Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (код ЄДРПОУ 26032641) шляхом приєднання до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Херсонській області (код ЄДРПОУ 41313410).

Отже, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області є правонаступником виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Згідно зі ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне задовольнити заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області про заміну сторони у виконавчому листі від 09.08.2017 року № 410 2017 р.

Керуючись ст.ст. 128, 264 КАС України, суд, -

ухвалив:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області про заміну сторони у виконавчому листі від 09.08.2017 року № 410 2017 р. в адміністративній справі за позовом виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до товариства з обмеженою відповідальністю "Південна судноплавна компанія" про стягнення коштів - задовольнити.

Замінити стягувача - Виконавчу дирекцію Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області (код ЄДРПОУ 41313410, м. Херсон, вул. Рєпіна,1).

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня отримання копії ухвали.

Суддя Кузьменко Н.А.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.09.2017
Оприлюднено18.09.2017
Номер документу68850163
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/804/17

Ухвала від 13.09.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кузьменко Н.А.

Ухвала від 28.08.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кузьменко Н.А.

Постанова від 23.06.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Варняк С.О.

Ухвала від 26.05.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Варняк С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні