Ухвала
від 10.09.2015 по справі 520/12732/15-к
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 520/12732/15-к

Провадження № 1-кс/520/1651/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.09.2015 року суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 за участю прокурора прокуратури Київського району м. Одеси ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні клопотання прокурора про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12013170020000562, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.205, ст. 236, ч.1 ст. 366, ч.3 ст. 212 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

10.09.2015 року в провадження слідчого судді надійшло клопотання прокурора про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12013170020000562, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.205, ст. 236, ч.1 ст. 366, ч.3 ст. 212 КК України.

Як вбачається з клопотання, СВ Київського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12013170020000562 за фактами: вчинення фіктивного підприємництва, тобто створення невстановленими особами фіктивних підприємств ПП «Сузір`я «Альпіонн», ПП «Тріумф», ПП «Еко-Строй-Град», ТОВ «Торговий дім «Орлан», ПП «Топ Трейдінг», ПП «Ін Кар», ПП «Віва Трейдінг», ПП «Білдінг Стаф», ПП «Буд-Системс», ПП Генус Меркс» з метою прикриття незаконної діяльності у період з 01.01.2012 по 31.08.2014, в тому числі по взаємовідносинам з ТОВ «Союз», чим заподіяно велику матеріальну шкоду державі в сумі 37223828,00 грн.; складання документів фінансово господарської діяльності по взаємовідносинах з ТОВ «Сузір`я «Альпіонн»; порушення порядку при експлуатації полігону побутових відходів «Дальницькі кар`єри», що спричинило екологічне забруднення значних територій; ухилення від плати податків в особливо великих розмірах службовими особами ТОВ «Союз», які в звітні податкові періоди з січня по липень 2014 року, діючи умисно, безпідставно включили до складу податкового кредиту по податку на додану вартість сум вартості придбаних у ПП «Еко-Строй-Град», ПП «Топ Трейдінг», ПП «Білдінг Стаф», ПП «Буд-Системс» та ПП «Віва Трейдінг» послуг та робіт, які фактично були виконані працівниками ТОВ «Союз» чим порушили п.16.1.12, п.16.1, ст.. 16, п.44.7, ст.. 44, п.198.3, п.198.6 ст. 198 Податкового кодексу України та зависили податковий кредит по податку на додану вартість у розмірі 3234797 грн.

В ході досудового розслідування відповідно до вимог п.п.78.1.11, п.78.1 ст. 78 Податкового кодексу України слідчим у провадженні призначено документальну позапланову виїзну перевірку ТОВ «Союз» з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 01.01.2012 по 31.08.2014, валютного та іншого законодавства за період з 01.01.2012 по 31.08.2014. За результатами перевірки складено акт від 13.02.2015 № 649/15512201/30586931.

Перевіркою встановлено, що у період з 01.01.2012 по 31.08.2014 ТОВ «Союз» мало взаємовідносини з підприємствами постачальниками товарів (робіт та послуг), які залучені до схеми мінімізації податкового навантаження, мають ознаки «фіктивності», здійснюють діяльність, спрямовану на здійснення операцій, пов`язаних з наданням податкової вигоди третім особам, зокрема ПП «Сузір`я «Альпіонн», ПП «Тріумф», ПП «ЕкоСтройГрад», ТОВ «Торговий дім «Орлан», ПП «Топ Трейдінг», ПП «Ін Кар», ПП «Віва Трейдінг», ПП «Білдінг Стаф», ПП «БудСистемс», ПП Генус Меркс», результаті чого встановлено заниження податку на прибуток на загальну суму 17372683,00 грн., заниження податку на додану вартість, що підлягає сплаті до бюджету в сумі 19593801,00 грн., заниження податку з доходів фізичних осіб у сумі 16756,40 грн., занижено податок на землю в сумі 240588,36 грн., а всього не сплачено податків на суму 37223828,00 грн.

Взаємовідносини ТОВ «Союз» з підприємствами постачальниками товарів (робіт та послуг), які залучені до схеми мінімізації податкового навантаження, мають ознаки «фіктивності», здійснюють діяльність, спрямовану на здійснення операцій, пов`язаних з наданням податкової вигоди третім особам, зокрема ПП «Сузір`я «Альпіонн», ПП «Тріумф», ПП «ЕкоСтрой- Град», ТОВ «Торговий дім «Орлан», ПП «Топ Трейдінг», ПП «Ін Кар», ПП «Віва Трейдінг», ПП «Білдінг Стаф», ПП «БудСистемс», ПП Генус Меркс», в результаті чого не сплачено податків на суму 37223828,00 грн., та фактично не виконанні роботи пов`язані з утилізацією відходів, обвалові (облаштуванню земляного бруствера) звалища з метою недопущення розтікання рідких відходів, з території поховання ТПВ на прилежну територію, складуванню та похованню відходів чим не забезпечено забезпеченню належного санітарно епідеміологічного та екологічного стану та призводить до порушення порядку при експлуатації полігону побутових відходів «Дальницькі кар`єри».

Фінансово-господарські операції, проведені ПП «Білдінг Стаф» код 39071313, не підтверджуються стосовно врахування реального часу здійснення операцій, місцезнаходження майна, наявності трудових ресурсів, транспортних засобів, технічного персоналу, основних фондів, виробничих активів, складських приміщень та іншого, що економічно необхідно для виконання постачання або здійснення діяльності, що свідчить про відсутність необхідних умов для результатів відповідної господарської, економічної діяльності.

В ході досудового слідства встановлено, що ПП «Білдінг Стаф» зареєстровано за юридичною адресою: м. Одеса, вул. Кленова, 2а, приміщення 11-Н. Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, індексний № 38673783 від 08.06.2015, право власності на приміщення за адресою: м. Одеса, вул. Кленова, 2а, приміщення 11-Н, зареєстровано за ОСОБА_4 .

Вказане свідчить, що саме підприємствоПП «Білдінг Стаф», як виконавець послуг на замовлення ТОВ «Союз», зберігає речі та документи, які містять відомості про обставини вчинення кримінальних правопорушень, зберігає майно, яке було здобуте у результаті його вчинення, грошові кошти, які отримані в наслідок конвертацій і можуть бути використані, як доказ вказаних кримінальних правопорушень.

Прокурор звернувся з клопотанням про проведення обшуку, обгрунтовуючі клопотання тим, що документи, речі та майно по взаємовідносинам ТОВ «Союз» з ПП «Білдінг Стаф», в тому числі акти документальних ревізій, документи про рух цінностей, коштів інвентаризаційні описи, акти прийомупередачі цінностей, порівняльні відомості, товарно грошові та виробничі звіти матеріально відповідальних осіб зі всіма прибутковими і видатковими документами, первинні документи (платіжні відомості, касові ордери, наряди, закупочні квитанції, накладні, рахунки фактури, платіжні доручення, лімітовані чеки, виписки банку, довіреності, реєстри бухгалтерського обліку (розрахунково платіжні відомості, особові картки, журналиордери, оборотні відомості), трудові угоди, накази, договори про матеріальну відповідальність, акти про списання цінностей при зіпсуванні, уцінці, переоцінці, неофіційна документація, чорнові записи, інша бухгалтерська документація, балансові відомості про нерухоме та рухоме майно, печатки підприємств, комп`ютерна техніка, електронні та записуючі пристрої, сервери, електронні носії інформації грошові кошти, що знаходяться в приміщенні підприємства в порушення касової дисципліни, документація пов`язана з придбанням послуг та ТМЦ для експлуатації полігону твердих побутових відходів, документація пов`язана з виконанням екологічних норм при експлуатації полігону твердих побутових відходів, утилізацію відходів, контракти на придбання контейнерів для збирання сміття, автомобілів сміттєвозів, зовнішньоекономічні контракти, містять інформацію, що є предметом доказування та мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні визначених в ст. 91 КПК України, а тому існує реальна загроза їх зміни або знищення такого майна у разі його отриманні у іншій процесуальний спосіб окрім проведення обшуку.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав в повному обсязі.

Вивчивши клопотання та матеріали які обґрунтовують доводи клопотання, а також вислухавши думку прокурора, вважаю, що клопотання прокурора підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Вважаю, що прокурором у судовому засіданні надані матеріали досудового слідства, які містять дані про вчинення кримінального правопорушення, та про те, що відшукуванні речі, предмети чи документи, інші носії інформації можуть бути використані як доказ у ході досудового розслідування та судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора прокуратури Київського району м. Одеси ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку у приміщенні за адресою: м. Одеса, вул. Кленова, 2а, приміщення 11-Н, за юридичною адресою ПП «Білдінг Стаф» з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, відшукування та вилучення речей, документів, майна, грошей, які здобуті злочинним шляхом, а також встановлення доказів та істини у кримінальному провадженні, в тому числі відшукання та вилучення документів, речей та майна по взаємовідносинах ПП «Білдінг Стаф» з ТОВ «Союз» а саме: актів документальних ревізій, документи про рух цінностей та коштів, інвентаризаційних описів, актів прийомупередачі цінностей, порівняльних відомостей, товарногрошових та виробничих звітів, прибуткові і видаткові документи, первинні документи (платіжні відомості, касові ордери, наряди, закупочні квитанції, накладні, рахункифактури, платіжні доручення, лімітовані чеки, виписки банку, довіреності, реєстри бухгалтерського обліку (розрахунковоплатіжні відомості, особові картки, журналиордери, оборотні відомості), трудові угоди, накази, договори про матеріальну відповідальність, акти про списання цінностей при зіпсуванні, уцінці, переоцінці, неофіційна документація, чорнові записи, інша бухгалтерська документація, балансові відомості про нерухоме та рухоме майно, печатки підприємств, комп`ютерна техніка, електронні та записуючі пристрої, сервери, електронні носії інформації грошові кошти, що знаходяться в приміщенні підприємства в порушення касової дисципліни, документація пов`язана з експлуатацією полігону твердих побутових відходів, документація пов`язана з виконанням екологічних норм при експлуатації полігону твердих побутових відходів, документи на поводження з відходами, контракти на придбання контейнерів для збирання сміття, автомобілів сміттєвозів, зовнішньоекономічні контракти, акти виконаних робіт (наданих послуг) в тому числі за формою КБ2 з довідками щодо вартості виконаних робіт за формою КБ3, локальні та зведені кошторисні розрахунки вартості будівництва.

Визначити строк дії ухвали про дозвіл на проведення обшуку - один місяць з дня її постановлення.

Ухвала про дозвіл на проведення обшуку може бути виконана слідчим чи прокурором.

Ухвала про дозвіл на проведення обшуку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.09.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу68864845
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кримінальному провадженні № 12013170020000562, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.205, ст. 236, ч.1 ст. 366, ч.3 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —520/12732/15-к

Ухвала від 10.09.2015

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні