Ухвала
від 12.09.2017 по справі 757/53028/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/53028/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 вересня 2017 року Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням погодженим із прокурором, про надання дозволу на проведення обшук, в обґрунтування якого зазначив наступне.

Слідчим відділом Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному проваджені, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22017101110000100, за ознаками вчинення кримінального правопорушення злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України, тобто за фактом сприяння діяльності терористичній організації.

У ході досудового розслідування встановлено, що в 2016 році громадяни України ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , а також інші невстановлені органом досудового розслідування особи, діючи за попередньою змовою з посадовими особами суб`єктів господарювання, вказаних слідчим у клопотанні, організували протиправне постачання товарно-матеріальних цінностей на тимчасово окуповану територію Донецької області, шляхом укладання «фіктивних» міжнародних контрактів з юридичними особами нерезидентами та використовуючи схему перерваного транзиту територією Російської Федерації.

Так, в 2016 році між зазначеними суб`єктами господарювання (резидентами) та іноземними підприємствами «UNITECH TRADING LP», «MASTER APPROACH LP», «EXPANSIA LTD», «PREMIUM VERTEX GENERAL TRADING», «ORION CONSORTIUM L.P.», «SUTTON IMPEX LP», ООО «АВЕНЮ ТОРГ», ООО «РУСТРАНССЕРВИС», в порушення положень ст. 203 Цивільного кодексу України, згідно якої зміст правочину не може суперечити вимогам законодавства, а правочин має бути спрямований на реальне настання правових наслідків, що обумовлені ним, укладено відповідні угоди (контракти), які фактично не були спрямовані на зміну або припинення цивільних прав та обов`язків, тобто таких, що являються «фіктивними», оскільки після проведення митних процедур та перетину державного кордону України у напрямку Україна Російська Федерація, вантажні транспортні засоби слідували не на адреси одержувачів вантажу (ТМЦ), зазначені в товарно-транспортних документах, а до митних складів тимчасового зберігання, розташованих у м. Матвєєв-Курган Ростовської області Російської Федерації, де і здійснювалось розвантаження ТМЦ. В подальшому, ті самі товарно-матеріальні цінності завантажувались на інші транспортні засоби переміщувалися через державний кордон України у напрямку Російська Федерація України (Донецька область), де доставлялись іншому одержувачу. Крім того, в подальшому, частина товарно-матеріальних цінностей постачалась представникам незаконних збройних формувань, що входять до складу терористичної організації «ДНР». При цьому, згідно митних декларацій поданих посадовими особами підприємств-резидентів, одержувачем даних ТМЦ являються наступні суб`єкти господарювання-нерезиденти: «XAZRI TN LLC» (Азербайджанська Республіка), «MMC «BAKU BROKERAGE COMPANY» (Азербайджанська Республіка), «GLORIA INVESTMENT LLP» (Республіка Гана), «AMOS CO» (Республіка Туреччина).

Оперативним підрозділом встановлено, що фінансово-господарська документація щодо протиправної діяльності зазначених вище субєктів господарювання фактично знаходиться за адресою: м. Харків, вул. Рози Люксембург, буд. №2, де зберігаються речі і документи, що мають значення для даного кримінального провадження.

У зв`язку з викладеним, слідству необхідно провести обшук нежитлових приміщень, в яких зберігається фінансово-господарська документація щодо протиправної діяльності зазначених вище субєктів господарювання, оскільки застосування інших процесуальних засобів збору доказів потягне їх знищення або приховування.

Підставами проведення обшуку у вказаних приміщеннях є наявність сукупності здобутих доказів.

Відшукуванні речі та документи знаходяться у нежитлових приміщеннях, розташованих за адресою: м. Харків, вул. Рози Люксембург, буд. №2, зареєстроване на праві власності за ПП «РІА «НОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» (код ЄДРПОУ 25408475), ТОВ «ВОРЛД РЕАЛ ЕСТЕЙТ ІНВЕСТМЕНТ ЕНД КОНСАЛТІНГ ЛТД», ТОВ «ХАРКІВЮВЕЛІРТОРГ» (код ЄДРПОУ 19364035), Територіальна громада м. Харкова в особі Харківської міської ради (код ЄДРПОУ 04059243), ПП «РЕНТ КЕПІТАЛ» (код ЄДРПОУ 40966964), ТОВ «ТД «ПАВЛОВСЬКИЙ» (код ЄДРПОУ 23917758), АТ «ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ЕКСПОРТНИЙ БАНК», ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ПП «АЛЬЯНС-ІНВЕСТ», ПТ «Гаррет-Голубєв», ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 .

Заслухавши думку слідчого в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, приходжу до наступного висновку.

У відповідності до положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Приймаючи до уваги обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст. 234 КПК України, приходжу до висновку про наявність правових підстав для проведення обшуку у нежитлових приміщеннях, розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення відомостей про вчинення кримінального правопорушення, фактичні дані яких можуть мати доказове значення в кримінальному провадженні, за винятком формулювання «та інші речі та документи, необхідні для розслідування даного кримінального провадження», оскільки воно індивідуально не визначено.

Разом з тим, слідчий суддя вважає, що клопотання про проведення обшуку в частині вилучення грошових коштів здобутих злочинним шляхом не підлягає задоволенню, оскільки органом досудового розслідування, всупереч вимогам п. 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, в клопотанні зроблено загальне посилання про відшукання вказаних грошей без зазначення їх індивідуальних ознак. У випадку вилучення вказаних предметів, які орган досудового розслідування вважатиме здобутими злочинним шляхом, останній не позбавлений можливості звернутися до слідчого судді з клопотанням про їх арешт, довівши наявність обставин, визначених ч. 2 ст. 167 КПК України.

За таких обставин, клопотання слідчого підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 ,- задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в особливо важливих справах слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , а також слідчим, які входять до складу слідчої групи у даному кримінальному проваджені, на проведення обшуку у нежитлових приміщеннях, розташованих за адресою: м. Харків, вул. Рози Люксембург, буд. №2, зареєстрованих на праві власності за ПП «РІА «НОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» (код ЄДРПОУ 25408475), ТОВ «ВОРЛД РЕАЛ ЕСТЕЙТ ІНВЕСТМЕНТ ЕНД КОНСАЛТІНГ ЛТД», ТОВ «ХАРКІВЮВЕЛІРТОРГ» (код ЄДРПОУ 19364035), Територіальна громада м. Харкова в особі Харківської міської ради (код ЄДРПОУ 04059243), ПП «РЕНТ КЕПІТАЛ» (код ЄДРПОУ 40966964), ТОВ «ТД «ПАВЛОВСЬКИЙ» (код ЄДРПОУ 23917758), АТ «ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ЕКСПОРТНИЙ БАНК», ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ПП «АЛЬЯНС-ІНВЕСТ», ПТ «Гаррет-Голубєв», ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , в яких зберігається фінансово-господарська документація щодо протиправної діяльності зазначених нижче субєктів господарювання, з метою відшукання і вилучення:

документальних матеріалів щодо створення, придбання та фінансово-господарських відносин ТОВ «АЛЕРОН» (код ЄДРПОУ 38633929), ТОВ «АЛІТ» (код ЄДРПОУ 30255335), ТОВ «АЛЬКОН ЕНЕРГО» (код ЄДРПОУ 38586249), ТОВ «УКРУНІВЕРСАЛСНАБ ЕКСІМ» (код ЄДРПОУ 38355601), ТОВ «ЕКСПОРТНА КОМПАНІЯ «АТЛАС» (код ЄДРПОУ 40977054), ТОВ «ЛАБОРАТОРІЯ ЕКСПОРТУ» (код ЄДРПОУ 40976972), ТОВ «АЛЬЯНС ПРОМ ТРЕЙДІНГ» (код ЄДРПОУ 41203918), ТОВ «УЕЛСІТ» (код ЄДРПОУ 40230364), ТОВ «АМПЕРСЕРВІС» (код ЄДРПОУ 38586214), ТОВ «ТРЕЙДМАРКЕТ ГРУП» (код ЄДРПОУ 41381542), ТОВ «ТРЕЙДОПТ ЛТД» (код ЄДРПОУ 41385526), ТОВ «МІЛОН ГРУП» (код ЄДРПОУ 40437410), ФОП ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ФОП ОСОБА_16 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ТОВ «ТРАНС АВТО СЕРВІС ПЛЮС» (код ЄДРПОУ 37846595), ТОВ «АЛЬТАІР-В» (код ЄДРПОУ 30412337), ТОВ «ДЕКЛАРАНТСЕРВІС» (код ЄДРПОУ 39833986) та іноземних підприємств «XAZRI TN LLC» (Азербайджанська Республіка), «MMC «BAKU BROKERAGE COMPANY» (Азербайджанська Республіка), «GLORIA INVESTMENT LLP» (Республіка Гана), «AMOS CO» (Республіка Туреччина), «UNITECH TRADING LP» (Великобританія), «MASTER APPROACH LP» (Великобританія), «EXPANSIA LTD» (Великобританія), «PREMIUM VERTEX GENERAL TRADING» (ОАЕ), «ORION CONSORTIUM L.P.» (Великобританія), «SUTTON IMPEX LP» (Великобританія), ООО «АВЕНЮ ТОРГ» (Російська Федерація), ООО «РУСТРАНССЕРВИС» (Російська Федерація) між собою та іншими субєктами господарювання (юридичними особами, фізичними особами-підприємцями, фізичними особами, субєктами господарювання не резидентами), за період з 01.01.2016 року по 16.08.2017 року, в тому числі первинні фінансово-господарські документи, довіреності, документи бухгалтерського та податкового обліків, господарські договори (купівлі-продажу, поставки, надання послуг), додаткові угоди до договорів, додатки до договорів, специфікації, акти приймання-передачі товарів, податкові, видаткові, товарно-транспортні накладні, платіжні доручення, банківські виписки щодо руху грошових коштів по розрахунковим рахункам, реєстри отриманих та виданих податкових накладних, рахунки-фактури, сертифікати, дозвільні документи, ліцензії, документи, що підтверджують місцезнаходження товарно-матеріальних цінностей, їх передачу та взяття на облік, реєстри щоденного обліку операцій з продажу та придбання товарів, робіт та послуг, вантажні митні декларації та додатки до них, товарно-транспортні накладні, міжнародні товарно-транспортні накладні (CMR), інвойси, пакувальні листи, заявки на перевезення ТМЦ, та документи, які підтверджують наявність фінансово-господарських операцій здійснених ТОВ «АЛЕРОН» (код ЄДРПОУ 38633929), ТОВ «АЛІТ» (код ЄДРПОУ 30255335), ТОВ «АЛЬКОН ЕНЕРГО» (код ЄДРПОУ 38586249), ТОВ «УКРУНІВЕРСАЛСНАБ ЕКСІМ» (код ЄДРПОУ 38355601), ТОВ «ЕКСПОРТНА КОМПАНІЯ «АТЛАС» (код ЄДРПОУ 40977054), ТОВ «ЛАБОРАТОРІЯ ЕКСПОРТУ» (код ЄДРПОУ 40976972), ТОВ «АЛЬЯНС ПРОМ ТРЕЙДІНГ» (код ЄДРПОУ 41203918), ТОВ «УЕЛСІТ» (код ЄДРПОУ 40230364), ТОВ «АМПЕРСЕРВІС» (код ЄДРПОУ 38586214), ТОВ «ТРЕЙДМАРКЕТ ГРУП» (код ЄДРПОУ 41381542), ТОВ «ТРЕЙДОПТ ЛТД» (код ЄДРПОУ 41385526), ТОВ «МІЛОН ГРУП» (код ЄДРПОУ 40437410), ФОП ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ФОП ОСОБА_16 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ТОВ «ТРАНС АВТО СЕРВІС ПЛЮС» (код ЄДРПОУ 37846595), ТОВ «АЛЬТАІР-В» (код ЄДРПОУ 30412337), ТОВ «ДЕКЛАРАНТСЕРВІС» (код ЄДРПОУ 39833986) та іноземних підприємств «XAZRI TN LLC» (Азербайджанська Республіка), «MMC «BAKU BROKERAGE COMPANY» (Азербайджанська Республіка), «GLORIA INVESTMENT LLP» (Республіка Гана), «AMOS CO» (Республіка Туреччина), «UNITECH TRADING LP» (Великобританія), «MASTER APPROACH LP» (Великобританія), «EXPANSIA LTD» (Великобританія), «PREMIUM VERTEX GENERAL TRADING» (ОАЕ), «ORION CONSORTIUM L.P.» (Великобританія), «SUTTON IMPEX LP» (Великобританія), ООО «АВЕНЮ ТОРГ» (Російська Федерація), ООО «РУСТРАНССЕРВИС» (Російська Федерація), печатки та штампи вищевказаних підприємств та фізичних осіб, печаток та штампів інших суб`єктів господарювання та фізичних осіб, які можуть використовуватися у протиправній діяльності; персональні електронно-обчислювальні машини та електроні прилади (флеш-накопичувачі, диски для лазерних систем зчитування, дискети, жорсткі диски), на яких зберігається або може зберігатись інформація із відомостями щодо вчинення вказаного злочину, що не можливо встановити без проведення комп`ютерно-технічної експертизи; мобільні телефони, засоби зв`язку та сім-карти, відеозаписи з камер відео спостереження; записники, блокноти, зошити з відомостями, що свідчать про вчинення зазначеного вище злочину.

В іншій частині в задоволенні клопотання відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.09.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу68876904
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/53028/17-к

Ухвала від 12.09.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні