Ухвала
від 13.09.2017 по справі 766/14131/17
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/14131/17

н/п 1-кс/766/9418/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.09.2017 року Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання прокурора відділу прокуратури області прокурор у кримінальному провадженні ОСОБА_2 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів,

в с т а н о в и в :

Прокурор звернувся до суду з клопотанням в якому просить: розглянути зазначене клопотання, яке розглянути за відсутності представників ІНФОРМАЦІЯ_1 , у володіння якого знаходяться документи, з метою унеможливлення завчасного їх знищення або зміни.

Постановити ухвалу про надання прокурору відділу прокуратури області ОСОБА_2 можливість ознайомитися та вилучити (здійснити виїмку) у адміністративній будівлі ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , наступних документів:

- юридичної справи ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЗАТ лікувально оздоровчий закладів профспілок України ідент. код НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ідент. код НОМЕР_2 , у тому числі списків найманих працівників (персоніфіковані дані) з зазначенням суми отримання доходів цими працівниками за період 2010-2017 роки.

Вказане клопотання мотивував тим, що слідчим відділом прокуратури Херсонської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017230000000240 від 03.08.2017 за заявою ОСОБА_3 , за фактом внесення посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_4 та Комунальної установи « ІНФОРМАЦІЯ_5 » до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, за ч. 1 ст. 366 КК України.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_4 разом з посадовими особами Комунальної установи « ІНФОРМАЦІЯ_5 » вносять завідомо неправдиві відомості до офіційних документів щодо наявності у штаті суб`єктів господарювання необхідних кваліфікованих працівників лікарських та провізорських спеціальностей та спеціальностей молодших спеціалістів з медичною та фармацевтичною освітою, вказані відомості є підставою для незаконного отримання певних ліцензій на здійснення господарської діяльності з медичної практики. Таким чином вказані посадові особи в порушенні Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 285 від 02.03.2016 незаконно надають право суб`єктам господарювання отримувати ліцензії та здійснювати підприємницьку діяльність з медичної практики без відповідних підстав.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_3 надав свідчення, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_4 разом з посадовими особами Комунальної установи « ІНФОРМАЦІЯ_5 » з метою незаконного надання права суб`єктам господарювання щодо отримання ліцензій на здійснення медичної практики фальсифікують документи, які є підставою для видачі ліцензій.

Також ОСОБА_3 засвідчив, що згідно Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики (затверджені наказом Міністерства охорони здоров`я України 02 лютого 2011 року № 49, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 20 грудня 2012 року № 2131/22443) ліцензіат зобов`язаний надати в ІНФОРМАЦІЯ_6 відомості за підписом суб`єкта господарювання про: стан матеріально-технічної бази, необхідної для провадження відповідного виду господарської діяльності; наявність нормативно-правових документів, у тому числі нормативних документів з питань стандартизації, необхідних для провадження відповідного виду господарської діяльності; наявність персоналу із зазначенням його освітньо-кваліфікаційного рівня та стажу роботи за спеціальністю, необхідного для провадження відповідного виду господарської діяльності. Інформація щодо наявності персоналу оформлюється за формою, наведеною у додатку 3 до Ліцензійних умов нумерується, прошивається, засвідчується підписом та скріплюються печаткою суб`єкта господарювання. Суб`єкти господарювання на момент отримання ліцензій мають бути укомплектовані штатом медичних працівників за заявленими спеціальностями, які мають відповідну спеціальну освіту, і відповідати єдиним кваліфікаційним вимогам. Проте на момент отримання ліцензій на здійснення медичної практики суб`єкти господарювання в штаті не мали фахівців відповідних спеціальностей, тому посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_4 разом з посадовими особами Комунальної установи « ІНФОРМАЦІЯ_5 » вносили до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про нібито наявних в штаті підприємств певних фахівців, чим незаконно надавали право суб`єктам господарювання отримувати ліцензії на здійснення медичної практики.

Також під час проведення досудового розслідування ІНФОРМАЦІЯ_4 надано перелік суб`єктів господарювання, що здійснюють діяльність з медичної практики на території м. Херсон та Херсонської області.

Разом з тим, встановлено, що документи про персональні дані з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування, знаходяться у органа державної влади ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

Під час проведення досудового розслідування є достатньо підстав вважати, що документи суб`єктів господарювання: ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЗАТ лікувально оздоровчий закладів профспілок України ідент. код НОМЕР_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ідент. код НОМЕР_2 , містять дані та підтверджують факт внесення неправдивих відомостей посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_4 та Комунальної установи « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

Зазначені документи мають силу речових доказів у кримінальному провадженні та мають доказове значення для встановлення обставин розслідуваного злочину.

У подальшому вони можуть бути приєднані до матеріалів кримінального провадження та використанні в якості доказів.

Зазначене неможливо довести іншим способом ніж отриманням тимчасового доступу до речей і документів.

Враховуючи, що під час проведення досудового розслідування виникла суттєва необхідність в вилученні документів та їх перевірки слідчим шляхом на предмет наявності у штаті суб`єктів господарювання певних найманих працівників, які ними зазначались при отриманні ліцензій на медичну практику.

Вивчивши матеріали клопотання, заслухавши прокурора, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на таке.

Відповідно до ст. 163 КПК України, розгляд клопотання проводиться без участі представників

ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно з п. 2, 3 ч. 3 та ч. 4 ст. 132 КПК України, застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що:

2) потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора;

3) може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

4. Для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 5-7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

6. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також те, що отримані дані можуть бути використанні як докази по вказаному кримінальному провадженні.

Керуючись ст. ст. 40, 131, 132, 159-164 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити.

Надати прокурору відділу прокуратури області ОСОБА_2 можливість ознайомитися та вилучити (здійснити виїмку) у адміністративній будівлі ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , наступних документів:

- юридичної справи ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЗАТ лікувально оздоровчий закладів профспілок України ідент. код НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ідент. код НОМЕР_2 , у тому числі списків найманих працівників (персоніфіковані дані) з зазначенням суми отримання доходів цими працівниками за період 2010-2017 роки.

Встановити строк дії ухвали строком до 13.10.2017 року.

Попередити відповідальну особу про наслідки невиконання ухвали слідчого судді передбачені ст. 166 КПК України.

Копія. Відповідає оригіналу. Оригінал зберігається в матеріалах кримінального провадження № 766/14131/17-к в Херсонському міському суді Херсонської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.09.2017
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу68892668
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —766/14131/17

Ухвала від 22.03.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 22.03.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 22.03.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 03.04.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 20.03.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 20.03.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 25.01.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 15.01.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 04.01.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 27.12.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні