Ухвала
від 14.09.2017 по справі 326/901/17
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія Справа №326/901/17

Провадження № 2-а/326/41/2017

УХВАЛА

про призначення справи до судового розгляду

14 вересня 2017 року Приморський районний суд Запорізької області в складі:

головуючої-судді ОСОБА_1

при секретареві Назарової А.Г.

за участю: позивача ОСОБА_2

представника позивача ОСОБА_3

представника відповідача ОСОБА_4

розглянувши у відкритому попередньому судовому засіданні адміністративний позов ОСОБА_2 до Приморської міської ради про зобов'язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

Позивачка 14.07.2017 звернулася до суду з адміністративним позовом до відповідача про зобов'язання вчинити певні дії. Просить зобов'язати відповідача скасувати внесені до реєстраційного обліку відомості про зняття з реєстрації місця проживання за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_2 та ОСОБА_5 та поновити реєстрацію їх місця проживання за зазначеною адресою; стягнути з відповідача витрати по сплаті судового збору.

У справі проведено підготовку до судового розгляду, з'ясовані позиції сторін, позивач не відмовляються від адміністративного позову, відповідач не визнає позов, відсутня можливість примирення.

З'ясований склад осіб, які беруть участь у справі.

З'ясовані докази, якими кожна сторона буде обґрунтовувати свої доводи чи заперечення щодо невизнаних обставин.

Уточнені позовні вимоги позивача та заперечення відповідача.

За клопотанням сторін долучені до матеріалів справи письмові докази.

В судовому засіданні позивач та її представник підтримали позовні вимоги, просили справу призначити справу до судового розгляду. Крім того, представник позивача заявила клопотання від імені позивача ОСОБА_2, в якому вказано, що в зв'язку з зняттям з реєстрації місця проживання її та її малолітньої дитини рішенням УСЗН від 18.04.2017 року їй відмовлено в призначенні соціальної допомоги (субсидії). На даний час вона знаходиться у відпустці по догляду за дитиною, якій не виповнилось одного року. Її матеріальне становище не дозволяє їй сплачувати комунальні послуги без допомоги держави в літній період, а в осінньо-зимовий зробить це неможливим взагалі. На її забезпеченні знаходиться двоє малолітніх дітей. Крім допомоги держави по догляду за дитиною в розмірі 860 грн. вона не маю інших доходів. На підставі ч.2 ст.110 КАС України просила вжити заходи щодо невідкладного розгляду і вирішення справи.

Проти задоволення клопотання представника відповідача про залучення в якості третьої особи КП Приморської центральної районної лікарні заперечували, оскільки рішення по справі не вплине на права та обов'язки останньої, і предмет спору її не стосується, не впливає на її право управління спірним жилим приміщенням.

Представник відповідача позовні вимоги не визнав, надав письмові заперечення за позовом, не заперечував проти призначення справи до судового розгляду. Заявив усно та подав письмове клопотання про залучення в якості третьої особи КП Приморської центральної районної лікарні Приморської міської ради Запорізької області, оскільки воно на теперішній час є балансоутримувачем гуртожитку за адресою: м.Приморськ, вул.Морська, 70 (з правом оперативного управління), а у позові позивач посилається на фальсифікацію договору найму житлового приміщення, укладеного між КП СМЗ Глорія та ОСОБА_6 Проти задоволення клопотанняпро вжиття заходів щодо невідкладного розгляду і вирішення справи не заперечував.

Відповідно до ч.2 ст.53 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі. Якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Враховуючи, мотивацію представника відповідача клопотання про залучення в якості третьої особи КП Приморської центральної районної лікарні , яке є балансоутримувачем гуртожитку, де розташована квартира, з реєстрації в якій знята позивач; що за заявою та документами КП Приморська центральна районна лікарня відповідачвніс до реєстраційного обліку відомості про зняття з реєстрації місця проживання позивача та її дитини, суд вважає, що КП Приморська центральна районна лікарня необхідно залучити до участі в справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет позову, на стороні відповідача.

Відповідно до ч.3 ст.110 КАС України за обґрунтованим клопотанням позивача суддя вживає заходи щодо невідкладного розгляду і вирішення справи. У такому разі виклик осіб, які беруть участь у справі, чи повідомлення про постановлені судом ухвали здійснюються за допомогою кур'єра, телефону, факсу, електронної пошти чи іншого технічного засобу.

Позивач у клопотанні про вжиття заходів щодо невідкладного розгляду і вирішення справи посилається на рішення УСЗН від 18.04.2017, яким їй відмовлено в призначенні соціальної допомоги (субсидії), але з даним позовом вона звернулася до суду 14.07.2017; вона посилається на неможливість оплати комунальних послуг, але оспорює законність її зняття з реєстрації за місцем проживання; по справі проводиться підготовче засідання, відповідач позов не визнав, заявив обґрунтоване клопотання про залучення третьої особи КП Приморська ЦРЛ , останнє у судовому засіданні не присутнє, тому у попередньому судовому засіданні та без порушень прав учасників судового розгляду неможливо задовольнити заявлене позивачкою клопотання.

Враховуючи викладене, час проведення даного судового засідання, час заявлення клопотання, суд вважає його не обґрунтованим та таким, що не підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.53 ч.2, 110, 111, 121, 158-160, 165 КАС України, -

УХВАЛИВ:

По справі за адміністративним позовом ОСОБА_2 до Приморської міської ради про зобов'язання вчинити певні дії:

1. Залучити Комунальне підприємство Приморська центральна районна лікарня Приморської міської ради Запорізької області до участі в справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет позову, на стороні відповідача.

Повідомити про це Комунальне підприємство Приморська центральна районна лікарня Приморської міської ради Запорізької області , направити йому копію даної ухвали.

Викликати вказану особу у судове засіданні, зобов'язавши її надати відзив по справі та на його підтвердження докази.

2. У вжитті заходів щодо невідкладного розгляду і вирішення справи - відмовити.

Призначити справу до судового розгляду на 17 жовтня 2017 року о 14-00 годині , у приміщенні суду, викликати сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: підпис ОСОБА_1

Копія вірна: суддя ОСОБА_1

17.10.2017 о 14:00.

14.09.17

Дата ухвалення рішення14.09.2017
Оприлюднено16.09.2017

Судовий реєстр по справі —326/901/17

Постанова від 02.10.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Ухвала від 01.10.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Ухвала від 20.09.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білоус О.В.

Постанова від 25.07.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Білак С.В.

Ухвала від 17.07.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Білак С.В.

Ухвала від 11.06.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Білак С.В.

Ухвала від 11.06.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Білак С.В.

Рішення від 03.05.2018

Адміністративне

Приморський районний суд Запорізької області

Стріжакова Т. В.

Рішення від 03.05.2018

Адміністративне

Приморський районний суд Запорізької області

Стріжакова Т. В.

Ухвала від 13.04.2018

Адміністративне

Приморський районний суд Запорізької області

Стріжакова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні