Ухвала
від 12.09.2017 по справі 2а-12075/12/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

У Х В А Л А

12 вересня 2017 року справа №2а-12075/12/2670

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Кузьменка В.А., за участю секретаря Яцюти М.С., розглянувши в письмовому провадженні заяву Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про заміну сторони в адміністративній справі

за позовомУправління Пенсійного фонду України в Дарницькому районі міста Києва доПриватного підприємства "Аламо Принт" Простягнення заборгованості В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фонду України в Дарницькому районі міста Києва (далі по тексту - позивач, УПФУ в Голосіївському районі) звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Приватного підприємства "Аламо Принт" (далі по тексту - відповідач, ПАТ "ЕЛЕКТРОМОНТАЖ"), в якому просило стягнути з відповідача заборгованість у розмірі 4 249,44 грн.

До суду надійшла заява Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про заміну сторони у виконавчому провадженні, в якій просить замінити сторону виконавчого провадження - УПФУ в Дарницькому районі на Державну податкову інспекцію у Дарницькому районі Головного управління ДФС у місті Києві.

В судове засідання представники сторін та зацікавленої особи не прибули, що в силу положень частини другої статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України не є перешкодою для розгляду заяви про заміну сторони у виконавчому провадженні.

Виходячи з меж заявленого клопотання, системного аналізу положень чинного законодавства України і матеріалів справи, Окружний адміністративний суд міста Києва звертає увагу на наступне.

Частина перша статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України передбачає, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Тобто, заміна сторони виконавчого провадження може бути здійснена лише на правонаступника та у випадку вибуття сторони виконавчого провадження.

Відповідно до постанови державного виконавця відділу державної виконавчої служби Дарницького районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві про відкриття виконавчого провадження від 22 травня 2017 року ВП №53985914 УПФУ в Дарницькому районі є стягувачем у виконавчому провадженні з примусового виконання виконавчого листа Окружного адміністративного суду міста Києва у справі №2а-12075/12/2670.

Разом з тим, позивачем не доведено, що Державна податкова інспекція у Дарницькому районі Головного управління ДФС у місті Києві є правонаступником УПФУ в Дарницькому районі.

З урахуванням зазначеного, суд дійшов до висновку про відсутність правових підстав для заміни сторони виконавчого провадження у межах спірних правовідносин та про необхідність відмови Лівобережному об'єднаному управлінню Пенсійного фонду України в м. Києві у задоволенні заяви про заміну сторони у виконавчому провадженні.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В :

В задоволенні заяви Лівобережному об'єднаному управлінню Пенсійного фонду України в м. Києві про заміну сторони виконавчого провадження відмовити повністю.

Ухвала набирає законної сили в порядку, встановленому статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України, та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 185 187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя В.А. Кузьменко

Дата ухвалення рішення12.09.2017
Оприлюднено17.09.2017
Номер документу68903040
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12075/12/2670

Ухвала від 22.04.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Ухвала від 03.11.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Ухвала від 12.09.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Ухвала від 05.09.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Постанова від 24.09.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні