Ухвала
від 15.09.2017 по справі 712/11507/17
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про застосування запобіжного заходу

у вигляді особистого зобов`язання

Справа №712/11507/17

Провадження №1-кс/712/5175/17

м. Черкаси 15 вересня 2017 року Слідчий суддя Соснівського районного суду м.Черкаси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , прокурора Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , розглянув внесене у кримінальному провадженні №12017251010005767слідчим СВ Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 і погоджене прокурором Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1,2 ст. 190 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До Соснівського районного суду м. Черкаси звернувся слідчий Черкаського відділу поліції ГУ НП в Черкаській області ОСОБА_3 із клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Клопотання мотивовано тим, що ОСОБА_5 , перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, у невстановлений слідством день червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи на шашличному ряді місце № 1, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_7 », представившись як торговий представник Черкаської філії ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1», отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 2 801,65 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_7 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_7 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 2 801,65 грн.

В клопотанні зазначено, що ОСОБА_5 , підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство).

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 18 травня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_2 , де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_8 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 178,56 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_8 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_8 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 178,56 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 02 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_3 , де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_9 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 189,47 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ФОП « ОСОБА_9 » з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_9 » в сумі 189,47 гривень в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 189, 47 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 7 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_4 , склад № 1/2, де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_10 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 1248,19 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_10 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_10 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 1248,19 грн.

Як вбачається з клопотання, він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 9 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_4 , склад № 1/2, де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_10 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 250,80 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_10 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_10 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 250,80 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 12 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_5 , де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_11 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 1044,70 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_11 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_12 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 1044,70 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 12 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_6 , де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_13 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 278,16 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ФОП « ОСОБА_13 » з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_13 » в сумі 278,16 гривень в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 278,16 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 16 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_4 , склад № 1/2, де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_10 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 2482,65 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_10 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_10 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 2482,65 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 19 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: Черкаська область, Черкаський район, с. Червона Слобода, вул. Жовтнева, 7, де господарську діяльність здійснює ПВКФ «Лернас» отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 310, 95 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ПВКФ «Лернас» з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ПВКФ «Лернас» в сумі 310,95 гривень в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 310,95 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 19 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_5 , де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_11 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 396,80 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_11 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_11 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 396,80 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 19 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: Черкаська область, Черкаський район, с. Червона Слобода, вул. Жовтнева- Пацаєва, де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_14 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 173,62 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_14 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_14 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 173,62 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 19 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_7 , де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_15 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 616,77 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_15 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_15 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 616,77 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 19 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_8 , де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_16 », отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 1093,52 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_16 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_16 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 1093,52 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 19 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_9 , де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_17 », отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 236,33 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_17 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_17 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 236,33 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 20 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_10 , де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_14 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 1 105,27 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_14 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_14 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 1105,27 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 21 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_11 , де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_18 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 295,15 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ФОП « ОСОБА_18 » з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_18 » в сумі 295,15 гривень в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 295, 15 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 23 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_12 в барі « ІНФОРМАЦІЯ_2 », де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_19 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 1 467, 70 грн. за раніше відвантажений товар. Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_19 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 1467,70 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 23 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_4 , склад № 1/2, де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_10 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 480,48 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_10 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_10 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 480,48 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 23 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_13 , де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_20 », отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 842,34 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_20 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_20 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 842,34 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 26 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_7 , де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_15 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 806, 27 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_15 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_15 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 806,27 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 26 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_9 , де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_17 », отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 428,26 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_17 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_17 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 428,26 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 27 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_10 , де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_14 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 940,00 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_14 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_14 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 940,00 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 29 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: м. Черкаси, вул. Гоголя, 582, база Бакалея, приміщення секції № 31, де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_21 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 571,80 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ФОП « ОСОБА_21 » з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_21 » в сумі 571,80 гривень в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 571,80 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 29 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи на «ринку Сєдова», секція № 80 в м. Черкаси, де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_12 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 306,08 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_12 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_12 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 306,08 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 30 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_7 , де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_22 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 740,35 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ФОП « ОСОБА_22 » з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_22 » в сумі 740,35 гривень в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 740,35 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 30 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_4 , склад № 1/2, де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_10 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 4017,22 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_10 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_10 » в сумі 1000 гривень в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 1000 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 30 червня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_11 , де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_23 », отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 1046,76 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_23 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_23 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 1046,76 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 3 липня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_7 , де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_15 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 584, 23 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ОСОБА_15 з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_15 » в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 584,23 грн.

Він же, повторно, перебуваючи на випробувальному терміні в Черкаській філії товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернаціональна група вин № 1» (код ЄДРПОУ 39769853), директором якої являється ОСОБА_6 , з якою в подальшому мав намір укласти цивільно правовий договір доручення на виконання робіт за спеціальністю торговий представник, діючи, умисно, з особистих корисливих спонукань, направлених на особисте збагачення, 6 липня 2017 року в денний час доби, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_14 , де господарську діяльність здійснює ФОП « ОСОБА_24 » отримав з каси останнього грошові кошти в сумі 750,00 грн. за раніше відвантажений товар, про що свідчить акт зведення взаєморозрахунків ФОП « ОСОБА_24 » з ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1». Однак, ОСОБА_5 , в подальшому отримані грошові кошти від ФОП « ОСОБА_24 » в сумі 750,00 гривень в касу ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» не вніс та шляхом зловживання довірою, заволодів вищевказаною сумою грошових коштів, використавши їх на власні потреби, чим спричинив ЧФ ТОВ «Інтернаціональна група вин № 1» матеріального збитку на суму 750,00 грн.

Таким чином, ОСОБА_5 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, - заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, вчинене повторно.

14.09.2017 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю м. Черкаси, громадянину України, українцю, освіта вища, маючому на утриманні малолітнього сина ОСОБА_25 , 2015 року народження, офіційно не працюючому, проживаючому та зареєстрованому за адресою: АДРЕСА_15 , в силу ст. 89 КК України раніше не судимому, повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст.190 заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство) та ч. 2 ст. 190 КК України - заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинене повторно.

Слідчий вказав, що причетність ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до скоєння вищевказаних кримінальних правопорушень підтверджується рядом зібраних під час досудового розслідування доказів, а саме протоколами допитів свідків, протоколами пред`явлення особи для впізнання за фотознімками, актами взаємо звірок.

Крім того зазначив, що в обґрунтування застосування запобіжного заходу щодо ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , покладається необхідність запобігання спробам переховування від органів досудового розслідування та/або суду; незаконному впливу на свідків у цьому ж кримінальному провадженні; перешкоджання кримінальному провадженню іншим чином; вчинити інше кримінальне правопорушення.

В судовому засіданні слідчий та прокурор підтримали клопотання та просили задовольнити.

Підозрюваний ОСОБА_5 не заперечував проти задоволення клопотання.

Заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали справи та матеріали кримінального провадження, суд вважає, що дане клопотання підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно ст. 179 КПК України особисте зобов`язання полягає у покладенні на підозрюваного, обвинуваченого зобов`язання виконувати покладені на нього слідчим суддею, судом обов`язки, передбачені статтею 194цього Кодексу.

Суд вважає за можливе застосувати, щодо ОСОБА_5 запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання, оскільки останній підозрюється у скоєнні злочину середньої тяжкості, але не є суспільно небезпечною особою, має постійне місце проживання, реєстрації, раніше не судимий, вину визнає, співпрацює з органами досудового розслідування.

Крім того, сам підозрюваний ОСОБА_5 зобов`язується з`являтися на виклики слідчого, прокурора та суду.

Керуючись 32, 110, 131, 132, 176-179, 193-196, 369-372 КПК України,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 задовольнити.

Застосувати відносно підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання.

Покласти на підозрюваного ОСОБА_5 такі обов`язки:

1) Прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, суду;

2) Повідомляти слідчого, прокурора чи суд, залежно від стадії кримінального провадження, про зміну свого місця проживання;

3) Здати на зберігання слідчому у кримінальному провадженні свій паспорт, який надає право виїзду закордон.

Копію ухвали про застосування запобіжного заходу вручається підозрюваному ОСОБА_5 , після її оголошення, слідчому для виконання та прокурору для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Копію ухвали мені вручено « » 2017 року о « » год. « » хв.

Одночасно роз`яснено порядок її оскарження.

Підозрюваний

Дата ухвалення рішення15.09.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу68909911
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1,2 ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —712/11507/17

Ухвала від 15.09.2017

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Калашник В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні