Ухвала
від 02.02.2016 по справі 758/1385/16-к
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/1385/16-к

У Х В А Л А

02 лютого 2016 року слідчий суддя Подільського районного суду м.Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №7 ОСОБА_3 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

Прокурор Київської місцевої прокуратури №7 ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку в приміщенні будівля за адресою Дніпропетровьска обл., м. Дніпропетровськ, вулиця Кам`янська, будинок 15, яка належить на праві власності Відкритому акціонерному товариству «Дніпровськпромбуд», з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукань знарядь кримінального правопорушення, майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, відшукання речей, документів, в межах кримінального провадження №42015100070000215 від 19.10.2015 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.364 КК України.

Клопотання обґрунтоване тим, що службові особи деяких заводів виробників етилового спирту на території України за допомогою підприємств з ознаками фіктивності налагодили незаконну схему виробництва та реалізації спирту етилового без сплати відповідних відрахувань до державного бюджету України.

В ході розслідування встановлено, що ТОВ ВКФ «Біо-Фарма ЛТД» (код ЄДРПОУ 34315041) зареєстроване у ДНІ Жовтневого району м. Дніпропетровська, згідно статистичної довідки зазначено основний вид діяльності - виробництво фармацевтичних препаратів і матеріалів.

Згідно аналізу наявної інформації 1С «Податковий Блок», 1С «Перегляд податкових накладних», 1С «ДнепрТАХінфо» (ЄРПН) по ТОВ ВКФ «БІО- ФАРМА ЛТД» за період січень - липень 2015 року встановлено, що підприємством для виробництва продукції (спирт етиловий 96% розчин для зовнішнього застосування ) придбано спирт етиловий ректифікований у кількості 500 дал. б.с. на загальну суму 541180 грн. у ДП «УКРСПИРТ» (код ЄДРОУ 37199618) та отримано послуги оренди приміщення та обладнання у ТОВ «ВИНЗАВОД МЕЖИРІЧ» (код ЄДРПОУ 35681943).

Протягом вказаного періоду ТОВ ВКФ «Біо-Фарма ЛТД» реалізовано виробленої продукції (спирт етиловий 96% розчин для зовнішнього застосування, 100 мл.) у кількості 10777 шт. флаконів на загальну суму 215636 грн. підприємству ТОВ «ФАРМАСЕПТ 2014» (код ЄДРПОУ 39282079).

В свою чергу, ТОВ «ФАРМАСЕПТ 2014» по ланцюгу постачання за період січень-липень 2015 року здійснило реалізацію медичних препаратів (розчину для зовнішнього застосування (етилу та спирту етилового)) на загальну суму понад 54 млн. грн. більш як 250 підприємствам (переважна більшість яких здійснює діяльність з роздрібної торгівлі фармацевтичними товарами).

Як вбачається з наявної інформації, іншим постачальником медичних препаратів (розчину для зовнішнього застосування (етилу та спирту етилового) на користь ТОВ «ФАРМАСЕПТ 2014» є ТОВ «БІО-МЕДІКАЛ» (код ЄДРПОУ 39518020) на загальну суму понад 49 млн. грн. Вказану продукцію підприємством ТОВ «БІО-МЕДІКАЛ» придбано у ТОВ «ФАРМ- СЕПТ ЛТД» (код ЄДРПОУ 39518020) на загальну суму понад 49 млн.грн.

В ході аналізу встановлено, що ТОВ «ФАРМ-СЕПТ ЛТД» не здійснювало операції з придбання медичних препаратів (розчину для зовнішнього застосування (етилу та спирту етилового). Також, згідно номенклатури отриманих податкових накладних підприємством ТОВ «ФАРМ-СЕПТ ЛТД» не здійснювало придбання спирту етилового ректифікованого, необхідного для виробництва реалізованих медичних препаратів (розчину для зовнішнього застосування (етилу та спирту етилового).

Згідно вказаної номенклатури товару в отриманих податкових накладних ТОВ «ФАРМ-СЕПТ ЛТД» протягом січня- липня 2015 року здійснено придбання наступних ТМЦ; флакони, скотч, гофрокоробка, етикетка, пляшка.

Крім того, ТОВ «ФАРМ-СЕПТ ЛТД» здійснило операції з придбання ТМЦ, які не властиві для торгівлі фармацевтичними товарами,- соку яблучного концентрованого та операції з придбання маркетингових і агентських послуг.

За результатами аналізу- постачальників флакону, скотчу, гофрокоробки, етикетки, та пляшки на користь ТОВ «ФАРМ-СЕПТ ЛТД» встановлено, що підприємства здійснюють операції з постачання, які не властиві їх виду діяльності.

Операції з придбання ТОВ «ФАРМ-СЕПТ ЛТД» маркетингових агентських послуг та соку яблучного концентрованого протягом січня-липня 2015 року мали вплив на об`єкт оподаткування з ПДВ шляхом його мінімізації, тим паче, що по операціям з постачання медичних препаратів (розчину для зовнішнього застосування (етилу та спирту етилового), на відміну від операцій з придбання ТМЦ/послуг за основною ставкою ПДВ (20%), застосовується ставка ПДВ у розмірі 7 %.

Отже, в загальній схемі реалізації медичних препаратів (розчину для зовнішнього застосування (етилу та спирту етилового) обсяг продукції виробництва ТОВ ВФК «БІО-ФАРМА ЛТД» складає 0,4% (215,6 тис. грн.). Частка продукції, яка потрапляє в роздрібну мережу фармацевтичної галузі від ТОВ «ФАРМ-СЕПТ ЛТД» (через посередників) становить 99,6% (понад 49 млн. грн.). При цьому, ТОВ «ФАРМ-СЕПТ ЛТД» не здійснює закупівлю ( за даними ЄРПН) медичних препаратів (розчину для зовнішнього застосування (етилу та спирту етилового)) та спирту етилового ректифікованого (як сировини для їх виробництва).

Крім того, можливо зробити висновок, про те, що ТОВ «БІО- Фарма ЛТД» (ЄДРПОУ 34315041) реалізовано ТОВ «УКР Фармсепт» (ЄДРПОУ 39232232), ТОВ «ТОВ Фармсепт 2014» (ЄДРПОУ 39282079), ТОВ «Логістік Фарм Груп» (ЄДРПОУ 39877007) продукцію, яка відповідно до розпоряджень Державної служби України з лікарських засобів, ймовірно, має ознаки фальсифікації.

Враховуючи вищенаведене, вбачається ймовірне проведення транзитних фінансових потоків, спрямованих на конвертування коштів у готівку, а також, можливо припустити, що посадові особи ТОВ «УКР Фармсепт» (ЄДРПОУ 39232232), ТОВ «Фармсепт 2014» (ЄДРПОУ 39282079), ТОВ «Логістік Фарм Груп» (ЄДРПОУ 39877007) та ПП «Фарма-Інвест» (ЄДРПОУ 38752974) в подальшому реалізовували продукцію, які ймовірно має ознаки фальсифікації за період з 01.01.2014 по 31.12.2015 на загальну суму 1 347 257,01 грн. у т.ч. ПДВ 82 726,31 грн. з метою легалізації (відмивання) доходів.

Також у ході виконання доручення встановлено, що ПП «Фарма-Інвест» (ЄДРПОУ 38752974) здійснює свою діяльність за юридичною адресою, а саме: м. Дніпропетровськ, вул. Кам`янська, буд.15, де можуть містися документальні матеріали, печатки та інші речові докази, які прямо або опосередковано вказують на протиправну діяльність фігурантів справи.

Згідно відомостей, що містяться у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, наявна інформація, що право власності на об`єкт нерухомого майна за зазначеною адресою на праві власності перебуває у ВАТ «Дніпровськпромбуд», код ЄДРПОУ 01238637.

Допитати власника приміщення є неможливим, в зв`язку із тим, що зазначені дії можуть зашкодити раптовості проведення обшуку та знищенню єдиному джерелу доказів, оскільки взаємозв`язок фінансового-господарської діяльності між суб`єктами підприємницької діяльності, які містять ознаки фіктивності та ПП «Фарма-Інвест», а також факту можливого збуту фальсифікованої продукції, можливо отримати лише від зазначеного товариства.

Таким чином, у органу досудового розслідування є фактичні підстави вважати, що приміщення може використовуватись невстановленими слідством особами для підшукування підставних осіб та залучення їх до протиправної діяльності за допомогою комп`ютерної техніки через соціальні мережі, а також ведення бухгалтерського обліку, складання реєстраційних, фінансово-господарських документів, бухгалтерської та податкової звітності підприємств з ознаками фіктивності, комунікації невстановлених осіб між собою, а також із третіми особами за допомогою телефону, комп`ютерної техніки щодо фіктивного підприємництва.

В судове засідання прокурор не з`явився, надав клопотання про розгляд клопотання за його відсутності, підтримав клопотання з викладених у ньому підстав, просив його задовольнити.

Вивчивши матеріали провадження, слідчий суддя прийшов до висновку про відмову у його задоволенні у зв`язку з наступним.

Відповідно до частини 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Також слід зазначити, що слідчий суддя надає дозвіл на обшук в разі достатності підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для судового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, відшукувані речі знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи в іншому володінні особи.

Частиною 2 ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання задоволенню не підлягає, оскільки слідчим не обґрунтовано та не доведено, що відшуковувані документи, які мають відношення до ТОВ ВКФ «БІО ФАРМА ЛТД», ТОВ «УКР Фармсепт», ТОВ «ТОВ Фармсепт 2014», ТОВ «Логістік Фарм Груп», ТОВ «Біомедікал», ТОВ «Фарм0Септ ЛТД», ПП «Фарма- Інвест» знаходяться за вищезазначеної адресою , в приміщенні будівлі, яка належить ВАТ «Дніпровськпромбуд», а також не надано доказів, що відносно вказаних підприємств порушено кримінальні провадженя.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 110, 234, 235 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Прокурору Київської місцевої прокуратури №7 ОСОБА_3 у задоволенні клопотання про проведення обшуку за адресою Дніпропетровьска обл., м. Дніпропетровськ, вулиця Кам`янська, будинок 15- відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження у справі.

Cлідчий суддя Подільського районного суду м. КиєваОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.02.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу68911417
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —758/1385/16-к

Ухвала від 02.02.2016

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Сербіна Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні