Постанова
від 02.03.2017 по справі 804/402/17
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ 02 березня 2017 р. Справа № 804/402/17 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого суддіКононенко О. В. при секретаріСиниці О.Д. розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпро адміністративну справу за адміністративним позовом Дніпропетровськеого обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Товариства з обмеженою відповідальністю "Феррекспо-гідромет" про стягнення пені, -

ВСТАНОВИВ:

Дніпропетровське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів звернулося до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Феррекспо-гідромет", в якому просить суд стягнути з відповідача пеню за несвоєчасну сплату адміністративно-господарських санкцій в сумі 794,63 грн.

В обґрунтування позову зазначено, що відповідач відповідно до статті 20 Закону України Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні за 1 робоче місце, призначене для працевлаштування інвалідів і не зайнятого інвалідом, повинно було до 15 квітня 2016 року самостійно сплатити адміністративно-господарські санкції у розмірі 6943,75 грн., однак сума адміністративно-господарських санкцій була сплачена з простроченням на 229 днів.

Представник позивача у судове засідання не з'явився, надав заяву про розгляд справи без його участі.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Відповідно до частини 4 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України у разі неприбуття відповідача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин розгляд справи може не відкладатися і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

Суд, дослідивши матеріали справи та оцінивши їх у сукупності, вважає за необхідне задовольнити позов з наступних підстав.

Судом встановлено та матеріалами справи підтверджено, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Феррекспо-гідромет" перебуває на обліку в Дніпропетровському обласному відділенні фонду соціального захисту інвалідів, як підприємство, яке в своїй діяльності використовує найману працю.

Згідно "Звіту про зайнятість та працевлаштування інвалідів" за 2015 рік, що надавався відповідачем до Дніпропетровського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів, чисельність інвалідів - штатних працівників, які повинні працювати на робочих місцях, створених відповідно до нормативу робочих місць для забезпечення працевлаштування інвалідів, встановленого статті 19 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні", становить 1 особа, однак у 2015 році на підприємстві не працювало жодної особи, якій встановлена інвалідність.

Таким чином, за 1 робоче місце, призначене для працевлаштування інвалідів і не зайнятого інвалідом,підприємство повинно було до 15 квітня 2016 року самостійно сплатити адміністративно-господарські санкції у розмірі 6943,75 грн.

Згідно витягу з Єдиного інформаційного банку даних із зазначенням сум та дат платежів відповідачем було сплачено заборгованість зі сплати адміністративно-господарських санкцій у розмірі 6943,75 грн. лише 30 листопада 2016 року.

Статтею 20 Закону України Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні встановлено, що підприємства, установи, організації які використовують найману працю, де середньооблікова чисельність працюючих інвалідів менша, ніж установлено нормативом, передбаченим статтею 19 цього Закону, щороку сплачують відповідним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів адміністративно-господарські санкції, сума яких визначається в розмірі середньої річної заробітної плати на відповідному підприємстві, установі, організації, за кожне робоче місце, призначене для працевлаштування інваліда і не зайняте інвалідом. Положення цієї частини не поширюється на підприємства, станови і організації, що повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів.

Порушення термінів сплати адміністративно-господарських санкцій тягне за собою нарахування пені. Пеня обчислюється виходячи з 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, що діяла на момент сплати, нарахованої на повну суму недоїмки за весь її строк. Адміністративно-господарські санкції розраховуються та сплачуються підприємствами самостійно в строк до 15 квітня року, наступного за роком, в якому відбулося порушення нормативу.

Спори, що виникають із правовідносин за статтями 19, 20 Закону України Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні , вирішуються Фондом соціального захисту інвалідів або в судовому порядку.

Заборгованість відповідача зі сплати пені за порушення терміну сплати адміністративно-господарських санкцій на суму 794,63 грн. до теперішнього часу залишається несплаченою, що є підставою для задоволення позовних вимог.

Керуючись статтями 159-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Фонду соціального захисту інвалідів до Товариства з обмеженою відповідальністю "Феррекспо-гідромет" про стягнення заборгованості задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Феррекспо-гідромет" (51900, Дніпропетровська область, м. Кам'янське, пр. Аношкіна, 179, код ЄДРПОУ 33983986) на користь держави в особі Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального захисту інварів пеню за порушення терміну сплати адміністративно-господарських санкцій у розмірі 794 (сімсот дев'яносто чотири) грн. 63 коп.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги через Дніпропетровський окружний адміністративний суд з одночасним направленням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі складення постанови у повному обсязі, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя О.В. Кононенко

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.03.2017
Оприлюднено19.09.2017
Номер документу68918789
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/402/17

Постанова від 02.03.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

Ухвала від 16.01.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні