Ухвала
від 19.08.2017 по справі 757/48324/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/48324/17-к

У Х В А Л А

19 серпня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого в особливо важливих справах третього відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий в особливо важливих справах третього відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , за погодженням прокурора відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва із клопотанням про надання тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні Державного підприємства національні інформаційні системи Міністерства юстиції України, який розташований за адресою: м. Київ, вул. Бульварно Кудрявська, 4.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження, вказує, що Головним слідчим управлінням розслідується кримінальне провадження № 42017000000001215 від 20.04.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 364 КК України, за фактами зловживання службовим становищем службовими особами ДП завод «Арсенал» з метою отримання неправомірної вигоди для себе та підконтрольних їм юридичних осіб: ТОВ «Нова ТОР», ТОВ «Скайнет LTD», Корпорація «НВО «Арсенал» та інших, які протиправно привласнили державне майно - об`єкти нерухомості (нежитлові будівлі, корпуси, цехи), всупереч інтересам служби, використовуючи технічну документацію, розроблену ДП «НДПІ Містобудування», в порушення встановленого нормативно-правовими актами порядку поділу земельної ділянки, отримали від Виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) Розпорядження про надання дозволу на поділ, погодження технічної документації із землеустрою та про надання в користування низки виділених земельних ділянок з єдиної земельної ділянки кадастровий номер № 8000000000:82:033:0002, державної власності, загальною площею 25,3604 га, що розташована у Печерському районі в кварталі вулиць М. Грушевського, Московської та Кловського узвозу, чим спричинено тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам держави.

В засіданні слідчий підтримав клопотання та просив його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Згідно ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Згідно ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать, зокрема, відомості, які можуть становити конфіденційну інформацію, в тому числі, яка містить комерційну таємницю.

За вимогами ч. 2 ст. 21 «Про інформацію» конфіденційна інформація може поширюватися за бажанням (згодою) відповідної особи у визначеному нею порядку відповідно до передбачених нею умов, а також в інших випадках, визначених законом, та за вимогами ч. 2 ст. 7 Закону України «Про доступ до публічної інформації» розпорядники інформації, які володіють конфіденційною інформацією, можуть поширювати її лише за згодою осіб, які обмежили доступ до інформації, а за відсутності такої згоди - лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно з ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, враховуючи обставини вчинення кримінального правопорушення, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування клопотання, яке ґрунтується на положеннях ст. ст. 161, 162 КПК України, приходжу до висновку про наявність підстав для надання доступу до запитуваних стороною кримінального провадження документів, фактичні дані яких можуть мати суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні.

На підставі викладеного і керуючись ст. 160, 161, 162, 163, 164, 166, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого в особливо важливих справах третього відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати дозвіл слідчому в особливо важливих справах третього відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , на тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні Державного підприємства національні інформаційні системи Міністерства юстиції України, який розташований за адресою: м. Київ, вул. Бульварно Кудрявська, 4, а саме завірених належним чином скріншотів електронних копій документів, на підставі яких, було проведено державну реєстрацію наступних об`єктів нерухомого майна:

- будівлі, корпусу №11 літ. «Ж» загальною площею 227,6 кв. метрів, розташованого за адресою: місто Київ, вулиця Московська (Печерський район), будинок 8, зареєстровану приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу м. Києва ОСОБА_5 на підставі договору купівлі-продажу № 4216 від 06.12.2016 за ТОВ «БІЗНЕС ПРОПЕРТІ ГРУП» (ЄДРПОУ 40993296);

- одноповерхової прибудови корпусу №5 літ. «З» загальною площею 991,1 кв. метрів, розташованого за адресою: місто Київ, вулиця Московська (Печерський район), будинок 8, зареєстровану приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу м. Києва ОСОБА_5 на підставі договору купівлі-продажу № 4217 від 06.12.2016 за ТОВ «БІЗНЕС ПРОПЕРТІ ГРУП» (ЄДРПОУ 40993296).

- документи, що слугували підставою для отримання сертифікатів (ключів) доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу м. Києва ОСОБА_5 .

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Перший примірник оригіналу знаходиться в матеріалах судового провадження

№ 757/48324/17-к

Другий примірник оригіналу наданий слідчому ОСОБА_3

Копія Державному підприємству національні інформаційні системи Міністерства юстиції України

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.08.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68937428
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —757/48324/17-к

Ухвала від 19.08.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні