Ухвала
від 25.01.2017 по справі 761/2474/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/2474/17

Провадження № 1-кс/761/1801/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 січня 2017 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3

розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого з ОВС третього відділу управління розслідування кримінальних проваджень Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України ОСОБА_3 погоджене прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , внесене по кримінальному провадженню № 32015000000000201 від 09 жовтня 2015р., за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України, про проведення обшуку у нежитлових приміщеннях за адресою: АДРЕСА_1 ,-

встановив:

25 січня 2017р. слідчий за погодженням з прокурором звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку у зазначеному приміщенні.

Клопотання слідчий обґрунтовує тим, що досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ «ТД «Євросвіт ХХІ» за період січня 2015р. жовтня 2016р. шляхом перевищення граничного розміру доходу встановленого для платників єдиного податку у порушення п.292.6 ст.292, п.293.3 ст.293, пп.3 п.293,8 ст. 293, п.296.5 ст.296, ч.3 пп.298.2.3 п.298.2 ст.298, п.133.1 ст.133, п.134.1 ст.134, п.181.1 ст.181, п.185.1 ст.185 та п.187.1 ст.187 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010р. №2755-VI (із змінами і доповненнями) ухилились від сплати податків на загальну суму 268027115,29 грн., що є особливо великим розміром.

Крім того, встановлено, що ОСОБА_5 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 створено організовану групу, яка з січня 2015 року використовуючи підконтрольні ТОВ «ТД «Євросвіт ХХІ» (код за ЄДРПОУ 39609279) та ТОВ «Торгівельний світ «ТС» (код за ЄДРПОУ 31087741) шляхом перевищення граничного розміру доходу від реалізації по всій території України дорогоцінних виробів під брендом «Ювелірна Карта» встановленого для платників єдиного податку ухиляється від сплати податків в особливо великих розмірах.

В ході досудового розслідування встановлено, що в нежитлових приміщеннях, які знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , розташовані торгівельні точки, що підконтрольні ОСОБА_5 та іншим учасникам організованої групи, де здійснюється продаж ювелірних виробів виготовлених з дорогоцінних металів одержаних злочинним шляхом з нанесеними на них спеціальними знаками іменниками ТОВ «ТД «Євросвіт ХХІ» та ТОВ «Торгівельний світ «ТС» та інших підконтрольній групі осіб підприємств та фізичних осіб - підприємців, чорнова бухгалтерія, комп`ютерна техніка, електронні носії інформації та магнітні носії інформації на яких виготовляються і зберігаються підроблені документи, що підтверджують незаконне використання спеціальних знаків та умисне ухилення від сплати податків, готівкові кошти в національній та іноземній валюті, у тому числі неоподатковані та отримані від реалізації ювелірних виробів та дорогоцінних металів одержаних злочинним шляхом, джерело походження яких не відоме, а також інші речі, предмети та документи, що мають значення доказів у кримінальному провадженні.

Згідно, інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав, на нерухоме майно № 74112656 від 28 листопада 2016р. власником нежитлових приміщень за адресою: м. Харків, вул. Полтавський шлях, буд. 60, являються ТОВ «ТРІАТОР» (ЄДРПОУ 38771620), ЗАТ «Грань».

Беручи до уваги те, що є достатні підстави вважати, що у нежитловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , зберігаються та знаходяться вказані вище речі, предмети та документи, які можуть бути доказами у кримінальному провадженні та можуть сприяти розкриттю злочину і встановленню осіб, причетних до його вчинення, вбачається за необхідне звернутися до Шевченківського районного суду м. Києва з клопотанням про проведення обшуку за вказаною адресою, що дозволить виявити та зафіксувати відомості про обставини вчинення вищевказаного кримінального правопорушення, відшукати знаряддя кримінального правопорушення або майно, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також відшукати інші предмети і документи, які можуть бути доказами під час судового розгляду.

Слідчий враховуючи те, що вказані у клопотанні предмети та документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і можуть бути використані у якості доказів, в судовому засіданні просив задовольнити клопотання.

Згідно з ч. 2 ст. 30 Конституції України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

За ч.1 та ч.2 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Вивчивши клопотання та долучені до нього документи, слідчий суддя приходить до висновку, що воно відповідає вимогам Кодексу, які до нього ставляться.

Також в розумінні положень ст. 234 КПК України слідчий в судовому засіданні має довести, що на даний час слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що: 1)було вчинено кримінальне правопорушення; 2)відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3)відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні приміщенні.

Так, зважаючи на надані ініціатором клопотання докази слідчий суддя вважає, що останніми підтверджуються підстави вважати, що було вчинено кримінальні правопорушення передбачені ч.3 ч. 3 ст.212, ч. 3 ст.28, ч. 2 ст.212, ч.2 ст. 364 КК України, зазначені у клопотанні документи, речі, що їх мають намір відшукати, можуть знаходитись у нежитловому приміщенні за адресою: м. Харків, вул. Полтавський шлях, буд. 60, яке належить ТОВ «ТРІАТОР» (ЄДРПОУ 38771620), ЗАТ «Грань» та можуть слугувати доказами під час судового розгляду.

Разом з тим, клопотання слідчого підлягає частковому задоволенню в частині відшукання конкретних речей та документів згідно переліку, а в іншій частині задоволенню не підлягає, оскільки відсутність конкретизації речей та документів, які підлягають відшукуванню та вилученню суперечить ч.2 ст.235 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.233-236, 309 КПК України, слідчий суддя,

ухвалив :

Клопотання старшого слідчого з ОВС третього відділу управління розслідування кримінальних проваджень Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України ОСОБА_3 погоджене прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , внесене по кримінальному провадженню № 32015000000000201 від 09 жовтня 2015р., за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України, про проведення обшуку у нежитлових приміщеннях за адресою: м. Харків, вул. Полтавський шлях, буд. 60 - задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС ГСУ ФР ДФС України старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 або іншим учасникам слідчої групи на проведення обшуку у нежитлових приміщеннях за адресою: місто Харків, вулиця Полтавський шлях, буд. 60, які на праві власності належать ТОВ «ТРІАТОР» (ЄДРПОУ 38771620), ЗАТ «Грань», де розташовані торгівельні точки, в яких здійснюється продаж ювелірних виробів виготовлених з дорогоцінних металів з нанесеними на них спеціальними знаками іменниками ТОВ «ТД «Євросвіт ХХІ» та ТОВ «Торгівельний світ «ТС», з метою відшукання і вилучення реєстраційних, бухгалтерських, фінансово-господарських документів ТОВ «ТД «Євросвіт ХХІ» (код за ЄДРПОУ 39609279), ТОВ «Торгівельний світ «ТС» (код за ЄДРПОУ 31087741), в тому числі: договори із додатками, податкові накладні, видаткові накладні, рахунки-фактури, акти прийому-передачі, акти виконаних робіт з додатками та специфікаціями, товарно-транспортні накладні, платіжні доручення, банківські документи щодо проведених розрахунків, документи щодо якості та походження сировини, листування, документів що свідчать про фактичні обсяги грошових коштів отриманих від реалізації ювелірних виробів та валютно-обмінних операцій, які не відповідають задекларованим показникам у бухгалтерській та податковій звітності та мають доказове значення щодо розміру фактично отриманих доходів, акти прийому давальницької сировини, замовлення на переробку давальницької сировини, реєстраційних повідомлень, квитанцій, висновків про проведення експертних випробувань, чорнових записів.

В іншій частині клопотання відмовити.

Строк дії ухвали - 1 місяць з дня її постановлення та надає право на проникнення до приміщення лише один раз.

При виконанні даної ухвали відповідно до ч.2, ч.3, ч.9 ст. 236 КПК України обшук житла чи іншого володіння особи на підставі ухвали слідчого судді повинен відбуватися в час, коли завдається найменша шкода звичайним заняттям особи, яка ними володіє, якщо тільки слідчий, прокурор не вважатиме, що виконання такої умови може суттєво зашкодити меті обшуку.

Перед початком виконання ухвали слідчого судді особі, яка володіє житлом чи іншим володінням, а за її відсутності - іншій присутній особі повинна бути пред`явлена ухвала і надана її копія.

Другий примірник протоколу обшуку разом із доданим до нього описом вилучених документів та тимчасово вилучених речей (за наявності) вручається особі, у якої проведено обшук, а в разі її відсутності - повнолітньому членові її сім`ї або його представникові/ керівнику або представникові підприємства, установи або організації.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення25.01.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68937813
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у нежитлових приміщеннях за адресою: АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —761/2474/17

Ухвала від 25.01.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні