Ухвала
від 18.09.2017 по справі 727/7097/17
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відмову у відкритті апеляційного провадження

18 вересня 2017 р. м. Чернівці

Суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Чернівецької області ОСОБА_1 , розглянувши апеляційну скаргу адвоката ОСОБА_2 , який діє в інтересах ОСОБА_3 , на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Чернівці від 19 липня 2017 року, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Чернівці від 19 липня 2017 року задоволено клопотання прокурора ОСОБА_4 та призначено позапланову документальну перевірку з питань своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків та зборів, дотримання валютного та іншого законодавства ФОП ОСОБА_3 (РНОКППФО НОМЕР_1 , юридична адреса: Чернівецька область, Герцаївський район, с. Петрашівка; фактично діяльність здійснює за адресою: АДРЕСА_1 та АДРЕСА_1 ) за період з 01.01.2013 року по 31.12.2015 року.

На дану ухвалу адвокат ОСОБА_2 , який діє в інтересах ОСОБА_3 , подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати рішення слідчого судді та постановити нову ухвалу, якою в задоволенні клопотання прокурора про призначення позапланової документальної перевірки ФОП ОСОБА_3 з питань дотримання податкового, валютного та іншого законодавства за період з 01.01.2013 року по 31.12.2015 року відмовити.

Вивчивши матеріали кримінального провадження, апеляційну скаргу та ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Чернівці від 19 липня 2017 року, апеляційний суд приходить до висновку, що апелянту слід відмовити у відкритті апеляційного провадження, а подану ним апеляційну скаргу - повернути останньому, виходячи з наступного.

Статтею 129 Конституції України встановлено, що одним з основних принципів судочинства є забезпечення апеляційного оскарження рішення суду, крім випадків, установлених законом.

Порядок та перелік судових рішень, які можуть бути оскаржені в апеляційному порядку визначено та регламентовано Главою 31 Кримінального процесуального кодексу України.

ЄУНСС:727/7097/17

Провадження № 11-сс/794/232/17 Головуючий у 1 інстанції: ОСОБА_5

Категорія ст. 309 КПК України Доповідач: ОСОБА_1 .

Відповідно до ст. 309 КПК України під час досудового розслідування можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про: 1) відмову у наданні дозволу на затримання; 2) застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або відмову в його застосуванні; 3) продовження строку тримання під вартою або відмову в його продовженні; 4) застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту або відмову в його застосуванні; 5) продовження строку домашнього арешту або відмову в його продовженні; 6) поміщення особи в приймальник-розподільник для дітей або відмову в такому поміщенні; 7) продовження строку тримання особи в приймальнику-розподільнику для дітей або відмову в його продовженні; 8) направлення особи до медичного закладу для проведення психіатричної експертизи або відмову у такому направленні; 9) арешт майна або відмову у ньому; 10) тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність; 11) відсторонення від посади або відмову у ньому; 12) відмову у здійсненні спеціального досудового розслідування.

Під час досудового розслідування також можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про відмову у задоволенні скарги на постанову про закриття кримінального провадження, повернення скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, прокурора або відмову у відкритті провадження по ній.

Скарги на інші ухвали слідчого судді оскарженню не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Аналіз даної статті дає підстави вважати, що перелік ухвал слідчого судді які можуть бути оскарженні в апеляційному порядку чітко визначений і розширеному тлумаченню не підлягає.

Оскільки адвокат ОСОБА_2 , який діє в інтересах ОСОБА_3 , оскаржує в апеляційному порядку рішення слідчого судді, право на оскарження якого не передбачено ст. 309 КПК України, то ухвала слідчого судді апеляційному оскарженню не підлягає.

Відповідно до ч. 4 ст. 399 КПК України суддя-доповідач відмовляє у відкритті провадження лише, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку, або судове рішення оскаржене виключно з підстав з яких воно не може бути оскаржено згідно з положеннями статті 394 цього Кодексу.

Зважаючи на викладене, приходжу до висновку, що у відкритті провадження за апеляційною скаргою адвоката ОСОБА_2 , який діє в інтересах ОСОБА_3 , слід відмовити, оскільки вказана апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 309, 399, 422 КПК України, суддя, -

УХВАЛИВ :

Відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою адвоката ОСОБА_2 , який діє в інтересах ОСОБА_3 , на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Чернівці від 19 липня 2017 року, якою задоволено клопотання прокурора ОСОБА_4 та призначено позапланову документальну перевірку з питань своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків та зборів, дотримання валютного та іншого законодавства ФОП ОСОБА_3 (РНОКППФО НОМЕР_1 , юридична адреса: Чернівецька область, Герцаївський район, с. Петрашівка; фактично діяльність здійснює за адресою: АДРЕСА_1 та АДРЕСА_1 ) за період з 01.01.2013 року по 31.12.2015 року.

Копію даної ухвали разом із апеляційною скаргою та усіма доданими до неї матеріалами повернути апелянту.

Ухвала може бути оскаржена в касаційному порядку до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ протягом трьох місяців з дня проголошення судового рішення.

Суддя апеляційного суду

Чернівецької області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.09.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68956860
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —727/7097/17

Ухвала від 23.11.2018

Кримінальне

Чернівецький апеляційний суд

Семенюк К. М.

Постанова від 07.11.2018

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Стороженко Сергій Олександрович

Ухвала від 26.09.2018

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Стороженко Сергій Олександрович

Ухвала від 12.07.2018

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Григор'єва Ірина Вікторівна

Ухвала від 14.12.2017

Кримінальне

Верховний Суд України

Короткевич М.Є.

Ухвала від 30.10.2017

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Британчук Володимир Васильович

Ухвала від 29.09.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Чернівецької області

Потоцький В. П.

Ухвала від 18.09.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Чернівецької області

Потоцький В. П.

Ухвала від 20.07.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Літвінова О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні