Ухвала
від 15.09.2017 по справі 474/619/17
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №474/619/17 15.09.2017

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 вересня 2017 року м. Миколаїв

Апеляційний суд Миколаївської області у складі колегії суддів судової палати у кримінальних справах:

головуючого: ОСОБА_1

суддів: ОСОБА_2 , ОСОБА_3

розглянув в порядку письмового провадження апеляційну скаргу директора ПП «ВКП» «Каро» ОСОБА_4 на ухвалу Врадіївського районного суду Миколаївської області від 01 вересня 2017 року, якою відмовлено у задоволенні його клопотання про скасування арешту майна земельної ділянки, власником якої є ОСОБА_5 , в рамках кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017150200000256 від 10.07.2017р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України.

Короткий зміст вимог апеляційної скарги .

Просить скасувати арешт на земельну ділянку власником якої є ОСОБА_5 .

Короткий зміст судового рішення суду 1 інстанції.

Ухвалою слідчого судді Врадіївського районного суду Миколаївської області від 01 вересня 2017 року відмовлено у задоволенні клопотання директора ПП «Виробничо-комерційне підприємство «Каро» ОСОБА_4 про скасування арешту майна земельної ділянки, власником якої є ОСОБА_5


провадження № 11-сс/784/488/17 слідчий суддя : ОСОБА_6

категорія: арешт майна доповідач апеляційного суду: ОСОБА_1 .

Узагальнені доводи апелянта.

Вважає, що слідчим суддею необґрунтовано відмовлено у задоволенні його клопотання про скасування арешту майна.

Вказує, що слідчим суддею помилково зазначено про належне

повідомлення ПП ВКП «Каро» про час та дату розгляду клопотання слідчого про застосування арешту майна.

Стверджує, що ПП ВКП «Каро» є орендарем земельних ділянок, власником яких є ОСОБА_5 .

Зазначає, що суддею не враховано ту обставину, що у кримінальному провадженні не визначено розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, відсутній цивільний позов.

Наголошує, що слідчим суддею не враховано, що ні слідчим, ні прокурором у судовому засіданні не надано доказів того, що вказана земельна ділянка є доказом вчинення будь-якого злочину, а також, що вона підлягає конфіскації.

Твердить, що слідчим суддею не обґрунтовано яким чином ПП ВКП «Каро» у процесі використання земельної ділянки може її приховати, пошкодити, псувати, знищити, втратити, пересувати чи перетворити.

Звертає увагу на відсутність підстав для накладення арешту та відсутність доказів, які вказують на вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 197-1 КК України, в даному кримінальному провадженні жодній особі не повідомлялось про підозру у вчиненні злочину.

Окрім того, вказує, що слідчим суддею не взяв до уваги те, що ОСОБА_7 вчинив шахрайські дії, а саме те, що остання виготовила іншу технічну документацію на земельну ділянку та земельній ділянці присвоєно інший кадастровий номер, що послужило їй можливістю укласти договір оренди земельної ділянки з ПП «Веселий роздол». При цьому зазначає, що реєстрацію оренди зазначеної земельної ділянки, орендарем якої є ПП ВКП «Каро» не скасовано.

Встановлені судом першої інстанції обставини.

10.08.2017р. слідчий ОСОБА_8 , звернувся до суду з клопотанням, в рамках кримінального провадження № 12017150200000256 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України - самовільне зайняття земельної ділянки, в якому просив накласти арешт на земельну ділянку, власником якої є ОСОБА_5 ..

Ухвалою слідчого судді від 11.08.2017р. вказане клопотання задоволено та накладено арешт на земельну ділянку власником якої є ОСОБА_5 , заборонивши йому, а також Приватному підприємству Виробничо-комерційне підприємство Каро, Приватному підприємству Веселий роздол, розпорядження та користування земельною ділянкою.

18.08.2017р. директор ПП ВКП Каро ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням, в якому вказуючи на необґрунтованість та незаконність ухвали слідчого судді про накладення арешту, просив скасувати повністю накладений арешт на зазначену земельну ділянку.

Відмовляючи в задоволенні вказаного клопотання слідчий суддя зазначив, що клопотання директора ПП «ВКП «Каро» ОСОБА_4 про скасування арешту на майно в цілому є безпідставним і необґрунтованим та не відповідає приписам КПК України.

Встановлені судом апеляційної інстанції обставини.

В письмових клопотаннях від 15.09.2017р. прокурор та представник ПП ВКП «Каро» просять розглянути апеляційну скаргу директора ПП «ВКП» «Каро» ОСОБА_4 на ухвалу Врадіївського районного суду Миколаївської області від 01 вересня 2017 року, якою відмовлено у задоволенні його клопотання про скасування арешту майна земельної ділянки в порядку письмового провадження.

У відповідності до приписів ч.1 ст. 406 КПК України, зазначене є підставою для ухвалення судового рішення в порядку письмового апеляційного провадження.

Відповідно до п.9 ч.1 ст. 309 КПК України під час досудового розслідування можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про арешт майна або відмову в ньому.

Як вбачається з апеляційної скарги директора ПП ВКП «Каро» ОСОБА_4 , апелянт оскаржує ухвалу слідчого судді Врадіївського районного суду Миколаївської області від 01 вересня 2017р. про відмову в скасуванні арешту майна .

КПК України не передбачено оскарження під час досудового розслідування в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про відмову в скасуванні арешту майна.

Тобто, апелянт оскаржує ухвалу слідчого судді, яка не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

З огляду на наведене, апеляційне провадження за апеляційною скаргою директора ПП ВКП «Каро» підлягає закриттю.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 405, 406, 407, 422, 424, 532 КПК України, апеляційний суд,

П О С Т А Н О В И В:

Апеляційне провадження за апеляційною скаргою директора ПП ВКП «Каро» ОСОБА_4 на ухвалу слідчого судді Врадіївського районного суду Миколаївської області від 01.09.2017р., якою відмовлено у задоволенні його клопотання про скасування арешту земельної ділянки, власником якої є ОСОБА_5 , - закрити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ протягом 3-х місяців з дня її проголошення.

Головуючий:

Судді:

СудАпеляційний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення15.09.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68974038
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —474/619/17

Ухвала від 15.09.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Миколаївської області

Міняйло М. П.

Ухвала від 01.09.2017

Кримінальне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 31.08.2017

Кримінальне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Фасій В. В.

Ухвала від 22.08.2017

Кримінальне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні