Ухвала
від 06.09.2017 по справі 457/974/17
ТРУСКАВЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 457/974/17

провадження №1-кс/457/192/17

УХВАЛА

06 вересня 2017 року м. Трускавець

Слідчий суддя Трускавецького міського суду Львівської області ОСОБА_1 з участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого СВ Трускавецького ВП Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3

розглянувши клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю слідчого СВ Трускавецького ВП Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , яке погоджено заступником керівника Дрогобицької місцевої прокуратури ОСОБА_4 у кримінальному провадженні № 12017140140000514 та яке надійшло до суду 05.09.2017 року.

Перевіривши надані матеріали, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, щодо кримінального провадження, в межах якого було подано дане клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши доводи слідчого СВ Трускавецького ВП Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 ,

в с т а н о в и в:

Досудовим розслідуванням встановлено, що вТрускавецьке ВП Дрогобицького ВПГУ НП у Львівській області із письмовою заявою звернувся ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 про те, що 01.09.2017 року приблизно о 05 год. 45хв. невстановлена особа умисно пошкодила його автомобіль марки «Mitsubishі Pajero Sport» д.н.з. НОМЕР_1 , який був припаркований позаду будинку АДРЕСА_2 .

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12017140140000514 від 01.09.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.347 КК України.

В ході огляду місця події виявлено автомобіль марки «Mitsubishі Pajero Sport» д.н.з. НОМЕР_1 , який знаходиться позаду будинку АДРЕСА_2 . Даний автомобіль є знищений внаслідок пожежі. В ході огляду місця події вилучено автомобіль марки «Mitsubishі Pajero Sport» д.н.з. НОМЕР_1 ; - пожежне сміття із салону автомобіля, багажного відділення та із ділянки біля та під автомобілем: - змиви із поверхні кузова автомобіля; - поліетиленовий пакет із різким запахом паливно мастильних матеріалів; - пусту пляшку від пива; - поліетиленову рукавицю.

Відповідно до акту про пожежу причина пожежі встановлюється.

Допитаний потерпілий ОСОБА_5 повідомив, що фактично приживає за адресою: АДРЕСА_3 , дану квартиру він орендує. Вхід у квартиру здійснюється з вулиці із задньої сторони будинку АДРЕСА_2 . У своїй власності має автомобіль марки «Mitsubishі Pajero Sport» д.н.з. НОМЕР_1 . 31.08.2017 року приблизно о 21год. 30хв. вказаний вище автомобіль він припаркував біля входу у вказану квартиру. Це неохоронювана ділянка на прибудинковій території. 01.09.2017 року приблизно о 05год. 40 хв. він почув звук, а саме хлопок на вулиці. Він встав та вийшов на вулицю і побачив, що його вказаний вище автомобіль горить. Після цього він повідомив відповідні установи про даний факт. Також він зазначив, що вважає, що автомобіль було умисно підпалено, оскільки автомобіль був у справному стані та він повністю виключаю можливість самозагоряння. Вчинення даного кримінального правопорушення він пов`язує із виконанням ним професійних обов`язків, оскільки перебуває на посаді начальника ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В ході досудового розслідування встановлено, що за адресою: АДРЕСА_4 наявний торговий центр « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на будівлі якого наявні зовнішні камери відеоспостереження, які охоплюють, шляхи можливого підходу або відходу особи (осіб), які вчинили дане кримінальне правопорушення. Відеозаписи із вказаних камер відеоспостереження перебувають у володінні ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_2 .

У випадку отримання тимчасового доступу до вказаних відеозаписів, інформація, яка в них міститься може бути використана для встановлення та ідентифікації особи (осіб) яка вчинила дане кримінальне правопорушення, встановлення та ідентифікації транспортних засобів на яких рухалась особа (особи), а також здобуття інших доказів та дозволить проводити подальші слідчі (розшукові) дії для встановлення та притягнення до відповідальності винних осіб та встановлення обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні

Слідчий СВ Трускавецького ВП Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 підтримав клопотання та пояснив, що відеозаписи з камер спостереження мають у справі значення речових доказів, а іншим способом довести обставини, та встановити особу, винну у вчиненні кримінального правопорушення, не можливо. Також клопоче, розглянути клопотання без участі преставників володільця.

Відповідно дост.159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів відповідає вимогамст. 160 КПК Українита зазначена річ не є річчю, до якої заборонено доступ відповідно дост. 161 КПК України.

Відповідно до ч. 5ст.163 КПК Українислідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у звязку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно із ч. 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною пятоюст. 163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Заслухавши слідчого СВ Трускавецького ВП Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 ,, дослідивши матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, копії матеріалів, якими обґрунтовуються доводи клопотання, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання слід задовольнити, оскільки в матеріалах кримінального провадження наявні достатні підстави вважати, що відеозапис із камер зовнішнього відеоспостереження встановлених на будівлі торгового центру « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що у АДРЕСА_4 та перебувають у володінні ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_2 , шляхом зняття копій необхідної інформації, в межах періоду часу із 00год. 00хв. 25 .08.2017 року до 15год. 00хв. 01.09.2017 року, матимуть у справі значення речових доказів. Тимчасовий доступ до зазначених відеозаписів дасть змогу ідентифікувати особу злочинця.

Тимчасовий доступ до документів є заходом забезпечення кримінального провадження, передбаченийст. 131 ч.2 п.5 КПК України, органом досудового слідства доведено необхідність застосування цього заходу, що передбаченост. 132 КПК України. Вказані обставини є достатніми підставами, передбаченимист. 163 КПК України, для постановлення ухвали про надання тимчасованого доступу до документів.

На підставі вищевикладеного, відповідно до ч. 1ст. 159 КПК України, керуючись ст. ст.132,160,163,164 КПК України, с л і д ч и й с у д д я -

у х в а л и в:

Клопотання слідчого СВ Трускавецького ВП Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчому СВ Трускавецького ВП Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до відеозаписів із камер зовнішнього відеоспостереження встановлених на будівлі торгового центру « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що у АДРЕСА_4 та перебувають у володінні ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_2 , шляхом зняття копій необхідної інформації, в межах періоду часу із 00год. 00хв. 25.08.2017 року до 15год. 00хв. 01.09.2017 року.

В разі невиконання ухвали, може бути постановлена ухвала про дозвіл на проведення обшуку.

Строк дії ухвали до 05 жовтня 2017 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення.

Виконання ухвали покласти на слідчого СВ Трускавецького ВП Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.09.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68993865
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю слідчого СВ Трускавецького ВП Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , яке погоджено заступником керівника Дрогобицької місцевої прокуратури ОСОБА_4 у кримінальному провадженні № 12017140140000514 та яке надійшло до суду 05.09.2017 року.

Судовий реєстр по справі —457/974/17

Ухвала від 06.09.2017

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні