Постанова
від 17.11.2009 по справі 2а-47081/09/1670
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

1

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 листопада 2009 року м. Полтава Справа № 2а-47081/09/1670

Полтавський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого судді - Шевяк ова І.С.,

при секретарі - В.В. Мушук,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у м. Полтав і справу за адміністративним позовом Кременчуцької об'єд наної державної податкової і нспекції до Приватного підп риємства "Наука України", трет я особа: Державний реєстрато р Кременчуцької міської ради , про припинення юридичної ос оби, -

В С Т А Н О В И В :

24 вересня 2009 року Кременчу цька об'єднана державна пода ткова інспекція звернулася до Полтавського окружного а дміністративного суду з адмі ністративним позовом до При ватного підприємства "Наука України" про припинення юрид ичної особи, посилаючись на т е, що відповідач не подає пода ткову звітність з квітня 2008 ро ку, тобто більше року, що є під ставою для звернення податко вої інспекції до суду про при пинення підприємницької дія льності відповідача в порядк у частини другої статті 38 Зако ну України "Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців".

Позивач в судове засідання не з`явився, надав клопотання про розгляд справи без участ і його представника, позовні вимоги підтримав та просив ї х задовольнити.

Відповідач заперечення на позов не надав, в судове засід ання не з' явився, ухвала та п овістки направлені відповід ачу на адресу: 39600, Полтавська область, м. Кременчук, вул. Про летарська, 53, кв. 8, повернулис ь до суду з відміткою поштово го відділення про вибуття ад ресата. Відповідно до копії д овідки Єдиного державного ре єстру юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців, відпо відач зареєстрований за вище зазначеною адресою та відомо сті про зміну свого місця зна ходження державному реєстра тору не надавав.

Згідно із частиною восьмою статті 35 КАС України вважаєть ся, що повістку вручено юриди чній особі, якщо вона доставл ена за адресою, внесеною до ві дповідного державного реєст ру, або за адресою, яка зазначе на її представником, і це підт верджується підписом відпов ідної службової особи.

Зважаючи, що доставка ухвал и та повістки суду на адресу в ідповідача згідно із даними в ЄДР підтверджується підпис ом листоноші, виходячи з викл аденого суд виконав свій обо в' язок щодо повідомлення ві дповідача про час та місце ро згляду справи.

Третя особа в судове засіда ння не з'явилася, причини неяв ки суду не повідомила.

Таким чином суд вважає можл ивим розглянути справу у від сутність сторін на підставі наявних в ній доказів.

Вивчивши та дослідивши мат еріали справи, з' ясувавши в сі фактичні обставини, на яки х ґрунтуються позовні вимоги , суд встановив наступне.

Приватне підприємство "Нау ка України" (далі - відповідач) зареєстровано як юридична о соба Кременчуцьким міськвик онкомом 24.05.2007 року. Відповідач є платником податку та переб уває на податковому обліку у Кременчуцькій ОДПІ.

Згідно частини першої стат ті 9 Закону України "Про систем у оподаткування" платники по датків зобов' язані, зокрема , подавати до державних подат кових органів декларації, бу хгалтерську звітність та інш і документи і відомості, пов' язані з обчисленням податків і зборів (обов' язкових плат ежів).

В порушення вимог Закону Ук раїни "Про систему оподаткув ання" Приватне підприємство "Наука України" не подає більш е одного року податкові декл арації, документи фінансової звітності згідно із вимогам и законодавства до органів д ержавної податкової служби. Відповідач не звітувався до органів ДПІ з квітня 2008 року.

Право звернення у передбач ених законом випадках до суд ових органів із заявою (позов ною заявою) про скасування де ржавної реєстрації суб' єкт а підприємницької діяльност і передбачено для органів де ржавної податкової служби пу нктом 17 частини першої статті 11 Закону України "Про державн у податкову службу в Україні ".

Відносини, які виникають у с фері державної реєстрації юр идичних осіб, а також фізични х осіб-підприємців регулюють ся Законом України "Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів".

Відповідно до пункту 2 статт і 38 Закону України "Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в" від 15 травня 2003 року № 755-IV підст авою для прийняття судового рішення про припинення підпр иємницької діяльності юриди чної особи - є неподання протя гом року органам державної п одаткової служби податкових декларацій, документів фіна нсової звітності відповідно до закону.

Відповідно до частини перш ої статті 11 КАС України розгля д і вирішення справ в адмініс тративних судах здійснюють ся на засадах змагальності с торін та свободи в наданні ни ми суду своїх доказів і у до веденні перед судом їх перек онливості.

Відповідач доказів в спрос тування вищевикладеного чи д оказів подання податкової зв ітності суду не надав.

Враховуючи викладені обст авини, зокрема той факт, що від повідач протягом періоду, що перевищує один рік, не звітує до податкових органів, дослі дивши матеріали справи та оц інивши докази, які є у справі с уд прийшов до висновку, що поз овні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-163 К одексу адміністративного су дочинства України,-

П О С Т А Н О В И В :

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу П риватне підприємство "Наука України" (39600, Полтавська обла сть, м. Кременчук, вул. Пролета рська, 53, кв. 8, ідентифікаційн ий код 35131893, інші відомості неві домі).

У день набрання постановою законної сили направити її к опію державному реєстратору - Кременчуцької міської ради (39600, Полтавська область, м. Крем енчук, пл. Перемоги, 2).

Копії постанови направити сторонам.

Постанова, відповідно до ст атті 254 Кодексу адміністратив ного судочинства України, на бирає законної сили після за кінчення строку подання заяв и про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подан о. Якщо було подано заяву про а пеляційне оскарження, але ап еляційна скарга не була пода на у строк, встановлений Коде ксом адміністративного судо чинства, постанова набирає з аконної сили після закінченн я цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове р ішення, якщо його не скасован о, набирає законної сили післ я закінчення апеляційного ро згляду справи.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження в 10-денний термін з дня складання постанови в п овному обсязі та подачі апел яційної скарги у 20-денний терм ін після подачі заяви про апе ляційне оскарження в порядку , визначеному статтею 186 Кодек су адміністративного судоч инства України.

Повний текст постанови виг отовлено 23 листопада 2009 року.

Суддя І.С . Шевяков

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.11.2009
Оприлюднено18.12.2010
Номер документу6900060
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-47081/09/1670

Постанова від 17.11.2009

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Шевяков Ігор Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні