Ухвала
від 28.08.2017 по справі 761/30097/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/30097/17

Провадження № 1-кс/761/19078/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 серпня 2017 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3

розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС 4 відділу 1 управління досудового розслідування ГСУ СБ України ОСОБА_4 погоджене прокурором Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 , внесене по кримінальному провадженню №22016000000000323 від 25 серпня 2016р. за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111 та ч. 2 ст. 328 ККУкраїни, про проведення обшуку за місцем розташування ТОВ «Мікснет» (ЄДРПОУ 35143013) та ТОВ «Мікснет Плюс» (ЄДРПОУ 41068484) за адресою: Київська область, Бориспільський район, с. Щасливе, вул.Л. Українки 14, які на праві приватної власності зареєстровані за ТОВ «Сіті-стейт» код ЄДРПОУ 34514942,-

встановив:

28 серпня 2017р. слідчий за погодження з прокурором звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку у зазначеному приміщенні.

Клопотання прокурор обґрунтовує тим, що досудовим розслідуванням встановлено, що За матеріалами провадження, власники та службові особи ТОВ «Євротранстелеком», ТОВ «Мікснет», ТОВ «Мікснет Плюс» та ТОВ «Фіорднет», діючи за спільним умислом на шкоду державній, економічній та інформаційній безпеці України, надають Російській Федерації допомогу у проведенні підривної діяльності шляхом створення сприятливих умов для безперібійного функціонування несанкціонованих каналів зв`язку з незаконними провайдерами телекомунікацій на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей, що надає можливість втручання в роботу українських операторів та провайдерів телекомунікацій з боку спецслужб Російської Федерації для здійснення розвідувально-підривної діяльності на шкоду національній безпеці України, доступу до персональних даних абонентів зазначених операторів та провайдерів на всій території України, а також контролю за інформаційними масивами, що циркулюють у мережах даних операторів та провайдерів.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно приміщення за адресою: Київська область, Бориспільський район, с. Щасливе, вул.Л. Українки 14, на праві приватної власності зареєстровані за ТОВ «Сіті-стейт» код ЄДРПОУ 34514942, а підвальні приміщення за вказаною адресою на праві власності зареєстровані за ТОВ «Сітістейтсервіс» код ЄДРПОУ 34514979.

Таким чином, відповідно до матеріалів кримінального провадження, є достатньо підстав вважати, що в будинку за вищевказаною адресою, місцем розташування ТОВ «Мікснет» (ЄДРПОУ 35143013) та ТОВ «Мікснет Плюс» (ЄДРПОУ 41068484), можуть знаходяться речі і документи, що мають значення для досудового розслідування та містять відомості, які можуть бути доказами під час судового розгляду, а також знаряддя кримінального правопорушення та майно, яке було здобуте в результаті його вчинення а саме: проектна документація, договори та матеріали, у тому числі в електронному вигляді, які свідчать про результати фінансово-господарської діяльності товариств та співпрацю з компаніями, що здійснюють свою діяльність на непідконтрольних Україні територіях Луганської і Донецької областей, тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополі, , інші чернетки, записи, службові записки, матеріали листувань тощо, носії інформації - ПЕОМ, ноутбуки, мобільні телефони, планшети, жорсткі диски, флеш-картки, карти-пам`яті, інша комп`ютерна техніка, програмно-апаратне обладнання та магнітні носії інформації, майно, речі, цінності, гроші, здобуті у результаті його вчинення кримінального правопорушення, мобільні телефони, які використовувались, як засіб зв`язку між співучасниками вчинення злочину; грошові кошти та інші цінності, надані останніми для фінансування і матеріального забезпечення кримінального правопорушення, винагород за його вчинення та схиляння інших осіб до вчинення державної зради; інші предмети та документи, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати доказове значення у ході розслідування даного кримінального провадження.

Враховуючи те, що вказані у клопотанні предмети та документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і можуть бути використані у якості доказів, слідчий просив задовольнити клопотання.

Згідно з ч. 2 ст. 30 Конституції України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

За ч.1 та ч.2 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Вивчивши клопотання та долучені до нього документи, слідчий суддя приходить до висновку, що воно відповідає вимогам Кодексу, які до нього ставляться.

Крім того, заслухавши слідчого ОСОБА_3 , та оцінивши в сукупності доводи клопотання з долученими до нього документами, слідчий суддя вважає, що на даний час слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні приміщенні.

Так, слідчий суддя вважає, що на даний час доданими слідчим до клопотання документами, підтверджуються наявність підстав вважати, що було вчинено кримінальні правопорушення за ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 206-2, ч. 3 ст. 209 КК України, з обставин, внесених до ЄРДР, а відшукувані речі і документи, про які слідчий зазначив у клопотанні, можуть знаходитись за адресою: АДРЕСА_1 , та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з тим, клопотання слідчого підлягає частковому задоволенню в частині відшукання конкретних речей та документів згідно переліку, а в іншій частині задоволенню не підлягає, оскільки відсутність конкретизації речей та документів, які підлягають відшукуванню та вилученню суперечить ч.2 ст.235 КПК України.

Керуючись ст.ст.233-236, 309 КПК України, слідчий суддя,

ухвалив :

Клопотання старшого слідчого в ОВС 4 відділу 1 управління досудового розслідування ГСУ СБ України ОСОБА_4 погоджене прокурором Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 , внесене по кримінальному провадженню №22016000000000323 від 25 серпня 2016р. за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111 та ч. 2 ст. 328 ККУкраїни, про проведення обшуку обшуку за місцем розташування ТОВ «Мікснет» (ЄДРПОУ 35143013) та ТОВ «Мікснет Плюс» (ЄДРПОУ 41068484) за адресою: Київська область, Бориспільський район, с. Щасливе, вул.Л. Українки 14, які на праві приватної власності зареєстровані за ТОВ «Сіті-стейт» код ЄДРПОУ 34514942,- задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС 4 відділу 1 управління досудового розслідування Головного слідчого управління СБ України ОСОБА_4 та членам слідчої групи у кримінальному провадженні №22016000000000323, а саме слідчим Головного слідчого управління СБ України ОСОБА_6 , ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 або за їх письмовим дорученням іншим слідчим дозвіл на проведення обшуку за місцем розташування ТОВ «Мікснет» (ЄДРПОУ 35143013) та ТОВ «Мікснет Плюс» (ЄДРПОУ 41068484) за адресою: Київська область, Бориспільський район, с. Щасливе, вул.Л. Українки 14, з метою відшукання, виявлення та вилучення речей і документів, у тому числі в електронному вигляді, що мають значення для досудового розслідування та містять відомості, які можуть бути доказами під час судового розгляду, а також знарядь кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а саме: проектна документація, договори та матеріали, які свідчать про результати фінансово-господарської діяльності товариств та співпрацю з компаніями, що здійснюють свою діяльність на непідконтрольних Україні територіях Луганської і Донецької областей, тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополі, чернетки, записи, службові записки, матеріали листувань, носії інформації - ПЕОМ, ноутбуки, мобільні телефони, планшети, жорсткі диски, флеш-картки, карти-пам`яті, інша комп`ютерна техніка, програмно-апаратне обладнання та магнітні носії інформації, мобільні телефони, на яких можуть міститися вказані вище документи, які використовувались, як засіб зв`язку між співучасниками вчинення злочину.

В іншій частині клопотання відмовити.

Строк дії ухвали - 1 місяць з дня її постановлення та надає право на проникнення до приміщення лише один раз.

При виконанні даної ухвали відповідно до ч.2, ч.3, ч.9 ст. 236 КПК України обшук житла чи іншого володіння особи на підставі ухвали слідчого судді повинен відбуватися в час, коли завдається найменша шкода звичайним заняттям особи, яка ними володіє, якщо тільки слідчий, прокурор не вважатиме, що виконання такої умови може суттєво зашкодити меті обшуку.

Перед початком виконання ухвали слідчого судді особі, яка володіє житлом чи іншим володінням, а за її відсутності - іншій присутній особі повинна бути пред`явлена ухвала і надана її копія.

Другий примірник протоколу обшуку разом із доданим до нього описом вилучених документів та тимчасово вилучених речей (за наявності) вручається особі, у якої проведено обшук, а в разі її відсутності - повнолітньому членові її сім`ї або його представникові/ керівнику або представникові підприємства, установи або організації.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення28.08.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу69003883
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку за місцем розташування ТОВ «Мікснет» (ЄДРПОУ 35143013) та ТОВ «Мікснет Плюс» (ЄДРПОУ 41068484) за адресою: Київська область, Бориспільський район, с. Щасливе, вул.Л. Українки 14, які на праві приватної власності зареєстровані за ТОВ «Сіті-стейт» код ЄДРПОУ 34514942

Судовий реєстр по справі —761/30097/17

Ухвала від 28.08.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні