Ухвала
від 11.09.2017 по справі 200/15399/17
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А Справа № 200/15399/17

Ім`ям України Провадження № 1-кс/200/9182/17

11 вересня 2017 року м. Дніпро

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю слідчої ОСОБА_2 ,

розглянувши у приміщенні суду в м.Дніпропетровську клопотання слідчого по кримінальному провадженню № 22016040000000056 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

11 вересня 2017 року старша слідча слідчого відділу УСБУ у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , за погодженням з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за юридичною адресою ТОВ «Герон» (ЄДРПОУ 32331501): Донецька область, м. Дружківка, вул. Радченка (раніше - Машинобудівників), 34-Б.

Необхідність проведення обшуку обґрунтовує тим, що ним здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 22016040000000056, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-5 КК України.

Згідно з матеріалами наданого слідчою клопотання, Службові особи ТОВ «Герон» (ЄДРПОУ 32331501) здійснюють фінансування терористичної організації, так званої «Донецької народної республіки» (далі «ДНР»), а саме: використовуючи виробничі потужності, розташовані на тимчасово не підконтрольній українській владі території у м. Дебальцево Донецької області, виробляють ливарну продукцію, яку незаконно переміщують з окупованої території до м. Костянтинівка названої області, у подальшому, через посередницькі структури: ТОВ «Літпром Кривбас», ПП «Промімпекс» та ТОВ «Золоті ворота», реалізують їх до гірничопереробних підприємств м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, а отримані від реалізації останніх безготівкові грошові кошти, з використанням протиправних фінансових схем, переводяться у готівку та передаються посадовим особам ТОВ «Герон».

За інформацією відділу в м. Кривий Ріг УСБУ у Дніпропетровській області, ТОВ «Герон» перебуває на обліку як платник податків у податковій інспекції так званої «ДНР» та сплачує до вказаної терористичної організації відповідні платежі, які в подальшому використовуються для матеріально-технічного забезпечення незаконних збройних формувань «ДНР». Також за інформацією відділу в м. Кривий Ріг УСБУ у Дніпропетровській області, фактично виробничі потужності ТОВ «Герон» знаходяться за адресою: Донецька область, м. Дебальцеве, вул.Жовтнева, 84, тобто на території, яка непідконтрольна діючий владі України. В теперішній час юридична адреса ТОВ «Герон»: Донецька область, м. Дружківка, вул. Радченка (раніше - Машинобудівників), 34-Б

Згідно з даними Державного реєстра речових прав на нерухоме майно та реєстра прав власності на нерухоме майно, право власності на нерухоме майно, розташоване за адресою: Донецька область, м. Дружківка, вул. Радченка, 34-Б, зареєстровано за ТОВ «Прогресс» (ЄДРПОУ 20320280).

В судовому засіданні слідча клопотання підтримала. Надала пояснення аналогічні тексту клопотання.

Розглянувши клопотання, заслухавши пояснення слідчої в його обґрунтування та дослідивши надані до нього додатки, приходжу до висновку про те, що воно підлягає частковому задоволенню, оскільки є підстави вважати, що за юридичною адресою ТОВ «Герон» (ЄДРПОУ 32331501): Донецька область, м. Дружківка, вул. Радченка (раніше - Машинобудівників), 34-Б, можуть знаходитись докази вчинення кримінального правопорушення. Підстав надавати дозвіл на вилучення грошових коштів та мобільних телефоні - немає, так як у клопотанні не надано відповідних доказів тому, що такі речі здобуті злочинним шляхом та містять на собі докази вчинення злочину.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 110, 234, 235, 309, 369, 371, 372 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчої задовольнити частково.

Дозволити старшій слідчій СВ УСБУ у Дніпропетровській області ОСОБА_2 та групі слідчих у кримінальному провадженні № 22016040000000056, один раз, протягом одного місяця зо дня винесення цієї ухвали, проведення обшуку за юридичною адресою ТОВ «Герон» (ЄДРПОУ 32331501): Донецька область, м. Дружківка, вул. Радченка (раніше - Машинобудівників), 34-Б, з метою виявлення та вилучення документів щодо фінансово-господарської діяльності ТОВ «Герон»; відповідних звітів про здійснювану діяльність вказаного підприємства; відомостей про виробничі потужності, розташовані у Донецькій області на території непідконтрольній діючий владі України, задіяних на них працівниках, видах продукції, яка виготовляється, її фактичних покупцях, формах та видах оплати; документації про облік у податкових органах так званої «ДНР» та здійснювані платежі; листувань (у письмовому та електронному вигляді), співробітників вищевказаного підприємства із ТОВ «Літпром Кривбас», ПП «Промімпекс» та ТОВ «Золоті ворота», підприємствами гірничозбагачувального комплексу, а також іншими підприємствами задіяними у вчиненні зазначеного злочину; документів щодо виготовлення, обліку, придбання, реалізації та переміщення товарів, у тому числі ливарних виробів з територій, які непідконтрольні діючий владі України; відповідних дозволів (ліцензій) контролюючих органів на виготовлення, реалізацію та переміщення через лінію зіткнення в зоні проведення антитерористичної операції товарів (у тому числі ливарних виробів); жорстких дисків електронно-обчислювальні машини (комп`ютери), ноутбуків, планшетів, лазерних дисків, флеш-накопичувачів, переносних жорстких дисків, інших носіїв інформації (магнітні, лазерні), які містять на своїх жорстких дисках вищевказану інформацію (документи у електронному вигляді); документів щодо засновників, керівників та працівників, які були працевлаштовані у зазначених підприємствах або працювали в них за трудовою угодою, із зразками їх почерку, підписів, цифрових позначень, а також документи зі зразками відбитків печаток та штампів вказаних підприємств; копії установчих та статутних документів, зміни до них, копії нових редакцій статуту, протоколи, накази про призначення (переведення, звільнення) керівників (робітників) на посади.

Строк дії ухвали - до 11 жовтня 2017 року.

З цієї ухвали виготовлено лише дві копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.09.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу69011236
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —200/15399/17

Ухвала від 11.09.2017

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Литвиненко І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні