Ухвала
від 18.09.2017 по справі 161/14263/17
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/14263/17

Провадження № 1-кс/161/6613/17

У Х В А Л А

про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи

м. Луцьк 18 вересня 2017 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , розглянувши клопотання слідчого військової прокуратури Луцького гарнізону капітана юстиції ОСОБА_4 у кримінальному провадженні №42017030220000029 від 03 березня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України, про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий військової прокуратури Луцького гарнізону капітана юстиції ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку у квартирі де проживає ОСОБА_5 , що за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві власності належить останньому.

Клопотання мотивує тим, що Військовою прокуратурою Луцького гарнізону здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017030220000029 від 03.03.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2015-2016 років між Державним підприємством «Луцький ремонтний завод «Мотор» (код за ЄДРПОУ 08029701) відповідно до укладених договорів, перераховано грошові кошти за запчастини до двигунів військових літаків наступним підприємствам: ТзОВ «Інтер Авіа Інвест» (код за ЄДРПОУ 34498030), ТзОВ «Авіа-Комплект» (код за ЄДРПОУ 32431152), ТзОВ «Імпера Груп» (код за ЄДРПОУ 38677154), ТзОВ «Промелектроніка» (код за ЄДРПОУ 24510970), ТзОВ «Компанія «Промтехмаркет» (код за ЄДРПОУ 39456765) на загальну суму більше 65 млн. грн.

З метою реалізації умов укладених з Державним підприємством «Луцький ремонтний завод «Мотор» з ТзОВ «Інтер Авіа Інвест», ТзОВ «Авіа-Комплект», ТзОВ «Імпера Груп», ТзОВ «Промелектроніка» та ТзОВ «Компанія «Промтехмаркет» упродовж 2015-2016 років уклали ряд договорів на поставку запчастини до двигунів військових літаків з підприємствами, які мають ознаки фіктивності, а самі фінансово-господарські операції можуть мати безтоварний та фіктивний характер.

Крім того, слідчий зазначив, що під час здійснення тимчасового доступу до документів ТзОВ «Авіа-Комплект», представниками ТзОВ «Авіа-Комплект» не надано для ознайомлення документи про походження, виробника та технічні характеристики запчастин, які були по документах поставлені на ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор». Відповідно до листа-відповіді з Волинської торгово-промислової палати, інформації про вітчизняних виробників запчастин, що були поставлені ТзОВ «Авіа-Комплект» протягом 2015-2016 років на ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» не здобуто. Виробником окремих деталей : РСФ-31В (регулятор сопла форсажа), РСФ-59В (регулятор сопла форсажа) є ООО «Ростехкомплект», м. Краснодар, Російська Федерація.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення в органу досудового розслідування є підстави вважати, що у квартирі де проживає ОСОБА_5 , що за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитися документи щодо фінансово господарських взаємовідносин ТОВ«Авіа-Комплект» з ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор»; оригінали документів щодо фінансово господарських взаємовідносин ТОВ«Авіа-Комплект» з ТзОВ «Київ Опт Інвест»; оригінали документів щодо фінансово господарських взаємовідносин ТОВ«Авіа-Комплект» з ТзОВ «Аурикон»; оригінали документів щодо фінансово господарських взаємовідносин ТОВ«Авіа-Комплект» з ТзОВ Агромакс-Юг», ТзОВ «Проект Строй Сервіс» ( ЄДРПОУ 34375446); оригінали документів щодо фінансово господарських взаємовідносин ТОВ«Авіа-Комплект» з ТзОВ «МП «Комплект-Трейд»; оригінали документів щодо фінансово господарських взаємовідносин ТОВ«Авіа-Комплект» з ПП « ОСОБА_6 »; оригінали документів про походження продукції, виробника запчастин, товарно-транспортних накладних, паспортів якості та гарантіі, сертифікатів, відомостей, які вказують на фактичне походження продукції та іі обіг; електронні носії де міститься дана інформація, комп`ютерної техніки на якій виготовлялися та роздруковувались документи де містяться записи про взаємовідносини ТОВ«Авіа-Комплект» з Державним підприємством «Луцький ремонтний завод «Мотор», з ТзОВ «Київ Опт Інвест», з ТзОВ «Аурикон», з ТзОВ Агромакс-Юг», з ТзОВ «Проект Строй Сервіс», з ТзОВ «МП «Комплект-Трейд», з ПП «Панас», записників, грошових коштів, банківських карток, мобільних телефонів та інших об`єктів, які було здобуто у результаті його вчинення, а тому в даному випадку виникла необхідність на проведення обшуку у вказаному приміщенні.

Слідчий ОСОБА_4 просив суд задоволити клопотання, оскільки у даному випадку проведення обшуку є доцільною та необхідною слідчою дією, яка забезпечить швидке, повне та неупереджене розслідування.

Прокурор ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримав та зазначив, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, необхідно провести слідчу (розшукову) дію обшук.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, вислухавши пояснення слідчого ОСОБА_4 , з`ясувавши думку прокурора ОСОБА_3 встановив наступні обставини та прийшов до наступних висновків.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань 03 березня 2017 року за №42017030220000029 слідчим внесені відомості про те, що протягом 2015-2016 років посадові особи підприємства, шляхом зловживання службовим становищем причетні до заволодіння грошових коштів вказаного підприємства в особливо великих розмірах, шляхом укладання договорів з рядом підприємств на закупівлю запчастин до двигунів військових літаків, які не виготовляють вказаних запчастин, з правовою кваліфікацією за ч.5 ст.191 КК України (а.с.5).

З матеріалів клопотання, рапорту, повідомлення начальника відділу експертиз сертифікації та декларування Волинської ТПП, договору, товарно-транспортних накладних слідчим суддею встановлені дані можливого заволодіння директором ОСОБА_7 , ТзОВ «Авіа-Комплект» ( ЄДРПОУ 32431152), директором ОСОБА_8 та ряду іншими підприємствами з ознаками фіктивності, коштами ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» в особливо великих розмірах, в результаті здійснення протягом 2015-2017 років постачання запчастин на ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» до двигунів військових літаків (а.с.6-12).

Відповідно до протоколу тимчасового доступу встановлено, що під час здійснення тимчасового доступу до документів ТзОВ «Авіа-Комплект», керівниками не надано для ознайомлення з подальшим вилученням документи про походження, виробника та технічні характеристики запчастин, які були по документах поставлені на ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор».

Згідно відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно встановлено, що квартира адресою: АДРЕСА_1 на праві власності належить ОСОБА_5 , який являється засновником ТОВ «Авіа-Комплект» (код за ЄДРПОУ 32431152) (а.с.14-15).

Відповідно до ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, та з метою відшукання майна, яке було здобуте в результаті його вчинення. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч.1 ст.235 КПК України передбачено, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених ст.234 КПК України, а тому слід клопотання задовольнити частково, надати дозвіл на проведення обшуку.

На підставі викладеного, керуючись ст.234, 235, 372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого військової прокуратури Луцького гарнізону капітана юстиції ОСОБА_4 у кримінальному провадженні №42017030220000029 від 03 березня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України, про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати групі прокурорів військової прокуратури Західного регіону України військової прокуратури Луцького гарнізону ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та слідчого військової прокуратури Луцького гарнізону ОСОБА_4 дозвіл на проведення обшуку у квартирі де проживає засновник ТОВ «Авіа-Комплект» ОСОБА_5 , що за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві власності належить останньому, з метою виявлення:

-оригіналів документів щодо фінансово господарських взаємовідносин ТОВ«Авіа-Комплект» з ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор»;

-оригіналів документів щодо фінансово господарських взаємовідносин ТОВ«Авіа-Комплект» з ТзОВ «Київ Опт Інвест»;

-оригіналів документів щодо фінансово господарських взаємовідносин ТОВ«Авіа-Комплект» з ТзОВ «Аурикон»;

-оригіналів документів щодо фінансово господарських взаємовідносин ТОВ«Авіа-Комплект» з ТзОВ Агромакс-Юг», ТзОВ «Проект Строй Сервіс» ( ЄДРПОУ 34375446);

-оригіналів документів щодо фінансово господарських взаємовідносин ТОВ«Авіа-Комплект» з ТзОВ «МП «Комплект-Трейд»;

-оригіналів документів щодо фінансово господарських взаємовідносин ТОВ«Авіа-Комплект» з ПП « ОСОБА_6 »;

-оригіналів документів про походження продукції, виробника запчастин, товарно-транспортних накладних, паспортів якості та гарантіі, сертифікатів, відомостей, які вказують на фактичне походження продукції та іі обіг;

-електронних носіїв де міститься дана інформація, комп`ютерної техніки на якій виготовлялися та роздруковувались документи де містяться записи про взаємовідносини ТОВ«Авіа-Комплект» з Державним підприємством «Луцький ремонтний завод «Мотор», з ТзОВ «Київ Опт Інвест», з ТзОВ «Аурикон», з ТзОВ Агромакс-Юг», з ТзОВ «Проект Строй Сервіс», з ТзОВ «МП «Комплект-Трейд», з ПП «Панас».

В решті вимог відмовити.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення та надає право на проникнення у вказане володіння лише один раз.

Обшук слід провести у денну пору доби /з 06.00 год. до 22.00 год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.09.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу69027063
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —161/14263/17

Ухвала від 18.09.2017

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ковальчук В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні