Ухвала
від 22.09.2017 по справі 520/4523/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


Справа № 520/4523/17

Провадження № 2/520/7343/17

УХВАЛА

22.09.2017 року

Київський районний суд м. Одеси в складі:

головуючого - судді Калініченко Л.В.

при секретарі Єгоровій Н.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Одесі цивільну справу за позовомОСОБА_1

до ОСОБА_2,

Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія КРУГ

про визнання інформації недостовірною, захист гідності, честі та ділової репутації, відшкодування моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Київського районного суду міста Одеси перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія КРУГ , про визнання інформації недостовірною, захист честі, гідності та ділової репутації, відшкодування моральної шкоди, в якій позивач, з урахуванням уточненої позовної заяви в редакції від 07.08.2017 року, просить суд:

- визнати недостовірною інформацію, що міститься у сюжеті ІНФОРМАЦІЯ_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме: на ІНФОРМАЦІЯ_3 інформацію: ...Стоит отметить, что передача чердачного помещения в руки бизнесмена, произошла решением суда. При чем, как утверждает ОСОБА_2, судьей била супруга ОСОБА_4... ; на ІНФОРМАЦІЯ_4 інформацію: ...Она ему подарила в одно судебное заседание горище 170 кв.м. плюс подвал на АДРЕСА_1 .

- стягнути солідарно з Товариства з обмеженою відповідальністю ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ КРУГ (ідентифікаційний код юридичної особи 25049898), ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 на відшкодування спричиненої моральної шкоди грошову суму у розмірі 1 000 грн.;

- стягнути солідарно з Товариства з обмеженою відповідальністю ТЕЛЕРАДЮКОМПАНІЯ КРУГ (ідентифікаційний код юридичної особи 25049898), на користь ОСОБА_1 понесені судові витрати.

22.09.2017 року до суду надійшла заява від представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_5 про залишення без розгляду позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2, Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія КРУГ , про визнання інформації недостовірною, захист честі, гідності та ділової репутації, відшкодування моральної шкоди.

Відповідно до ст. 207 ч. 1 п. 5 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо позивач подав заяву про залишення позову без розгляду.

Згідно з п.33 постанови Пленуму Верховного Суду України від 12.06.2009 року за №2 Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції , суд зупиняє або закриває провадження у справі чи залишає заяву без розгляду з підстав, передбачених відповідно статтями 201, 202, 205, 207 ЦПК України (1618-15), перелік яких є вичерпним і розширеному тлумаченню не підлягає.

Статтею ст. 38 ЦПК України передбачено, що сторона, третя особа, особа, яка відповідно до закону захищає права, свободи чи інтереси інших осіб, а також заявники та інші заінтересовані особи в справах окремого провадження (крім справ про усиновлення) можуть брати участь у цивільній справі особисто або через представника.

Відповідно до ч. 1 ст. 40 ЦПК України представником у суді може бути адвокат або інша особа, яка досягла вісімнадцяти років, має цивільну процесуальну дієздатність і належно посвідчені повноваження на здійснення представництва в суді, за винятком осіб, визначених у статті 41 цього кодексу.

Статтею 42 ЦПК України передбачено, що повноваження представників сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, мають бути посвідчені такими документами, зокрема довіреністю фізичної особи. Довіреність фізичної особи повинна бути посвідчена нотаріально або посадовою особою організації, в якій довіритель працює, навчається, перебуває на службі, стаціонарному лікуванні чи за рішенням суду, або за місцем його проживання.

Представником позивач ОСОБА_1 у даній цивільній справі є ОСОБА_5, яка діє на підставі довіреності від 30 травня 2017 року, посвідченої приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу ОСОБА_3, зареєстрованої в реєстрі за №1907, строк дії якої встановлений до 30 травня 2020 року, згідно з умовами якої представник має право здійснювати представництво в суді в межах прав, що надається позивачу, з правом пред'явлення позову, повної або часткової відмови від позову.

При викладених обставинах, суд вважає, що заява представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_5 про залишення без розгляду позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2, Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія КРУГ , про визнання інформації недостовірною, захист честі, гідності та ділової репутації, відшкодування моральної шкоди - підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 207 ч.1 п.5 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_5 про залишення позову без розгляду - задовольнити.

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2, Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія КРУГ , про визнання інформації недостовірною, захист честі, гідності та ділової репутації, відшкодування моральної шкоди - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Одеської області шляхом подання до Київського районного суду м. Одеси апеляційної скарги на ухвалу суду протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали, а особи, які не були присутні у судовому засідання протягом п'яти днів з дня отримання ухвали суду.

Головуючий Калініченко Л. В.

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення22.09.2017
Оприлюднено22.09.2017
Номер документу69037017
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —520/4523/17

Ухвала від 22.09.2017

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 09.06.2017

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 09.06.2017

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 25.04.2017

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні