Ухвала
від 22.09.2017 по справі 591/2941/17
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/2941/17

Провадження № 1-кс/591/3018/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 вересня 2017 року м. Суми

Слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ УСБУ в Сумській області ОСОБА_4 про арешт майна,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням, яке підтримав в судовому засіданні, про накладення арешту на речі та майно, які вилучені під час обшуку 19.09.2017 року автомобіля «УАЗ, модель 31519» з реєстраційними номерами « НОМЕР_1 », що належить на праві власності ТОВ «Секьюрайті» (ЄДРПОУ 37309470), а саме на пластмасовий коробок чорного кольору, прямокутної форми без будь-яких маркувальних позначок з червоним ліхтарем, що має ознаки спеціального технічного засобу негласного отримання інформації.

Керуючись ч.1 ст.107 КПК України, в зв`язку з відсутністю відповідного клопотання учасників процесу, фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримали з мотивів наведених у ньому.

Представник володільця майна в судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання у його відсутність.

Розглянувши клопотання, дослідивши матеріали справи, заслухавши думку учасників, слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадяни України ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , 10 червня 2017 року вчинили крадіжку нафтопродуктів з трубопроводів НГВУ «Охтирканафтоназ» ПАТ «Укрнафта» напрямком ДНС (дотискна нафтова станція) Козіївка ДНС Лутищі шляхом облаштування несанкціонованої «врізки» в маршрут вищевказаного трубопроводуза попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів та у особливо великих розмірах.

У органі слідства наявна інформація, що до вчинення кримінального правопорушення, а саме до викрадення нафтопродуктів з трубопроводів НГВУ «Охтирканафтогаз» ПАТ «Укрнафта» причетні колишні працівники ТОВ «Нафтозахист» (на даний час змінено назву вказаного підприємства - ТОВ «Секьюрайті») громадяни України ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , та ОСОБА_10 ( ІНФОРМАЦІЯ_6

19 вересня 2017 року було проведено обшук автомобіля «УАЗ, модель 31519» з реєстраційними номерами « НОМЕР_1 », що знаходився на території міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України у м. Ромни за адресою: Сумська область, м.Ромни, вул. Маяковського, 64. В ході проведення значеного обшуку виявлено та вилучено пластмасовий коробок чорного кольору, прямокутної форми без будь-яких маркувальних позначок з червоним ліхтарем, що має ознаки спеціального технічного засобу негласного отримання інформації.

Відповідно до вимог ст. 167 КПК України тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони: підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди; надані особі з метою схилити її до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та (або) матеріального забезпечення кримінального правопорушення чи як винагорода за його вчинення; є предметом кримінального правопорушення, пов`язаного з їх незаконним обігом; набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, доходи від них, або на які було спрямоване кримінальне правопорушення.

Відповідно до ч.1 ст.170 КПК України, арештом майна є тимчасове позбавлення підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння. Відповідно до ч. 2 ст. 170 КПК України слідчий суддя накладає арешт на майно у вигляді речей, якщо є достатні підстави вважати, що вони відповідають критеріям, зазначеним у ч. 2 ст. 167 КПК України.

Вилучення речей відбувалось в ході обшуку тому, вилучені речі є тимчасово вилученим майном (ч.7 ст.237 КПК України).

Крім того, вилучені предмети мають доказове значення та самі по собі або у сукупності можуть бути використанні як докази у кримінальному провадженні.

Слідчим належним чином доведено, що існує сукупність підстав та розумних підозр вважати, що зазначені у клопотанні предмети є доказом злочину та необхідність застосування арешту полягає у збереженні речових доказів.

Необхідність застосування арешту майна полягає у запобіганні можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

При вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя не надає оцінку належності та допустимості доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст. 170-173, 175 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Накласти в рамках кримінального провадженні № 22017200000000034 арешт на майно вилучене під час проведення обшуку 19 вересня 2017 року автомобіля «УАЗ, модель 31519» з реєстраційними номерами « НОМЕР_1 », що належить на праві власності ТОВ «Секьюрайті» (ЄДРПОУ 37309470), а саме на пластмасовий коробок чорного кольору, прямокутної форми без будь-яких маркувальних позначок з червоним ліхтарем, що має ознаки спеціального технічного засобу негласного отримання інформації.

Ухвала про арешт майна виконується негайно.

Контроль за виконанням ухвали покласти на слідчого слідчого відділу УСБУ в Сумській області ОСОБА_4 .

Роз`яснити, що сторони можуть звернутись до Зарічного районного суду м. Суми з клопотанням про скасування арешту майна у випадках та порядку, передбачених законом.

Ухвала може бути оскаржена. Апеляційна скарга на ухвалу подається безпосередньо до Апеляційного суду Сумської області протягом п`яти днів з дня отримання її копії.

Слідчий суддя ОСОБА_11 -Когер

Дата ухвалення рішення22.09.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу69038377
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —591/2941/17

Ухвала від 21.11.2018

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Ухвала від 21.11.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Ухвала від 21.11.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Ухвала від 21.11.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Ухвала від 21.11.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Ухвала від 21.11.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Ухвала від 21.11.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Ухвала від 21.11.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Ухвала від 06.11.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Сумської області

Філонова Ю. О.

Ухвала від 06.11.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні