Ухвала
від 20.09.2017 по справі 821/890/15-а
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

20 вересня 2017 р. м. ХерсонСправа № 821/890/15-а

Херсонський окружний адміністративний суд у складі:

головуючої судді: Кисильової О.Й.,

          розглянувши в порядку письмового провадження заяву про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Херсоні до приватного підприємства Приватна виробничо-комерційна фірма "Сінком" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків,

встановив:

12.09.2017 року Херсонське відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області звернулося до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Херсоні до приватного підприємства Приватна виробничо-комерційна фірма "Сінком" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків. Зокрема, заявник просить замінити стягувача - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Херсоні на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області. Просить розглядати заяву в порядку письмового провадження.

ПП Приватна ВКФ "Сінком" не забезпечило явку представника у судове засідання, не повідомивши про причини неявки.

Зважаючи на приписи частини 6 статті 128 КАС України, суд розглядає клопотання в порядку письмового провадження.

Заява про заміну сторони виконавчого провадження обґрунтована тим, що відповідно до наказу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 26.05.2017 року № 667 "Про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Херсоні" здійснено процедуру реорганізації шляхом приєднання відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Херсон до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області, яке забезпечує виконання функцій та завдань, визначених Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" з 01.08.2017 року.

Реалізація державної політики у сферах соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, медичного страхування та забезпечення дотримання вимог чинного законодавства у цих сферах на території Херсонської області покладено на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області, яке утворено постановою правління Фонду соціального страхування України від 08.02.2017 року № 13, підпорядковане та підзвітне виконавчій дирекції Фонду соціального страхування України.

Судом встановлено, що постановою Херсонського окружного адміністративного суду від 15.04.2015 року у справі № 821/890/15-а з приватного підприємства Приватна виробничо-комерційна фірма "Сінком" стягнуто на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Херсоні заборгованість зі сплати страхових внесків в сумі 521,72 грн.

12.06.2015 року відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Херсоні видано виконавчий лист № 821/890/15-а 2015 р.

Також суд встановив, що 26.05.2017 року наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України № 667 "Про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Херсоні" припинено відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Херсоні (код ЄДРПОУ 25900302) шляхом приєднання до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Херсонській області (код ЄДРПОУ 41313410).

Отже, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області є правонаступником відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Херсоні.

Згідно зі ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За таких обставин суд задовольняє клопотання Херсонського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області про заміну сторони виконавчого провадження.

Керуючись ст.ст. 128, 264 КАС України, суд, -

ухвалив:

Задовольнити заяву Херсонського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 821/890/15-а.

Замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Херсоні на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області (код ЄДРПОУ 41313410).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Херсонський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня її проголошення.

Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк.

          Суддя Кисильова О.Й.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.09.2017
Оприлюднено26.09.2017
Номер документу69061151
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/890/15-а

Ухвала від 20.09.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кисильова О.Й.

Ухвала від 13.09.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кисильова О.Й.

Постанова від 15.04.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кисильова О.Й.

Ухвала від 25.03.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кисильова О.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні