Ухвала
від 21.09.2017 по справі 295/10631/17
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/10631/17

1-кс/295/4106/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.09.2017 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі слідчого ОСОБА_3 , розглянув винесене в кримінальному провадженні № 12017060020004794 слідчим СВ Житомирського ВП Головного управління Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_3 клопотання про проведення обшуку та додані до клопотання матеріали,-

В С Т А Н О В И В :

В клопотанні слідчий СВ Житомирського ВП Головного управління Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_3 зазначає, що слідчим відділом Житомирського ВП ГУ НП в Житомирській області розслідується кримінальне провадження №12017060020004794за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст.358 КК України.

В ході досудового розслідування з`ясовано, що невстановлені особи в невстановленому місці та в невстановлений час, здійснили будівництво об`єкта упродовж 45 днів загальною площею 2978,8 кв.м.

Прийняли в експлуатацію вказаний об`єкт на території смт. Брусилів, Брусилівського р-ну, Житомирської області за адресою: вул. Базарна, 23, як закінчений будівництвом об`єкт, про що внесли відомості до Декларації про готовність до експлуатації об`єкта, який належить до І-ІІІ категорії складності.

Крім того, встановлено, що за вказаною адресою: АДРЕСА_1 , будьякі будівельні роботи не проводяться уже декілька років. Частина приміщень вказаних в декларації недобудована, частина зруйнована внаслідок старіння.

Відповідно до отриманої інформації замовником, будівництва вказаного об`єкту є Товариство з обмеженою відповідальністю «Київський БудівельноІндустріальний Союз» (79017, Львівська область, м. Львів, вул. О.Олеся, буд.19, кв. 19, код ЄДРПОУ 35378364).

Встановлено, що документи (проект, технічна документація, кошторис, акти виконаних робіт, договори і т.д.), які безпосередньо стосуються об`єкта будівництва за адресою: Житомирська область, смт. Брусилів, вул. Базарна,23, знаходяться на вказаному об`єкті.

Також, слідчий в клопотанні зазначає, що беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищеперелічені документи, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідні для використання при проведенні слідчих (розшукових) дій, та можуть бути використані як докази у даному кримінальному провадженні, виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем знаходження об`єкту будівництва («Будівництва (завершення будівництва) Швейної фабрики «Полум`я», з метою виявлення вищевказаних документів, та в подальшому їх вилучення.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває річ, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни, переховування або знищення речі.

Заслухавши слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Пунктом 7 ч. 3 ст. 234 КПК України передбачено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Враховуючи вищевикладене, клопотання слідчого ґрунтується на вимогах закону і підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. ст. 110, 234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Надати слідчим ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , та за дорученням слідчого працівникам оперативного підрозділу УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ Національної поліції України дозвіл на проведення обшуку за місцем знаходження об`єкту будівництва («Будівництва (завершення будівництва) Швейної фабрики «Полум`я»), що розташований за адресою: смт. Брусилів, Брусилівського р-ну, Житомирської області, вул. Базарна, 23, а саме всіх оригіналів документів, що подавалися для реєстрації та/або стосуються вказаного об`єкту будівництва (кошторисів, актів виконаних робіт, договорів і т.д.), а також оригіналу декларації про готовність до експлуатації об`єкта, який належить до І-ІІІ категорії складності, зареєстрованого 15.05.2017 року №ЖТ143171311747.

Встановити строк дії ухвали до 20.10.2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення21.09.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу69068024
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку та додані до клопотання матеріали

Судовий реєстр по справі —295/10631/17

Ухвала від 21.09.2017

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Полонець С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні