Ухвала
від 19.09.2017 по справі 756/12498/17
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

19.09.2017 Справа № 756/12498/17

№ 756/12498/17

№ 1-кс/756/1815/17

У Х В А Л А

Іменем України

19 вересня 2017 року слідчий суддя Оболонського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 за участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м.Києві ОСОБА_3 , погоджене процесуальним керівником у провадженні прокурором Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_4 , про дозвіл на огляд, -

у с т а н о в и в:

Старший слідчий СУ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м.Києві ОСОБА_3 за погодженням з процесуальним керівником у проваджені прокурором Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду земельної ділянки. В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що в провадженні СУ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м.Києві перебувають матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017100050000044 від 07 вересня 2017 року за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.204 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ «УКРТЕХНОВАЦІЇ» (код ЄДРПОУ 41002014) та ТОВ «ЕКООІЛГРУП» (код ЄДРПОУ 39634038) здійснюють незаконне зберігання з метою збуту та збут незаконно виготовлених інших підакцизних товарів, а саме паливно-мастильних матеріалів (дизельного палива) через мережу власних АЗС «ДТ ЄВРО5 Swimer».

Так, згідно заяви ОСОБА_5 , останній купував дизельне пальне на АЗС «ДТ ЄВРО5 Swimer» за адресою: Київська обл., Вишгородський район, с. Демидів, вул. Київська, 1, яке виявилося неякісним та його використання призвело до пошкодження його мотоблока, а також надав зразки придбаного ним дизельного пального для проведення експертного дослідження. Допитаний в рамках кримінального провадження ОСОБА_5 підтвердив факти, викладені у вказаній заяві.

Крім того, відповідно до Висновку №0452/ОС ДП «Орган з сертифікації нафтопродуктів та систем якості «Масма-Сепро» та протоколу випробувань ТОВ «Глобус-Петролеум» №354-П/2017 зразок, отриманого у ОСОБА_5 дизельного палива за показником «температура спалаху в закритому тиглі», не відповідає вимогам «Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив» (додаток 3) та вимогам ДСТУ 7688:2015 «Паливо дизельне СВРО. Технічні умови».

Проведеними оглядами встановлено, що ТОВ «УКРТЕХНОВАЦІЇ» та ТОВ «ЕКООІЛГРУП» здійснюють свою діяльність через мережу власних АЗС «ДТ ЄВРО5 Swimer», розташованих за адресами: Київська обл., Вишгородський р-он, с. Демидів, вул.Київська,1, Київська область, м. Вишневе, вул. В`ячеслава Чорновола, 51-В, Київська обл., Вишгородський р., с. Нові Петрівці, вул.Свято-Покровська, будинок 1Д. На вказаних АЗС здійснюється зберігання з метою збуту та збут незаконно виготовлених підакцизних товарів (дизельного пального), зберігаються документація щодо їх придбання та продажу кінцевим споживачам в роздріб, комп`ютерна техніка для підготовки документів та ведення обліку придбання та продажу нафтопродуктів.

Також, встановлено, що вказані підприємства здійснюють придбання не сертифікованого дизельного пального та в подальшому реалізовують його через власну мережу АЗС кінцевим споживачам (неплатникам ПДВ) за готівку, без відповідного відображення проведених операцій по бухгалтерському та податковому обліку, одночасно, здійснюючи при цьому умовну реалізацію товарно-матеріальних цінностей на підприємства з ознаками «фіктивності».

Згідно податкових накладних ТОВ «УКРТЕХНОВАЦІЇ», які містяться в Єдиному реєстрі податкових накладних, встановлено, що вказане підприємство земельну ділянку (майданик) за адресою: Київська область, м. Вишневе, вул. В`ячеслава Чорновола, 51-В, де розміщено АЗС, на якій відбувається реалізація паливно-мастильних матеріалів неналежної якості.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна земельна ділянка за адресою: Київська область, м. Вишневе, вул. В`ячеслава Чорновола, 51-В на праві приватної власності зареєстрована за ТОВ «Прок» (код ЄДРПОУ 25302601).

Враховуючи викладене, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а саме: документів, чорнових записів щодо походження, зберігання та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, а саме: паливно-мастильних матеріалів та нафтопродуктів, в тому числі ТОВ «УКРТЕХНОВАЦІЇ» та ТОВ «ЕКООІЛГРУП», іншої документації щодо здійснення ТОВ «УКРТЕХНОВАЦІЇ» та ТОВ «ЕКООІЛГРУП» незаконного придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збуту та транспортування незаконно виготовлених підакцизних товарів, а саме: паливно-мастильних матеріалів та нафтопродуктів, встановлення та огляду приміщень та резервуарів, які використовуються ТОВ «УКРТЕХНОВАЦІЇ» та ТОВ «ЕКООІЛГРУП» для зберігання, транспортування та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, виявлення незаконно виготовлених підакцизних товарів, а саме: нафтопродуктів та паливно-мастильних матеріалів, відібрання їх зразків для проведення хімічної експертизи, слідчий просить дозвіл на проведення огляду.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши клопотання та додані до нього документи, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Також, ч. 2 ст. 237 КПК України передбачено, що огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно ї правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

З урахуванням вищевикладеного, достатності даних, які свідчать про вчинення кримінального правопорушення, вважаю за необхідне задовольнити клопотання слідчого про проведення огляду.

Керуючись ст.ст. 7, 233, 234, 235, 237, 309 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в:

Клопотання старшого слідчого СУ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м.Києві ОСОБА_3 , погоджене процесуальним керівником у провадженні прокурором Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_4 , про дозвіл на огляд задовольнити.

Надати прокурору Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_4 та/або старшому слідчому СУФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 та членам слідчої групи у кримінальному провадженні №32017100050000044 від 07.09.2017, а саме: заступнику начальника СУ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_6 , начальнику другого відділу СУ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_7 , старшому слідчому СУ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_8 , слідчому СУ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_9 , старшому слідчому СУ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_10 , слідчому СУ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_11 , слідчому СУ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_12 , дозвіл на проведення огляду земельної ділянки за адресою: Київська область, м. Вишневе, вул. В`ячеслава Чорновола, 51-В, що на праві приватної власності зареєстрована за ТОВ «Прок» (код ЄДРПОУ 25302601), на якій знаходяться нежитлові приміщення, споруди, резервуари, які використовують ТОВ «УКРТЕХНОВАЦІЇ» (код ЄДРПОУ 41002014) та ТОВ «ЕКООІЛГРУП» (код ЄДРПОУ 39634038), з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а саме: документів, чорнових записів щодо походження, зберігання та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, а саме: паливно-мастильних матеріалів та нафтопродуктів, в тому числі ТОВ «УКРТЕХНОВАЦІЇ» (код ЄДРПОУ 41002014) та ТОВ «ЕКООІЛГРУП» (код ЄДРПОУ 39634038); іншої документації щодо здійснення ТОВ «УКРТЕХНОВАЦІЇ» (код ЄДРПОУ 41002014) та ТОВ «ЕКООІЛГРУП» (код ЄДРПОУ 39634038) незаконного придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збуту та транспортування незаконно виготовлених підакцизних товарів, а саме: паливно-мастильних матеріалів та нафтопродуктів; встановлення та огляду приміщень та резервуарів, які використовуються ТОВ «УКРТЕХНОВАЦІЇ» (код ЄДРПОУ 41002014) та ТОВ «ЕКООІЛГРУП» (код ЄДРПОУ 39634038) для зберігання, транспортування та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, виявлення незаконно виготовлених підакцизних товарів, а саме: нафтопродуктів та паливно-мастильних матеріалі; відібрання їх зразків для проведення експертизи матеріалів, речовин та їх виробів.

Строк дії ухвали встановити один місяць з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на огляд надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили після її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудОболонський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення19.09.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу69079511
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —756/12498/17

Ухвала від 19.09.2017

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Жежера О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні