Ухвала
від 12.09.2017 по справі 127/19159/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/19159/17

Провадження №1-кс/127/8038/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 вересня 2017 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю:

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області підполковник податкової міліції ОСОБА_3 звернулась до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання мотивовано тим, що проводиться досудове розслідування кримінального правопорушення, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42016020110000096 від 21.07.2016, за попередньою кваліфікацією кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що що в 2013 році невідомі особи з метою прикриття незаконної діяльності створили суб`єкт підприємницької діяльності (юридичну особу) - ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), в результаті чого здійснено фіктивну підприємницьку діяльність по нібито наданню товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг) у проведенні капітального ремонту дорожнього покриття на території м. Бар Вінницької області, за що отримано державні кошти в сумі 2 800,1 тис. грн. При цьому, за місцем реєстрації вказане Товариство відсутнє, директору ОСОБА_4 про господарську діяльність цього Товариства невідомо, що свідчить про створення фіктивного підприємства невстановленими особами для здійснення незаконної діяльності.

По даному кримінальному провадженню 31.01.2017 на підставі ухвали слідчого судді Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_5 від 04.01.2017 проведено обшук за адресою: АДРЕСА_2 (магазину з надбудовами та прибудованими офісними приміщеннями загальною площею 624,3 кв.м., володільцем яких є ОСОБА_6 , де зареєстроване та здійснює підприємницьку діяльність ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), під час якого виявлено та вилучено реєстри видачі відправлень з відділення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою: АДРЕСА_3 , в яких вказано, що «Одержувачем» товарно-матеріальних цінностей є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », «Контактна особа» - ОСОБА_8 (паспортні дані НОМЕР_3 ), яка є представником Одержувача. «Номер телефону НОМЕР_4 ».

Окрім того, 11.04.2017 на підставі ухвали слідчого судді Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 від 23.02.2017 здійснено тимчасовий доступ до банківських документів по рахунках, відкритих ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », відповідно яких встановлено, що на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надходили кошти «За товар згідно рахунки-фактури по договорах з ОСОБА_8 » по транзитному рахунку за - № НОМЕР_5 (МФО НОМЕР_6 ).

Також, встановлено, що частину вказаних коштів було перераховано як «Зворотня фінансова допомога Зігерт Діана згідно Договору №03/10/16 від 03.10.2016» у якості поповнення картки « ІНФОРМАЦІЯ_4 » на рахунок № НОМЕР_7 (МФО НОМЕР_6 ).

В свою чергу, будучи допитаною в якості свідка ОСОБА_8 заперечила щодо проведення будь-яких взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а також про те, що вона є представником вказаного Товариства.

З метою вжиття заходів щодо швидкого, всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, виникла необхідність у проведенні тимчасового доступу документів по рахунку за № НОМЕР_7 , відкритому в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за період з 04.11.2013 по теперішній час.

Беручи до уваги вищевикладене, та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх даних вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, які неможливо витребувати іншим шляхом, у зв`язку з чим необхідно отримати тимчасовий доступ до банківських документів по картковому рахунку за № НОМЕР_7 , а також можливість їх вилучити (здійснити їх виїмку), які перебувають у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », тому слідчий просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому.

Суд вважає за необхідне розглянути клопотання у відсутності особи у володінні якої знаходиться речі та документи, відповідно до вимог ч. 2 ст. 163 КПК України.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що клопотання обґрунтоване та наявні достатні підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів які знаходяться у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », оскільки отримання доступу до даних документів може сприяти встановленню важливих обставин у кримінальному провадженні, які підлягають доказуванню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_3 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_9 , заступнику начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_10 , тимчасовий доступ до документів по рахунку № НОМЕР_7 , які містять банківську таємницю, в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_6 , АДРЕСА_4 ) за період з 04.11.2013 по 07.09.2017, тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх для запобігання їх можливому знищенню, а саме:

- інформації на паперових та електронних носіях про рух коштів по названим рахункам за період з 04.11.2013 по 07.09.2017 з розшифровкою контрагентів, призначенням платежу, датою платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, а також із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня;

- документів, на підставі яких було відкрито та використовувався названий рахунок (заяв на відкриття рахунку; договорів на розрахунково-касове обслуговування клієнта; ксерокопій паспортів уповноважених осіб; довіреності, завіреної нотаріально на ім`я особи, яка має право на відкриття і розпорядження рахунком; заяв клієнта на встановлення системи «Клієнт-Банк»; договору на обслуговування системи «Клієнт-Банк»; акту про введення системи «Клієнт-Банк» в експлуатацію; документів, які засвідчують встановлення системи «Клієнт-Банк»; інших документів по відкриттю та обслуговуванню рахунку тощо).:

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення12.09.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу69081630
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —127/19159/17

Ухвала від 12.09.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні