Ухвала
від 20.09.2017 по справі 686/18211/17
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/18211/17

УХВАЛА

20 вересня 2017 року м.Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання заступника начальника відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області майор поліції ОСОБА_3 , погоджене начальником відділу прокуратури Хмельницької області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку, у кримінальному провадженні №12017240000000191 від 29.08.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання про проведення обшуку, яке обґрунтовується тим, що в ході проведення контрольних обмірів фактично виконаних будівельних робіт по двох об`єктах, а саме: «Капітальний ремонт доріг вул. Набережної в м. Хмельницькому» (договір від 23.09.2016 №1035) та «Капітальний ремонт вул. Нижня Берегова (від пров. Першотравневого до вул. Рибалка) в м. Хмельницькому» (договір від 17.08.2015 №759), на яких замовником виступало Управління житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради, встановлено завищення обсягів виконаних робіт в порівнянні із актами приймання виконаних будівельних робіт (примірна форма №КБ-2в).

Проведеним перерахунком вартості виконаних робіт, відповідно до контрольних обмірів вказаних об`єктів від 05.07.2017 та протоколів інспекційного контролю за №№ 69, 70, 71 та 72 від 28.07.2017, вартість завищених обсягів виконаних будівельних робіт склала в загальній сумі 1087168,64 грн. (з ПДВ), чим порушено вимоги п. 6.4.4.1 ДСТУ Н Б Д. 1.1-2:2013, в тому числі: по об`єкту: «Капітальний ремонт доріг вул. Набережної в м. Хмельницькому» на суму - 288787,27 грн.; по об`єкту: «Капітальний ремонт вул. Нижня Берегова (від пров. Першотравневого до вул. Рибалка) в м. Хмельницькому» на суму 798381,37 грн.

Таким чином встановлено, що директором ТОВ «Гранд Дорбуд» ОСОБА_5 , при виконанні вказаних робіт, завдано збитків місцевому бюджету на загальну суму 4434350,79 грн.

Крім того встановлено, що між Комунальним підприємством Хмельницької міської ради «Технагляд» (далі КП «Технагляд», код ЄДРПОУ 35883420, зареєстроване за адресою: м. Хмельницький, вул. Проскурівська, 1) та Управлінням житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради укладено договори здійснення технічного нагляду на виконання послуг з технічного нагляду по об`єктах: «Капітальний ремонт доріг вул. Набережної в м. Хмельницькому» та «Капітальний ремонт вул. Нижня Берегова (від пров. Першотравневого до вул. Рибалка) в м. Хмельницькому».

Пунктом 5 Порядку здійснення технічного нагляду під час будівництва об`єкта архітектури, затвердженого постановою КМУ від 11.07.2007 №903 (із змінами та доповненнями) передбачено, що особи, які здійснюють технічний нагляд, проводять перевірку відповідності обсягів та якості виконаних будівельно-монтажних робіт проектно-кошторисній документації; проводять разом з підрядником огляд і оцінку результатів виконаних робіт, у тому числі прихованих і конструктивних елементів; оформляють акти робіт, виконаних з недоліками.

Таким чином, директор КП «Технагляд» ОСОБА_6 підписавши акти приймання виконаних будівельних робіт по вищевказаних об`єктах, в які директором ТОВ «Гранд Дорбуд» ОСОБА_5 внесено недостовірні відомості щодо обсягів використаних будівельних матеріалів та виконаних ремонтно-будівельних робіт, що призвело до нанесення матеріальної шкоди (збитків) місцевому бюджету на загальну суму 1087168,64 грн.

Встановлено, що КП «Технагляд» зареєстроване за адресою: м. Хмельницький, вул. Проскурівська, 1

За вказаною адресою зберігаються бухгалтерські та інші документи, щодо взаємовідносин між Управлінням житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради, ТОВ «Гранд Дорбуд», ФОП ОСОБА_5 , ТОВ «Арсен-Інвестбуд», ТОВ «Подільські аграрні інновації» та КП «Технагляд» (договори, рахунки, накладні, акти приймання-передачі, акти виконаних робіт, прибуткові касові ордери, проектно-кошторисна документація, документи на підставі яких така документація була виготовлена, договори з підрядними організаціями на виконання будівельних-ремонтних робіт, документи про придбання будівельних та інших матеріалів які використовувались при будівельно-ремонтних роботах, інші фінансові та бухгалтерські документи), що мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення. Відомості, які містяться у зазначених документах, можуть бути доказами під час судового розгляду і мають значення для досудового розслідування.

Враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищеописані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, виникла необхідність проведення обшуку в приміщеннях КП «Технагляд» за адресою: м.Хмельницький, вул.Проскурівська, 1, з метою відшукання та вилучення документів, щодо взаємовідносин між між Управлінням житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради, ТОВ «Гранд Дорбуд», ФОП ОСОБА_5 , ТОВ «Арсен-Інвестбуд», ТОВ «Подільські аграрні інновації» та КП «Технагляд», комп`ютерної техніки та грошових коштів отриманих внаслідок вчинення злочинів, які мають значення для досудового розслідування.

Дослідивши матеріали клопотання та надані для ознайомлення документи, заслухавши слідчого, слідчий суддя дійшов до наступних висновків.

Так, відповідно статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчим наведені підстави для проведення обшуку, клопотання слідчого відповідає вимогам статті 234 КПК України, а тому з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також враховуючи те, що вказані речі можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні, клопотання слідчого підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати начальнику відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку приміщеннях Комунального підприємства Хмельницької міської ради «Технагляд» за адресою: м.Хмельницький, вул.Проскурівська, 1 з метою відшукання та вилучення документи, щодо взаємовідносин між Управлінням житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради, ТОВ «Гранд Дорбуд», ФОП ОСОБА_5 , ТОВ «Арсен-Інвестбуд», ТОВ «Подільські аграрні інновації» та КП «Технагляд» (договори, рахунки, накладні, акти приймання-передачі, акти виконаних робіт, прибуткові касові ордери, проектно-кошторисна документація, документи на підставі яких така документація була виготовлена, договори з підрядними організаціями на виконання будівельних-ремонтних робіт, документи про придбання будівельних та інших матеріалів які використовувались при будівельно-ремонтних роботах, інші фінансові та бухгалтерські документи), комп`ютерної техніки, на якій могли бути виготовленні вказані документи, носіїв інформації на яких вони можуть зберігатись (оптичні носії інформації, флеш-накопичувачі, жорсткі диски), записників, блокнотів, інших предметів, речей та документів які могли бути використані, як знаряддя вчинення злочину, або зберегли його сліди.

Строк дії даної ухвали один місяць з дня постановлення ухвали, тобто до 20 жовтня 2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення20.09.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу69090515
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку, у кримінальному провадженні №12017240000000191 від 29.08.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —686/18211/17

Ухвала від 20.09.2017

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Стефанишин С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні