Ухвала
від 19.09.2017 по справі 815/5785/16  
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/5785/16

УХВАЛА

19 вересня 2017 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді - Аракелян М.М.;

за участі:

секретаря судового засідання - Гуманенко В.О.;

представника позивача - не з'явився

представника відповідача - не з'явився

Розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про закриття провадження у справі за адміністративним позовом Приватного підприємства "Югренткомпані" до Головного управління ДФС в Одеській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Одеського окружного адміністративного суду знаходиться справа за адміністративним позовом Приватного підприємства "Югренткомпані", в якому позивач просить визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення №0000442205 від 12.03.2016р.; визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення №0000432205 12.03.2016р.

В судовому засіданні суд поставив на обговорення питання про закриття провадження у справі, оскільки юридична особа Приватне підприємство Югренткомпані припинено 20.07.2017 року без правонаступництва.

Представник позивача та представник відповідача в судове засідання не з'явилися, про дату, час та місце судового розгляду справи були повідомлені належним чином та завчасно

Відповідно до п.5 ч.1 ст.157 КАС України суд закриває провадження у справі у разі смерті або оголошення в установленому законом порядку померлою особи, яка була стороною у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва, або ліквідації підприємства, установи, організації, які були стороною у справі.

Дослідивши матеріали справи, проаналізувавши положення чинного законодавства, суд дійшов висновку що провадження у справі слід закрити з наступних підстав.

Згідно з п.7 ч.1 ст.1 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр) - це єдина державна інформаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, обробку, захист, облік та надання інформації про юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадські формування, що не мають статусу юридичної особи.

Відповідно до ч.1 ст.7 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" Єдиний державний реєстр створюється з метою забезпечення державних органів та органів місцевого самоврядування, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб, громадські формування, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців з Єдиного державного реєстру.

Згідно з п.26 ч.2 ст.9 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" в Єдиному державному реєстрі містяться такі відомості про юридичну особу, крім державних органів і органів місцевого самоврядування як юридичних осіб: дані про перебування юридичної особи у процесі припинення, у тому числі дані про рішення щодо припинення юридичної особи, відомості про комісію з припинення (ліквідатора, ліквідаційну комісію тощо) та про строк, визначений засновниками (учасниками) юридичної особи, судом або органом, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, для заявлення кредиторами своїх вимог.

Суд встановив, що відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Приватне підприємство Югренткомпані (код ЄДРПОУ 37421353) як юридична особа припинено 20.07.2017 року.

Згідно з ч.1 ст.104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Відповідно до ч.2 ст.104 Цивільного кодексу України юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Згідно з ч.1 ст.248 Господарського кодексу України у разі ліквідації суб'єкта господарювання до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців вноситься відповідний запис.

Відповідно до інформаційної довідки від 20.09.2017 року з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що 20.07.2017 року державним реєстратором проведена державна реєстрація припинення юридичної особи Приватного підприємства Югренткомпані в результаті ліквідації за рішенням засновників, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань було внесено відповідний запис від 20.07.2017 року № 15561170020040681.

Згідно з п.30 ч.2 ст.9 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" в Єдиному державному реєстрі містяться такі відомості про юридичну особу, крім державних органів і органів місцевого самоврядування як юридичних осіб: дані про юридичних осіб - правонаступників.

Суд встановив, що станом на 20.09.2017 року в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відсутні відомості про юридичних осіб - правонаступників Приватного підприємства Югренткомпані .

За таких обставин, з урахуванням вищевикладеного, суд дійшов висновку, що проводження у справі слід закрити згідно п.5 ч.1 ст.157 КАС України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.157, 160, 165 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Закрити провадження у справі № 815/5785/16 за адміністративним позовом Приватного підприємства "Югренткомпані" до Головного управління ДФС в Одеській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали через суд першої інстанції. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду першої інстанції, якщо інше не встановлено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Повний текст ухвали складено та підписано суддею 25.09.2017 року.

Суддя М.М. Аракелян

.

Дата ухвалення рішення19.09.2017
Оприлюднено27.09.2017
Номер документу69096422
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —815/5785/16  

Ухвала від 19.09.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

Ухвала від 06.06.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні