Ухвала
від 26.09.2017 по справі 569/13418/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/13418/17

УХВАЛА

26 вересня 2017 року м. Рівне

Рівненський міський суд Рівненської області в особі слідчого судді ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Рівненській області ОСОБА_3 , (далі слідчий) розглянувши у судовому засіданні в м. Рівне клопотання слідчого про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий, в межах кримінального провадження №32017180000000036 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 212, ч. 5 ст. 191 КК України, звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором прокуратури Рівненської області ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням, у якому просить надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 в приміщеннях та на території де здійснюють господарську діяльність Приватне торгово-виробниче підприємство «Катеф» (код ЄДРПОУ 31163696), фізична особа підприємець ОСОБА_5 (код НОМЕР_1 ) та ОСОБА_6 (код НОМЕР_2 ) з метою виявлення та вилучення документів, предметів, речей, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, а саме - документів, щодо виконання робіт Приватно торгово-виробничого підприємства «Катеф», ФОП ОСОБА_6 та ОСОБА_5 для ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» (код ЄДРПОУ 31994540, м. Рівне, вул. Остафова (Пластова), буд. 7); документів фінансово-господарської діяльності ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» включаючи його філії щодо проведених фінансово-господарських операцій з ТОВ «Регіонметал-Захід» (код ЄДРПОУ 37853780, м. Київ, вул. Мельникова, 12) за період з 01.01.2012 по 31.12.2014; документів щодо ремонту автомобільної дороги місцевого значення Великий Житин Малий Житин на ділянці км 0+000 км 3+200, автомобільної дороги місцевого значення Т-18-07 Радиславка на ділянці км 0+000 км 2+800, автомобільної дороги Острог-Радужне-Точевики на ділянці км 0+000 км 0+500, автомобільної дороги Дубровиця-Володимирець-Суховоля на ділянці км 9+400 - км 11+100, автомобільної дороги Грицьки - Нивецьк на ділянці км 0+000 - км 3+100протягом 2012-2014 років; документів на паперових та електронних носіях), предметів, печаток та штампів (зокрема ТОВ «Регіонметал-Захід»), які можуть свідчить про вчинення злочину; незаповнених документів із відтисками печаток та штампів, довідок, свідоцтв, інших дозвільних документів; грошових коштів, здобутих незаконним шляхом.

У клопотанні слідчий вказує, що службові особи ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» у 2013-2014 роках безпідставно відобразили в бухгалтерському та податковому обліках підприємства проведення фінансово-господарських операцій з придбання у ТОВ «Регіонметал-Захід» (код ЄДРПОУ 37853780, м. Київ), яке має ознаки фіктивності, субпідрядних послуг по поточному ремонту автомобільних доріг на суму 4664,9 тис. грн., замовником яких є Служба автомобільних доріг у Рівненській області, без фактичного проведення таких операцій та настання реальних правових наслідків, що призвело до заниження податку на прибуток на суму 1087 554 грн. В подальшому (у грудні 2013 року) філією «Рівненський райавтодор» ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» на рахунок ТОВ «Регіонметал-Захід», відкритий у ПАТ «Банк Кіпру», було перераховано грошові кошти в сумі 400 тис. грн. за нібито надані послуги по поточному ремонту автомобільних доріг. Даний факт підтверджується матеріалами планової документальної перевірки ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» (акт від 12.10.2016 №246/17-00-14-01/31994540), проведеної ГУ ДФС у Рівненській області та ДПІ у м. Рівному ГУ ДФС у Рівненській області за період з 01.01.2013 по 30.06.2016.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_7 , який згідно з реєстраційними документами є засновником та директором ТОВ «Регіонметал-Захід», дав показання, що жодного відношення до діяльності ТОВ «Регіонметал-Захід» не має, будь-яких документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» не підписував, з його службовими особами не зустрічався.

Слідчий також зазначає, що службові особи ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» у своїй господарській діяльності використовують найману робочу силу Приватного торгово-виробничого підприємства «Катеф» (код ЄДРПОУ 31163696), фізичної особи підприємця ОСОБА_5 (код НОМЕР_1 ) та ОСОБА_6 (код НОМЕР_2 ), без відображення даних фінансово-господарських операцій в бухгалтерському та податковому обліках підприємства та які у свою чергу є підконтрольні директору ДП «Рівненський облавтодор» ОСОБА_8 .

Згідно протоколу допиту ст. о/у з ОВС відділу організації викриття економічних злочинів оперативного управління ГУ ДФС у Рівненській області від 28.08.2017, фінансово-господарські та установчі документи ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», документи по проведених фінансово-господарських операціях з ТОВ «Регіонметал-Захід», а також інші документи і речі, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення службовими особами ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», знаходяться за адресою: м. Рівне, вул. Курчатова, 60 адреса та фактичне місцезнаходження Приватного торгово-виробничого підприємства «Катеф», фізичної особи підприємця ОСОБА_5 .

У зв`язку з тим, що службові особи ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» ухилились від сплати податків шляхом відображення в бухгалтерському та податковому обліках придбання робіт по ремонту автодоріг від СГД з ознаками фіктивності, у слідства є достатні підстави вважати що існує ризикзнищення ними документів, комп`ютерних файлів та чорнових записів щодо проведення таких операцій між ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» та ТОВ «Регіонметал-Захід», інших документів, предметів та речей, які мають істотне значення для встановлення істини у кримінальному провадженні.

Згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №95635927 право власності на нерухоме майно за адресою: м. Рівне, вул. Курчатова, 60 зареєстроване за ПрАТ «Деревій», Рівненською міською радою, ОСОБА_8 , територіальною громадою Рівненської міської ради, територіальною громадою м. Рівного, ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , державою Україна, ОСОБА_14 , ТОВ «Рівнетехсервіс», ВАТ «ПМК-100», ОСОБА_15 та ОСОБА_16 .

З урахуванням викладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя вчинення кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, слідчий вказує, що є достатні підстави вважати, що документи фінансово-господарської діяльності ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», документи щодо фактичного виконання, чорнові записи, інші речі, у тому числі комп`ютерна техніка, які свідчать про злочинну діяльність службових осіб ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», а саме умисне ухилення від сплати податків та заволодіння чужим майном і його розтрату, знаходяться за адресою: м. Рівне, вул. Пластова, буд. 7.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши думку слідчого, який клопотання підтримав та просив його задоволити, слідчий суддя прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.234 КК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Оцінюючи надані до клопотання матеріали, суд вважає їх не достатніми для надання дозволу на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , в приміщеннях та на території, як вказує у клопотанні слідчий, де здійснюють господарську діяльність Приватне торгово-виробниче підприємство «Катеф», ФОП ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку, з метою відшукування знаряддя вчинення кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а саме документів фінансово-господарської діяльності які свідчать про злочинну діяльність службових осібДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», а саме умисне ухилення від сплати податків та заволодіння чужим майном і його розтрату.

Разом з цим, з витягу з ЄРДР вбачається, що відомості про вчинення злочинів передбачених ч.1 ст. 212 КК України, ч.5 ст. 191 КК України внесені стосовно службових осіб ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України».

Відомості про вчинення злочинів передбачених ч.1 ст. 212 КК України, ч.5 ст. 191 КК України працівниками Приватне торгово-виробниче підприємство «Катеф», ФОП ОСОБА_5 та ОСОБА_6 ЄРДР не містить, доказів того, що відшукувані документи, речі, про які йдеть у клопотанні, знаходяться у за вказаною у клопотанні адресою не надано.

Крім цього, слідчий у клопотанні просить надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , однак в мотивувальній частині клопотання наводить підстави вважати, що документи, які планує відшукати знаходяться за адресою: АДРЕСА_2 .

За наведених обставин у задоволенні клопотання слід відмовити.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України,

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Рівненській області ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 в приміщеннях та на території де здійснюють господарську діяльність Приватне торгово-виробниче підприємство «Катеф» (код ЄДРПОУ 31163696), фізична особа підприємець ОСОБА_5 (код НОМЕР_1 ) та ОСОБА_6 (код НОМЕР_2 ) з метою виявлення та вилучення документів, предметів, речей, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні № 32017180000000036 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 212, ч. 5 ст. 191 КК України відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.09.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу69117789
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/13418/17

Ухвала від 26.09.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні