Ухвала
від 26.09.2017 по справі 813/1548/15
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

26 вересня 2017 року                                                   № 813/1548/15

м.Львів

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді Сакалоша В.М.,

за участю секретаря судового засідання Магиревич Ю.Д.,

розглянувши в судовому засіданні заяву Городоцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Яворівському районі Львівської області до приватної агрофірми “Завадів” про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

07.09.2017 року Городоцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Львівської області звернулося до Львівського окружного адміністративного суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження щодо примусового виконання виконавчого листа у справі №813/1548/15 за позовом управління Пенсійного фонду України в Яворівському районі Львівської області до приватної агрофірми “Завадів” про стягнення заборгованості.

Заяву обґрунтовує тим, що оскільки управління Пенсійного фонду України в Яворівському районі Львівської області реорганізовано шляхом злиття в Городоцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Львівської області. Зокрема, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 року №988 “Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України” управління Пенсійного фонду України в Яворівському районі Львівської області, припинено шляхом злиття та утворене нове - Городоцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Львівської області. У зв'язку із реорганізацією усі повноваження управління Пенсійного фонду України в Яворівському районі Львівської області перейшли до Городоцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області. З огляду на наведене, просить суд замінити стягувача у виконавчому провадженні

Представник заявника в судове засідання не прибув. Водночас, просив розгляд заяви проводити без участі представника.

Представник відповідача в судове засідання не прибув, про дату, час і місце судового розгляду справи повідомлявся належним чином.

Відповідно до п.2 ст.264 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомленні про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до ч.6 ст.12 та ч. 1 ст.41 КАС України, у зв'язку з неприбуттям сторін у судове засідання, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

При постановленні ухвали суд виходить з наступного.

Судом встановлено, що постановою Львівського окружного адміністративного суду від 27.04.2015 року адміністративний позов задоволено повністю: стягнуто з приватної агрофірми “Завадів” (Львівська область, Яворівський район, с. Завадів; код ЄДРПОУ 13836697) на користь управління Пенсійного фонду України в Яворівському районі Львівської області (Львівська обл., Яворівський район, м. Новояворівськ, вул. С.Стрільців, 16, код ЄДРПОУ 20847230) заборгованість в сумі 872,01 грн. (вісімсот сімдесят дві гривні та 01 коп.).

Як вбачається з матеріалів справи, Львівським окружним адміністративним судом 27.04.2015 року видано виконавчий лист №813/1548/15, в якому стягувачем визначено Управління Пенсійного фонду України в Яворівському районі Львівської області.

Згідно з ч.1 ст.264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 21.12.2016 року №988 “Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України” Городоцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Львівської області є правонаступником Управління Пенсійного фонду України в Яворівському районі Львівської області, про що 31.03.2017 року внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Суд зазначає, що під правонаступництвом у виконавчому провадженні необхідно розуміти заміну однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав та обов'язків від неї до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні.

Таким чином, суд дійшов висновку, що існують достатні правові підстави для заміни стягувача в порядку ст.254 КАС України з управління Пенсійного фонду в Яворівському районі Львівської області (код ЄДРПОУ 20847230) на Городоцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Львівської області (код ЄДРПОУ 40379291).

Керуючись ст.ст. 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Городоцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №813/1548/15 за позовом управління Пенсійного фонду України в Яворівському районі Львівської області до приватної агрофірми “Завадів” про стягнення заборгованості - задовольнити повністю.

Замінити управління Пенсійного фонду України в Яворівському районі Львівської області (код ЄДРПОУ 20847230) його правонаступником – Городоцьким об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Львівської області (код ЄДРПОУ 40379291) у справі №813/1548/15 за позовом управління Пенсійного фонду України в Яворівському районі Львівської області до приватної агрофірми “Завадів” про стягнення заборгованості.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                             Сакалош В.М.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.09.2017
Оприлюднено29.09.2017
Номер документу69134702
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/1548/15

Ухвала від 29.10.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

Ухвала від 26.09.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Постанова від 27.04.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лейко-Журомська Майя Вікторівна

Ухвала від 01.04.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лейко-Журомська Майя Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні