Ухвала
від 27.09.2017 по справі 279/2583/17
КОРОСТЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

провадження №1-кс/279/1149/17

Справа № 279/2583/17

У Х В А Л А

І М Е Н ЕМ У К Р А Ї Н И

27 вересня 2017 року місто Коростень

Слідчий суддя Коростенського міськрайонного суду Житомирської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого слідчого відділення Коростенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12017060060001095 від 24.06.2017, ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.296, ч.2 ст.15, п.5 ч.2 ст.115 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та їх вилучення, У С Т А Н О В И В:

В клопотанні зазначено, що 24 червня 2017 року о 02 годині 30 хвилин невстановлена особа з невстановленої зброї, здійснила два постріли в напрямку будинку АДРЕСА_1 , в якому проживає ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , чим своїми діями грубо порушила громадський порядок з явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, які були вчинені із застосуванням вогнепальної зброї.

24 червня 2017 року о 02 годині 25 хвилин невстановлена особа з невстановленої зброї, здійснила один постріл в дах двохповерхового будинку ОСОБА_4 , який розташований по АДРЕСА_1 , чим намагалась умисно протиправно заподіяти смерть останньому, виконала всі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі.

24.06.2017 відомості про вказане кримінальне правопорушення СВ Коростенського ВП ГУ НП в Житомирській області були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017060060001095, за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 296, ч.2 ст.15, п.5 ч. 2 ст. 115 України.

В ході розслідування потерпілий ОСОБА_4 дав свідчення з приводу того, що постріли по його будинку можуть бути пов`язані з його активною громадською діяльністю, щодо протидії спробам незаконному видобутку бурштину в с.Білка Коростенського району.

З метою відпрацювання даної версії було встановлено, що засновники ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) намагаються отримати на території Білківської сільської ради 429га землі, з метою видобутку бурштину.

Таким чином, у ході досудового слідства необхідно перевірити факт законності підприємницької діяльність товариства з моменту заснування до теперішнього часу, які саме дії були вчиненні ними, щодо отримання землі в користування для видобутку бурштину, чи не допущено порушень чинного законодавства закупівлі обладнання та перерахунку коштів за виконанні роботи (наявність основних та оборотних засобів, сплату податків, прибуткову і видаткову частини, контрагентів,тощо).

У ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄРДПОУ НОМЕР_1 відкрито розрахункові рахунки № НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » у м.Житомир, МФО НОМЕР_5 по яких міг здійснюватися рух грошових коштів з контрагентами щодо проведення робіт, закупівлі обладнання, виконання зобов`язань по перерахунку грошових коштів на ІНФОРМАЦІЯ_4 .

З метою встановлення істини при розслідуванні даного провадження слідчий просить надати тимчасовий доступ доступ до документів, що відповідно до ст. 60 ЗУ «Про банки та банківську таємницю», містять банківську таємницю, а саме до відкритих банківських рахунків та про рух грошових коштів по рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , яке зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 .

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що воно не підлягає задоволенню, виходячи з таких підстав.

Відповідно до ч.1ст.131 КПК УКраїни заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження. Пунктом 5ч.2ст.131 КПК України передбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Статтею 132 КПК України визначені загальні правила застосування заходів забезпечення кримінального провадження та передбачені обставини, за яких не допускається застосування заходів кримінального провадження. Серед таких обставин у п.2ч.3ст.132 КПК України зазначена необхідність слідчого, прокурора довести, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора. За правилами ч.4ст.132 КПК України для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя зобов`язаний врахувати можливість без застосування заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані шляхом проведення слідчих дій, тобто без застосування заходів забезпечення кримінального провадження.

За правилами п.2ч.1ст.62 Закону України "Про банки і банківську діяльність" інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками за рішенням суду.

Відтак, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п"ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. ДОступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону (ч.6ст.163 КПК УКраїни).

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що слідчим та прокурором у клопотанні не доведено наявність достатніх підстав для отримання вказаної інформації, оскільки згадана інформація як сама по собі, так і у сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження не буде мати суттєвого значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Крім того, не доведено, що витребовувані відомості можуть бути використані як докази, що містяться в цих речах і документах.

Клопотання про надання доступу до речей і документів обґрунтовано лише формально, не додано жодного доказу на обґрунтування викладених слідчим доводів.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.93, 159- 166 Кримінально-процесуального Кодексу України,

П О С Т А Н О В И В:

Відмовити слідчому слідчого відділення Коростенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 у задоволенні клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та їх вилучення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Коростенського

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.09.2017
Оприлюднено08.03.2023

Судовий реєстр по справі —279/2583/17

Ухвала від 05.06.2018

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Волкова Н. Я.

Ухвала від 29.05.2018

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Волкова Н. Я.

Ухвала від 25.05.2018

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Волкова Н. Я.

Ухвала від 25.05.2018

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Волкова Н. Я.

Ухвала від 25.05.2018

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Волкова Н. Я.

Ухвала від 25.05.2018

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Волкова Н. Я.

Ухвала від 15.05.2018

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Волкова Н. Я.

Ухвала від 15.05.2018

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Волкова Н. Я.

Ухвала від 15.05.2018

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Волкова Н. Я.

Ухвала від 15.05.2018

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Волкова Н. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні