Ухвала
від 28.09.2017 по справі 219/10614/17
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/10614/17

Провадження №1-кс/219/2144/2017

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей та документів

28 вересня 2017 року слідчий суддя Артемівського міськрайонного суду Донецької області Чопик О.П., з участю: секретаря Чубикало О.А., прокурора Бушуєва О.О., розглянувши клопотання прокурора Артемівської місцевої прокуратури Донецької області Бушуєва Є.О. про тимчасовий доступ до речей та документів,

в с т а н о в и в :

у провадженні Бахмутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за номером 42017051610000068 від 13 вересня 2017 року за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України.

Прокурор Артемівської місцевої прокуратури Донецької області Бушуєв Є.О. звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, просить надати дозвіл

прокурору Артемівської місцевої прокуратури Донецької області Бушуєву Єгору Олександровичу, прокурору Артемівської місцевої прокуратури Донецької області Дубовському Андрію Сергійовичу, прокурору Артемівської місцевої прокуратури Донецької області Шабаліну Станіславу Валерійовичу, прокурору Артемівської місцевої прокуратури Донецької області Лукичовій Наталі Володимирівні, слідчим слідчого відділу Бахмутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області Друппу Артему Ігоровичу, Барничу Роману Ярославовичу, Гончарову Сергію Вадимовичу, та співробітникам Управління захисту економіки у Донецькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Ященко Михайлу Євгеновичу, Кочерзі Вікторії Миколаївні за окремим дорученням на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, просить надати можливість ознайомитись та вилучити інформацію, яка містить банківську таємницю, що перебуває у власності ПАТ Державний ощадний банк України (ЄДРПОУ 00032129, МФО 300465), розташованому за адресою: м.Київ, вул.Госпітальна, 12г, а саме: інформації щодо надходження грошових коштів, руху коштів по рахунку, з зазначенням дати операції, суми операції, призначення платежу, отримувача коштів, ЄДРПОУ отримувача коштів, ЄДРПОУ та МФО банку отримувача коштів, платника коштів, ЄДРПОУ платника коштів, ЄДРПОУ та МФО банку платника коштів на рахунок № 26000300754765, відкритий на ТОВ ЕЛІТ БУД ЦЕНТР (ЄДРПОУ 40709897), зареєстрованого за юридичною адресою: Луганська область, м.Сєвєродонецьк, вул.Партизанська, 21б, за період часу з 1 червня 2017 року по 1 вересня 2017 року, на який грошові кошти по об'єкту Капітальний ремонт водопроводу по вул.Преображенської, 10 в м.Соледар Бахмутського району Донецької області перераховані на розрахунковий рахунок ТОВ ЕЛІТ БУД ЦЕНТР (ЄДРПОУ 40709897) № 26000300754765, який відкрито в ПАТ Державний ощадний банк України , (ЄДРПОУ 00032129, МФО 300465), розташованому за адресою: м. Київ, вул. Госпітальна, 12г.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що в ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи Соледарського комунального підприємства Водоканал Соледарської об'єднаної територіальної громади та ТОВ ЕЛІТ БУД ЦЕНТР внесли до актів виконаних будівельних робіт по об'єкту Капітальний ремонт водопроводу по вул.Преображенської, 10 в м.Соледар Бахмутського району Донецької області на виконання договору підряду № 21 від 21 червня 2017 року завідомо неправдиві дані щодо обсягів виконаних робіт, чим спричинили завищення вартості робіт та зайве перерахування бюджетних коштів. Крім того, в ході слідчих дій спрямованих на встановлення осіб причетних до скоєння кримінального правопорушення був допитаний депутат першого скликання Соледарської об'єднаної територіальної громади ОСОБА_10, ІНФОРМАЦІЯ_1, який вказав, що дійсно 21 червня 2017 року між СКП Водоканал та ТОВ ЕЛІТ БУД ЦЕНТР укладено договір підряду № 21 на виконання робіт по об'єкту Капітальний ремонт водопроводу по вул.Преображенській, 10 в м.Соледарі Бахмутського району Донецької області , але виконання робіт підрядною організацією фактично не виконувались, до виконання робіт були залучені штатні робітники СКП Водоканал . Також, залучення екскаватора для розробки ґрунту здійснювалось за особистим письмовим зверненням до ДП Артемсіль Соледарського міського голови ОСОБА_11, на підставі якого спеціальна техніка ДП Артемсіль виконувала роботи з розробки ґрунту на об'єкті будівництва Капітальний ремонт водопроводу по вул.Преображенській, 10 в м.Соледар Бахмутського району Донецької області .

Крім цього, під час досудового розслідування, встановлено, що грошові кошти згідно договору № 21 на виконання робіт з Капітальний ремонт водопроводу по вул.Преображенській, 10 в м. Соледар Бахмутського району Донецької області , перераховані на розрахунковий рахунок ТОВ ЕЛІТ БУД ЦЕНТР , який було відкрито станом на 21 червня 2017 року в ПАТ Державний ощадний банк України м. Київ. Відповідно до отриманої інформації ПАТ Державний ощадний банк України : ідентифікаційний код юридичної особи (код ЄДРПОУ) - 00032129 ; код установи банку (МФО) - 300465; місцезнаходження юридичної особи - м. Київ, вул. Госпітальна, буд.12г.

З метою встановлення дотримання вимог законодавства з питань законності використання бюджетних коштів при проведенні державної закупівлі, з метою повного, всебічного та об'єктивного дослідження обставин події, що сталася, виникла необхідність у тимчасовому доступі та вилученні документів, які знаходяться у володінні Вказані документи мають доказове значення у кримінальному провадженні, а отримати їх у інший спосіб не можливо. Просить також, відповідно до вимог ч.2 ст.163 Кримінального процесуального кодексу України проводити розгляд клопотання без виклику представників ПАТ Державний ощадний банк України з метою запобігання внесення змін або знищення цих документів.

Статтею 159 Кримінального процесуального кодексу України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв'язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв'язку, без їх вилучення.

На підставі ч.2 ст.163 Кримінального процесуального кодексу України розгляд клопотання відбувається без представника особи, у володінні якої знаходяться документи, оскільки наявні достатні підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення цих документів.

Заслухавши пояснення прокурора на підтримання клопотання, дослідивши матеріали кримінального провадження та клопотання, приходжу до висновку клопотання є обґрунтованим, вказана інформація матиме доказове значення у кримінальному провадженні, приходжу до висновку, що клопотання необхідно задовольнити.

Керуючись ст.ст. 159, 163, 164, 165 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя

у х в а л и в :

клопотання задовольнити.

Надати прокурору Артемівської місцевої прокуратури Донецької області Бушуєву Єгору Олександровичу, прокурору Артемівської місцевої прокуратури Донецької області Дубовському Андрію Сергійовичу, прокурору Артемівської місцевої прокуратури Донецької області Шабаліну Станіславу Валерійовичу, прокурору Артемівської місцевої прокуратури Донецької області Лукичовій Наталі Володимирівні, слідчим слідчого відділу Бахмутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області Друппу Артему Ігоровичу, Барничу Роману Ярославовичу, Гончарову Сергію Вадимовичу тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, - надати можливість ознайомитись та вилучити документи та інформацію, які містить банківську таємницю, належить ПАТ Державний ощадний банк України , розташованому за адресою: м.Київ, вул.Госпітальна, 12-г, а саме: інформацію щодо надходження грошових коштів, руху коштів по рахунку, з зазначенням дати операції, суми операції, призначення платежу, отримувача коштів, ЄДРПОУ отримувача коштів, ЄДРПОУ та МФО банку отримувача коштів, платника коштів, ЄДРПОУ платника коштів, ЄДРПОУ та МФО банку платника коштів на рахунок № 26000300754765, відкритий на ТОВ ЕЛІТ БУД ЦЕНТР (ЄДРПОУ 40709897), зареєстрованого за юридичною адресою: Луганська область, м.Сєвєродонецьк, вул.Партизанська, 21б, за період часу з 1 червня 2017 року по 1 вересня 2017 року, на який грошові кошти по об'єкту Капітальний ремонт водопроводу по вул.Преображенської, 10 в м.Соледар Бахмутського району Донецької області перераховані на розрахунковий рахунок ТОВ ЕЛІТ БУД ЦЕНТР (ЄДРПОУ 40709897) № 26000300754765, який відкрито в ПАТ Державний ощадний банк України , (ЄДРПОУ 00032129, МФО 300465), розташованому за адресою: м. Київ, вул. Госпітальна, 12г.

Строк дії ухвали - один місяць з дня постановлення ухвали.

Роз'яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя О.П.Чопик

Дата ухвалення рішення28.09.2017
Оприлюднено29.09.2017
Номер документу69178723
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —219/10614/17

Ухвала від 28.09.2017

Кримінальне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Чопик О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні