Ухвала
від 28.09.2017 по справі 243/8637/17
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

№ 243/8637/17

Провадження № 1-кс/243/887/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 вересня 2017 року Слідчий суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1 , розглянув скаргу Комунального підприємства Слов`янської міської ради «Слов`янське управління капітального будівництва», на бездіяльність слідчого Управління захисту економіки Департаменту захисту економіки в Донецькій області НП України, що полягає у невнесенні відомостей до ЄРДР про вчинення кримінального правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

27 вересня 2017 року до Слов`янського міськрайонного суду із вказаною скаргою звернулося Комунальне підприємство Слов`янської міської ради «Слов`янське управління капітального будівництва», обґрунтовуючи свої вимоги тим, що 18 квітня 2017 року підприємство звернулося до Управління захисту економіки Департаменту захисту економіки в Донецькій області НП України, з заявою про вчинення посадовими особами ПП «Крамрестрой» кримінального правопорушення. 21 липня 2017 року заявником було направлено на адресу Управління лист щодо вжиття заходів та стан досудового розслідування. Однак, до теперішнього часу ніякої інформації щодо внесення відомостей про вчинене кримінальне правопорушення до ЄРДР не отримано. А тому просять поновити строк на звернення до суду з вказаною скаргою, та зобов`язати слідчого Управління захисту економіки Департаменту захисту економіки в Донецькій області НП України внести відповідні відомості за їх заявою про вчинення кримінального правопорушення до ЄРДР.

При зверненні до суду з даною скаргою Комунальним підприємством Слов`янської міської ради «Слов`янське управління капітального будівництва», не були дотримані вимоги кримінально-процесуального законодавства України, а саме:

Відповідно до п.2 ч.2 ст. 304 КПК України слідує, що скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора передбачені частиною першою статті 303 цього Кодексу, повертаються, якщо скарга не підлягає розгляду в цьому суді.

Заявник оскаржує бездіяльність слідчого Управління захисту економіки Департаменту захисту економіки в Донецькій області НП України, яке знаходиться за межами територіальної юрисдикції Слов`янського міськрайонного суду Донецької області.

Таким чином виходячи з викладеного, вважаю, що скаргу Комунального підприємства Слов`янської міської ради «Слов`янське управління капітального будівництва», необхідно повернути заявнику, так як дана скарга не підлягає розгляду в цьому суді.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 303, 304 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Скаргу Комунального підприємства Слов`янської міської ради «Слов`янське управління капітального будівництва», на бездіяльність слідчого Управління захисту економіки Департаменту захисту економіки в Донецькій області НП України, що полягає у невнесенні відомостей до ЄРДР про вчинення кримінального правопорушення, повернути заявникові, як таку що не підлягає розгляду в цьому суді.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Донецької області, протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Слідчий суддя

Слов`янського міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.09.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу69180253
СудочинствоКримінальне
Сутьвчинення кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —243/8637/17

Ухвала від 28.09.2017

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Пронін С. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні